#1 2012-08-01 22:34:12

love.music
Member
Registered: 2012-05-17

Re: Можете ли да си представите такава любов ?!

Стоях на една от онези, „моите спирки“ и чаках Нея, точно ден преди да си замине. Току що бях получил смс, че ще закъснее, автобусът се бе развалил. Бях и купил роза, от онези белите. Нежната, невинната като Нея. Безгрижна. Проста, лесно разчитаща се. Като малка, кристална топка в големите, протъркани от писане (покрити с дебели вени като корените на „нашата любов“) ръце. Затова я обичам толкова дори и сега, когато я няма. Любовта е за двама, повтарях си. Любовта е непредставима. Като тях ?!
Дори на толкова години изглеждат като нас, глупави, млади, ВЛЮБЕНИ. Държаха се за ръце. Приличаха на някоя стара двойка, излязла от онези черно-бели филми, в които той и подарява същата бяла роза, която беше под коленете ми. Седят на току що поставената пейка в парка, под някоя липа може би ?! Ще издълбаят имената си оградени със сърце ( все едно се свързват с невидим кабел-любовен-доживотен) на нея. Дори след 60, дори повече години, те все още отиват при старата (вече), олющена, изтъркана от спомени, целувки (дълги целувки, сладки като моята любов, към моето момиче), прегръдките залепящи се по тази пейка. Имената им стоят. Бледо. Любов… дори повече от любов, истинска, жива, същностна любов.
Любовта им. Какво е тя ? Необходимостта, желанието, всеотдайността, влюбчивостта, грижливостта, мечта или щастие ?! Всеки копнее да я срещне (точно като тяхната), да го връхлети като пролетния вятър зад гърба. Всеки иска да я усети, да я опита като сладка капка сок от ягода (дори на моменти горчива), като карамела който залепва по устните ти.  Всеки мечтае за нея/него, как ще се разхождат двама хванати за ръка, по пътя ще се смеят. Изведнъж ще спрете под някое красиво, разлистило зелените си листенца дърво и ще се целувате, ще се целувате половин, един, два часа, ще се усмихвате един на друг и ще се обливате с любов като студената чаша вода, пред мен (дори и тя не може да охлади липсата и). Хора ще минават, ще ви сочат, упрекват, ще ви се радват, снимат ( с един от онези старите фотоапарати, от които веднага излизат снимките), любуват, поздравяват.
После те ще се качват тичешком по стълбите нагоре до апартамента. С гръм и трясък ще връхлетят вътре, ще проснете портата, ще се целуват страстно, безусловно, безгрешно, сладко, изкушаващо, ще стигнат до леглото и там, там ще лежат прегърнати дни, седмици, месеци наред. Ще правят любов. Но от онази старата, запомнящата се, красивата, изящната.
След години ще се гонят на зелена морава пред къщата със децата си, ще падат, ще им подават ръка (както и те един на друг) и ще стават. Ще си подават топката и ще я пазят както опазваха любовта си толкова време. Старото рошаво куче ще тича след тях и ще ги наблюдава. Ще седне пред тях и ще гледа как се боричкате смеейки се и ще се чуди, какво става.
Ето тогава (когато аз ги гледах и мечтаех животът ми със нея да е като техния) отиваха на кино, на някой тъжен, романтичен филм. Ще плачат за щастливите години (като във филма) и ще го гледате. А после, на път за вкъщи ще си говорят за миналото, за децата, внуците, за това, колко прекрасен живот имат и колко са щастливи заедно.
Можете ли да си представите такава любов ?!

~ Когато се чувстваш изморен от светът около теб, застани пред входа на гарата в твоя град и си помечтай. Помечтай за градът, пътуването на мечтите си и го запечатай в умът си, дори за 5 минути.~

#2 2012-08-02 06:04:36

the_cool_girl_97
Member
From: Middle Earth
Registered: 2010-07-02
Website

харесва ми (f)

[img]http://24.media.tumblr.com/029ba717573a7d8e9139644f40b50792/tumblr_mqwmeyLjNT1rx5m4to1_500.gif[/img]

#3 2012-08-02 06:24:01

sunshine5383
Member
From: girlland <3 ^ ^
Registered: 2012-02-29

харесва ми (f)

[img]http://prikachi.com/images/869/7292869x.jpg[/img]

#4 2012-08-02 12:03:11

bebche__:)
Member
From: Pariss
Registered: 2011-02-26

харесва ми (f)

[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_lxrrp7zAaV1r7mjy5o1_500.gif[/img]

#5 2012-08-03 15:19:56

babby_95
Member
Registered: 2012-07-31
Website

харесва ми (f)

ХАРЕСАЙ и дай нов старт в живота си ! smile !

My TUMBLR (L)! smile !

[img]http://25.media.tumblr.com/ad8d435415eeddeaf8ae5cad1751a7e2/tumblr_mog3greIK81ssthsvo1_400.gif[/img]

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook