#1 2012-08-01 18:42:14

Gabchuu1434
Member
Registered: 2012-07-29

Re: Как да разговарям с нея относно това?

Здравейте , аз съм на 12  и имам нужда от съвети как да започна темата с майка си затова ! Значи всички от училището ми получават джобни и могат да си позволят ако нещо искат да си купят.. а аз не получавам никакви и незнам как да помоля майка ми , защото няма как да и кажа'' искам да ми даваш джобни'' и готово ;// мерси предварително!

[b][colour=red] Don't Distrub [colour=red][b]

#2 2012-08-01 18:56:05

Billy_and_Tomy!
Member
From: София
Registered: 2009-10-20

Ами можеш просто преди да излезеш да отидеш до нея и да я попиташ " Мамо може ли да ми дадеш някакви пари да си купя нещо" примерно... или просто седни с нея и и кажи, че всички на твоята възраст от класа ти получават джобни и би желала и ти да получаваш.

[img]http://prikachi.com/images/290/2778290g.gif[/img]

#3 2012-08-01 18:56:12

CheRRy_LiPs.xD
addicted to u
Registered: 2011-09-17

Не получаваш джобни? На 12? Ти базикаш ли се? Според мен, можеш направо директно да и го кажеш, не мисля, че си много малка, за да не можеш да харчиш парите си за полезни неща. Помоли майка си примерно, отначало да ти дава 1 лев, за да си купиш, нещо за ядене. После постепенно ще я молиш за повече. Аз примерно получавам по 2 лева, и щом помоля за повече нашите веднага ми дават. Трябва да я помолиш, че вече си голяма и заслужаваш джобни. Не мисля, че ще ти откаже. А ти молила ли си я някога?

[list=*]
[*]Бих ти дала шанс да изразиш това, което мислиш, но знам, че ще бъде лъжа.
Нямам повече сълзи за проливане. Ти взе всичко егоистично.
[/*]
[/list]

#4 2012-08-01 19:08:41

Gabchuu1434
Member

Благодаря за бързия отговор smile

#5 2012-08-01 19:13:02

g34
Member
From: My Home ;dd
Registered: 2012-08-01

Здравейте , аз имам същия случей но моята майка е разведена и се ожени 2ри път и мъжът и има студентка и те работят само зада и помагат и аз съм лишена от всичко което съучениците ми имат и незнам ако и кажа как ще отвърне.. ако ми даде пари то е за 2-3 месеца по 5 лева да получа и то случайно а има много неща за които си мечтаяа но не получавам sad как да започна темата и как да и го кажа така че да не се почуства  че не се грижи за мен  worried

[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_m9dktpYLj61redczuo1_500.gif[/img]

You judge everyone,yet you ask them not to judge you?![/size]

#6 2012-08-01 19:19:50

Gabchuu1434
Member

Не получаваш джобни? На 12? Ти базикаш ли се? Според мен, можеш направо директно да и го кажеш, не мисля, че си много малка, за да не можеш да харчиш парите си за полезни неща. Помоли майка си примерно, отначало да ти дава 1 лев, за да си купиш, нещо за ядене. После постепенно ще я молиш за повече. Аз примерно получавам по 2 лева, и щом помоля за повече нашите веднага ми дават. Трябва да я помолиш, че вече си голяма и заслужаваш джобни. Не мисля, че ще ти откаже. А ти молила ли си я някога?

Не , с майка ми живея от 1 година и не съм , преди баба ми ми даваше за закуска по 1-2 лева на ден ..

#7 2012-08-01 19:29:53

CheRRy_LiPs.xD
addicted to u

Здравейте , аз имам същия случей но моята майка е разведена и се ожени 2ри път и мъжът и има студентка и те работят само зада и помагат и аз съм лишена от всичко което съучениците ми имат и незнам ако и кажа как ще отвърне.. ако ми даде пари то е за 2-3 месеца по 5 лева да получа и то случайно а има много неща за които си мечтаяа но не получавам sad как да започна темата и как да и го кажа така че да не се почуства  че не се грижи за мен  worried

Не я моли за 5 лева, помоли я да ти дава колкото има 1, 1,50... ако се нуждаеш толкова от нещо, просто си събирай парите и си го купи. smile Може да и кажеш, че примерно ще и помагаш в кухненската работа, ще си подреждаш стаята.., а ако си над 14 години можеш да почнеш, по-простичка работа, примерно да раздаваш вестници (кауфландски/била/лидл/пени) из входовете..

[list=*]
[/*]
[/list]

#8 2012-08-01 19:31:06

CheRRy_LiPs.xD
addicted to u

Не , с майка ми живея от 1 година и не съм , преди баба ми ми даваше за закуска по 1-2 лева на ден ..

Е то не е задължително да ги харчиш, просто я помоли, тя е твоя майка и едва ли ще ти откаже.

[list=*]
[/*]
[/list]

#9 2012-08-01 19:33:55

smiley_butterfly
Member
Registered: 2010-08-26

За работа не трябваха ли 16 години? А иначе наистина просто я помоли да започне да ти дава някаква сума, която майка ти определи. Можеш да ѝ кажеш примерно "Може ли еди-какво си", а не директно да ѝ заявиш искам това или искам онова.

#10 2012-08-01 19:37:21

CheRRy_LiPs.xD
addicted to u

За работа не трябваха ли 16 години? А иначе наистина просто я помоли да започне да ти дава някаква сума, която майка ти определи. Можеш да ѝ кажеш примерно "Може ли еди-какво си", а не директно да ѝ заявиш искам това или искам онова.

Не знам, аз съм чувала, че дават работа и на тинейджъри, които вече имат издадена лична карта.

[list=*]
[/*]
[/list]

#11 2012-08-01 19:39:20

p0p staR
Black Angel
From: In the Nowhere
Registered: 2012-04-03

Аз примерно бих направила малък намек от който да се досети.
Например;
Мамо..приятелките ми си събират пари за еди какво си!Искам и аз да събира..кажи че ще чистиш вкъщи..след това друго...трето и най-накрая за джобните
smile

[list=*]
[*]Follow me.[/*]
[/list]
[list=*]
[*]Ask me.[/*]
[/list]

#12 2012-08-01 19:39:41

p0p staR
Black Angel

Не знам, аз съм чувала, че дават работа и на тинейджъри, които вече имат издадена лична карта.

(y)

[list=*]
[*]Follow me.[/*]
[/list]
[list=*]
[*]Ask me.[/*]
[/list]

#13 2012-08-01 19:44:40

g34
Member
From: My Home ;dd
Registered: 2012-08-01

Например;
Мамо..приятелките ми си събират пари за еди какво си!Искам и аз да събира..кажи че ще чистиш вкъщи..след това друго...трето и най-накрая за джобните
smile

Благодаря за идеята  , ще ми е от полза  nod

[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_m9dktpYLj61redczuo1_500.gif[/img]

You judge everyone,yet you ask them not to judge you?![/size]

#14 2012-08-01 19:52:24

p0p staR
Black Angel

Например;
smile

Благодаря за идеята  , ще ми е от полза  nod

Няма защо.Знам го от личен опит и действа wink

[list=*]
[*]Follow me.[/*]
[/list]
[list=*]
[*]Ask me.[/*]
[/list]

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook