#1 2012-08-16 16:03:27

wikiie3e
Member
Registered: 2011-09-10

Re: Домашен любимец - проблем с родителите

Здравейте smile Искам да си взема домашен любимец, но баща ми категорично е против, защото имахме куче-доберман < 3, което трябваше да разхождам по-дълго, но аз го хранех изкарвах го да си направи нуждите и го прибирах. ; @. Рядко му правех дългите разходки и баща ми по-често го извеждаше. Сега, когато го попитам, дали може да си вземем някакво животно, той казва, че не може, защото няма да се грижа за него... Винаги когато му кажа, че ще се грижа за него, той отново казва "не" и не ми дава шанс sad .. Можете ли да ми дадете  някакъв съвет, за да спечеля доверието му и да си взема животинче ? Благодаря предварително  kiss  smile . . Извинявам се, ако раздела не е тук smile

http://ask.fm/Xristovaaa

Tomorrowland <3!

[img]http://data.whicdn.com/images/69939937/large.gif[/img]

#2 2012-08-16 16:44:57

Billy_and_Tomy!
Member
From: София
Registered: 2009-10-20

Ами опитай се да поемаш повече отговорност за кучето ви, което имате. Храни го ти вместо някой от вашите разхождай го за по дълго. Когато излизаш с приятели така по това време когато не е топло нищо не ти пречи да вземеш и кучето с теб. Постарай се ти да се грижиш за кучето вместо баща ти и така ще му покажеш, че можеш да се грижиш и за новия домашен любимец.

[img]http://prikachi.com/images/290/2778290g.gif[/img]

#3 2012-08-16 17:09:19

pipi11
Member
From: *Wonderland*
Registered: 2012-02-29

ами като за начало може да го помолиш да си вземеш рибка- храни я, сменяй и водата, грижи се за нея-това ще бъде нещо като тест, колко си отговорна. Баща ти ще види, че можеш да се грижиш за домашен любимец   и са надявам да ти позволи  wink

[list=*]
[*][list=*]
[*]Обичай ме, когато най-малко заслужавам любовта ти,
[list=*]
[*]защото тогава най-много се нуждая от нея.
[/*]
[/list][/*]
[/list][/*]
[/list]

#4 2012-08-16 17:11:19

wikiie3e
Member
Registered: 2011-09-10

Ами то вече не е при нас sad Излизала съм с него, но просто е на възможно, защото тази порода кучета са големи и той като започне да се дърпа ;х .. мен не ме слуша много, слуша само баща ми, макар че е ходи на обучение .. Когато изляза с него, навсякъде има мноого кучета и той започва да се дърпа, лае .. или да седна някъде, започва да се катери навсякъде ...... невъзможен е ;хх

http://ask.fm/Xristovaaa

Tomorrowland <3!

[img]http://data.whicdn.com/images/69939937/large.gif[/img]

#5 2012-08-16 17:27:14

-atanasowa
Member
Registered: 2012-08-07

Ех, поредния човек, който сам си плеска нещата, но не може да го приеме. Така, не се обиждай от това което казвам. Ти си си виновна! Не си се държала добре с предишния домашен любимец, защо баща ти да си мисли, че и сега няма да е същото?? Мисля, че си се отнесла безотговорно към нещо ОТГОВОРНО и си си заслужила недоверието. Дотук с критиките.
Започни да се държиш по-отговорно, не се карай с вашите, върши домакински длъжности (чисти, хвърляй боклука, готви, оправяй леглото) учи здраво и говори с тях. Също можеш да си намериш работа като почасова гледачка на кучета, макар че не знам на колко си. Ако си постоянна, ще спечелиш доверието му.
Започни с нещо малко. Рибка/хамстер/костенурка. Чисти аквариума/клетката щом има нужда, храни ги и си играй с тях. Докажи, че можеш да се грижиш и да си отговорна.
Късмет и гледай да не оплескаш нещата отново wink Кучетата са живи същества, все-пак

.
Verlieben. Verlieren.

#6 2012-08-16 18:13:25

summer.time
Member
Registered: 2009-07-17

Добре си помисли дали ще се грижиш за животното така както трябва, и след това питай вашите. Не мога да разбера как искате животно, грижите се за него в началото и го изоставяте (не говоря за теб точно) но това е все едно да се грижиш за брат ти примерно, много е отговорно това е живо същество, каквото и да е дори и рибка, не можеш да си позволиш да се отнасяш с него така, то се нуждае от разходки, игри, като част от семейството е. Не можеш само да искаш домашен любимец без да си си помислиш добре дали усилията който трябват са прекалено за теб. Прав е баща ти ! Няма значение какъв дом. любимец искаш, това е отговорност и отнесеш ли се безотговорно само караш едно невинно животно да страда, отново не говоря точно за теб ти поне каза че си го извеждала на малки разходки кучето. Помисли си добре, и обмисли какво точно животно искаш, потърси информация за това как се гледа и си представи какво ще бъде, и решавай дали можеш да се справиш. След това обясни на баща си, подробно всичко за това животно и грижите за него. Той сигурно отново ще каже не, така че започни да бъдеш по отговорна, ако имаш брат или сестра примерно им помагай за домашните или с каквото и да било, така баща ти ще види че ще се грижиш и за животното. Успех !

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook