#1 2012-05-24 14:06:13

vili_ss
Member
Registered: 2010-02-21

Re: Тайнственото

Това е първата история,която пускам тук ! Надявам се да ви хареса. Приемам всякакви критики !!  sun 

Здравейте !! Казвам се Елизабет /накратко Бет/и съм на 15 години.Имам средно дълга черна коса и пъстри очи. Живея с родителите си в скромна къща в Ню Йорк.Най-добрата ми приятелка се казва Крис и живее на същата улица.

07:00
Алармата на телефона ми звънна.Беше време за училище.Станах и отидох в банята.Измих лицето си и застанах пред гардероба.Трябваше да реша какво да облека.Извадих черен клин и бяла тениска с надпис "Just do it",вързах косата си и слязох на долния етаж.Родителите ми ги нямаше.Вече бяха излезли за работа.На масата открих бележка,която гласеше: "Тази сутрин не можах да ти приготвя закуска.Съжалявам. с обич:мама " . Не се учудих особено.Обух кецовете си и излязох пред вратата.Отпред ме чакаше Крис.
-Добро утро ! -поздрави с усмивка
-Добро и на теб !-отвърнах и двете се засмяхме.-Ще тръгваме ли ?
-Да,хайде.
... и се запътихме към училище.

07:40
Влязохме във входа на училището.Пред нас се разкри позната обстановка.Много ученици,всеки от които бързаше за някъде.Имаше още 20 минути до часовете.Заедно с Крис отидохме в нашата класна стая и седнахме да чина си.Пред нас се настаниха Джесика Робъртсън и нейната"банда манекенки".Разбира се не ни погледнаха и се опитаха да ни пренебрегнат колкото се може повече.

08:00
Часовете започнаха.Имахме химия..ахх.. тази химия.Никак не я обичам.Днес беше ден за тест.Гледах разсеяно през прозореца,докато не чух строгия глас на учителката:
-Имате още 10 минути !
Какво?? 10 минути ! -помислих си.
-Няма ли да напишеш поне нещо?-попита ме Крис.
-Не съм учила.-прошепнах.
-Погледни от моя тест.

08:45
Звънецът би.Вървях по коридорите на училището,разочарована от това,което направих на теста.На около 20 крачки пред мен видях сянка.Да,точно така.Черно петно,което плавно се движеше по коридора.Изведнъж изчезна.

Следва продължение...
[/b][/i]

"Животът е като представление – в него най-често най-лошите измежду хората заемат най-добрите места." Питагор

[img]http://prikachi.com/images/990/6088990T.gif[/img]

#2 2012-05-24 14:08:37

CheRRy_LiPs.xD
addicted to u
Registered: 2011-09-17

Не ми харесва. Много бързо се развиват действията и с тва време: '07:00', '07:45'... през останалото време какво прави?..

[list=*]
[*]Бих ти дала шанс да изразиш това, което мислиш, но знам, че ще бъде лъжа.
Нямам повече сълзи за проливане. Ти взе всичко егоистично.
[/*]
[/list]

#3 2012-05-24 14:30:35

Leonore.
Member
Registered: 2011-09-12
Website

Има още много да учиш. Виждам, че наблягаш на кратки и прости изречение, но понякога читателите се нуждаят и от нещо по-цветно, а не само от постни подробности. Искам да кажа, че не е толкова важно, да опишеш веднага колко й е дълга косата или колко й е къса полата, в сравнение с това, да въведеш читателите в историята си както подобава. И, наистина, тези часове са излишни. Никой няма да ти иска отчет за времето, в което героите ти са извършили дадено действие. Вкарай някаква основа, развитие, защото вмомента това, което си написала е просто една недовършена сграда с големи пропуски по себе си, готова да се разпадне.

#4 2012-05-24 17:00:23

poxleitner
Member
Registered: 2011-09-08

С нищо не ме впечатли,дори не изчетох цялата ти "история" .

Sometimes bad boys aren't like the books.
Sometimes they're actually bad.

#5 2012-05-24 17:04:12

little_baby
i am lost in time.
From: Upper East Side, Manhattan
Registered: 2009-08-05

Напълно съгласна с Leonore. и CheRRy_LiPs.xD. Но това не означава да се отказваш, напротив - това означава, че трябва да се стимулираш. smile

#6 2012-05-24 17:26:28

vili_ss
Member
Registered: 2010-02-21

Такам..на никой не му хареса част 1 ! Извинявам се за блудкавото представяне.Част 2. се получи така.Ако и това не ви хареса,моля някой от модераторите да ЗАКЛЮЧИ темата.  smile

ЧАСТ 2.
Вървях по дългите коридори на училището.Трябваше да разбера каква беше сянката,докато тя не се появи отново.Реших да я последвам.Вървях дълго и стигнах до един път осеян с камъни и пясък.Всичко около мен беше някак зловещо..гората,светкавиците,които разрязваха небето,като че ли с нож.Стигнах огромни нивя,които бяха обградени с телена ограда.В центъра на това призрачно място имаше къща.Прозорците бяха изпочупени,половината от покрива липсваше,а всичко около мен беше някак зловещо.Изтръпнах. Продължих да вървя напред и стигнах до огромна метална врата,която се беше надвесила над мен като звяр.Бутнах я леко и се отвори с ужасно скърцане.
-От колко време не е стъпвано тук ? Защо дойдох точно тук ?-тези въпроси не спираха да ме измъчват.Започнах да вървя до дълги,мрачни и студени коридори от чиито стени ме гледаха десетки портрети на мъже и жени,облечени в старомодни дрехи.Един от портретите ми направи впечатление-този на едно малко момиче.В края на коридора видях сянка.
-Хайде,последвай ме.-прошепна един тих и зловещ глас.
-Кой ? Кой е там ?-попитах уплашено и бях готова да избягам.

Следва продължение...

"Животът е като представление – в него най-често най-лошите измежду хората заемат най-добрите места." Питагор

[img]http://prikachi.com/images/990/6088990T.gif[/img]

#7 2012-05-24 18:09:33

sunshine5383
Member
From: girlland <3 ^ ^
Registered: 2012-02-29

Втората част ме впечатли. Още? sun

[img]http://prikachi.com/images/869/7292869x.jpg[/img]

#8 2012-05-25 12:07:31

Leonore.
Member
Registered: 2011-09-12
Website

По-добре е от преди, но прави главите по - дълги.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook