Pages: 1
#1 2012-07-10 16:40:07
- love.music
- Member
- Registered: 2012-05-17
Re: Пияна дъщеря
Нещо ново и различно от мен. Извинявам се, ако има грешки. Надявам се да ви хареса
И да не забравите да драснете по един коментар/критика
Бързах. Не усещах петите си. Ръцете ми бяха заети от тежките чанти. Отидох веднага на касата на гарата и по най-бързия начин си взех и билет. Успях, помислих си аз. Влакът беше на 2ри коловоз. Излязох навън, където са пероните, за да си взема вестник от будката отсреща. Нямаше никакъв избор, затова взех първият вестник, които зърнах.
В кафенето до нея, възрастна жена, лицето и беше много сбръчкано, всяка една бръчка криеше в себе си много тъга и разочарование. Не бе някоя просекиня, макар косата и да бе разрошена, дрехите особено мръсни, с малки почти миниатюрни на места дупчици. За момент помислих, че е сляпа, защото носеше слънчеви очила, но ми се стори прекалено строго. Държеше ръката на значително по млада жена от нея, и я имаше бръчки, но не толкова от тревога, а от пиене. Пак беше пияна. Седеше на мръсната дървена пейка, държеше бутилка водка в ръката си и я размяташе, говореше нещо. А майка и страдаше, може би не искаше никои да види сълзите и затова бе със слънчеви очила. Стисна здраво на очевидно на дъщеря си ръката и я дърпаше. Дърпаше я така, като чели искаше да я изкара от цялата мизерия, в която бе затънала. Искаше да я измъкне от живота, който водеше. Всяка вечер да излиза като фурия от в къщи след поредния скандал с майка си за „пиенето“. Да отива в най-близкия магазин, да си купува голяма бутилка с водка и да отпраши към някое самотно, мизерно място. А на сутринта майка и притеснена да обикаля из града и да я търси, всеки път през сълзи.
Тази гледка ме накара да се замисля, каква голяма обич съдържа майчиното сърце към отрочето си, как би направило всичко, за да е добре, да не е само, изпаднало в беда, опаднало в някой беден, просешки квартал. Поклатих глава и отидох да се кача в влака. Качих чантите си първо и след това аз. И там не бе по различно от местата, по които пиеше онази жена. Вратата на тоалетна бе отворена, наклонена на една страна. Миризмата от вътре се разнасяше из целия влак, седалките в купето бях мръсни, черни и за капак на всичко с малки дребни трохи по тях като малки бели мъниста зашити по тях.
Качих багажа си, седнах, извадих шише ледена вода, едвам не ми стана лошо, когато я сложих на покритата с дебел слой мръсотия, маса, точно до прозореца. Сложих слушалките и пуснах музиката. Пътуването ми започна още преди влака да тръгнал. Точно щях да затворя очи, когато ги видях пак, майката и дъщерята. Майката бе потърсила помощ. Двама полицаи носеха за ръцете дъщеря и. Доста си бе пийнала. Говореше несвързано и се дърпаше искаше си „своята“ бутилка и „своята“ пейка. Съвсем се отчаях. Исках да изтичам да я хвана за ръка, да и помогна, да я измъкна. За Бога, майка и не може да и помогне, та аз ли ще успея.
Оставаха 10 минути до 9 и 20 и влакът щеше да тръгне всеки момент. Като чели пара се издигаше изпод краката ми, беше ужасни горещо, макар и с най-тънка ми тениска, пак имах чувството, че се разяжда като полята с киселина по мен и се впива в тялото ми.
Чу се звук от свирката и потеглихме. Вече не ме интересуваше нищо, не мислех за нищо, исках само да се наспя. Но ето, е видях линейка, отвътре излезе тя, дъщерята…
Някога дали ще има нормален живот, дали ще създаде семейство, ще има хубава къща с двор, градина и кученце. Не знам. Не знам дори дали някой ще успее да и помогне да се измъкне от тази гадна кална, черна, зелена, гнусна тиня, в която бе се гмурнала и не може да се измъкне.
Е, поне се надявам. Споменът за нея ще остане завинаги в съзнанието. Надявам да се справи.
~ Когато се чувстваш изморен от светът около теб, застани пред входа на гарата в твоя град и си помечтай. Помечтай за градът, пътуването на мечтите си и го запечатай в умът си, дори за 5 минути.~
#2 2012-07-10 18:33:32
- xMISTAKEx
- Member
- From: In my room.
- Registered: 2012-04-18
Ейй, страшно е ! Просто пусни некст !
Be happy in front of your haters. ^
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
[img]http://photo3.ask.fm/253/100/039/100003011-1qt9ejm-b31feb3tgoje0p0/original/tumblr_lbkmojSeW71qbkcruo1_500_large.jpg[/img]
#3 2012-07-10 18:39:47
- love.music
- Member
Ейй, страшно е !
Просто пусни некст !
![]()
Благодаря, но това е разказ Не ми се отдават историите
~ Когато се чувстваш изморен от светът около теб, застани пред входа на гарата в твоя град и си помечтай. Помечтай за градът, пътуването на мечтите си и го запечатай в умът си, дори за 5 минути.~
#5 2012-07-10 18:58:43
- Merriue
- Member
- From: Madrid, Spain..
- Registered: 2012-06-26
Много, наистина много ми хареса! Браво.
[list=*]
[*]La mentira es un triste sustituto de la verdad,
pero es el unico que se ha descubierto hasta ahora.[/*]
[/list]
#6 2012-07-10 19:09:28
- jetix4e
- Thug Angel
- From: London
- Registered: 2010-02-01
Бива.
некст...
#7 2012-07-10 20:25:05
- CheRRy_LiPs.xD
- addicted to u
- Registered: 2011-09-17
Бива.
некст...
Това е разказ.
Он; много ми хареса.
[list=*]
[*]Бих ти дала шанс да изразиш това, което мислиш, но знам, че ще бъде лъжа.
Нямам повече сълзи за проливане. Ти взе всичко егоистично.[/*]
[/list]
#8 2012-07-10 21:15:35
- bebche__:)
- Member
- From: Pariss
- Registered: 2011-02-26
Много, наистина много ми хареса! Браво.
![]()
<З
[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_lxrrp7zAaV1r7mjy5o1_500.gif[/img]
#9 2012-07-10 21:51:30
- love.music
- Member
Благодаря на всички П.С. По действителен случай е, писах го докато пътувах
И мерси отново
Pages: 1