- Index
- » Друго
- » моите проблеми
Pages: 1
#1 2012-05-23 15:09:03
- sAmoTnaTa_
- Member
- Registered: 2012-05-23
Re: моите проблеми
здравейте , нова съм затова не съм сигурна дали темата ми е за тук .
Та аз съм на 14 години и винаги съм имала проблеми с родителите си . Преди да се роди сестра ми , значи преди кажи речи 6 години, нещата не бяха зле, дори тогава смея да кажа, че почти не сме се карали , но след това за всяко нещо, дори и малко да е си патех . Нещата се пооправиха , защото пораснах и гледах да не създавам проблеми . Но въпроса е, че не мога да търпя , да съм несправедливо наказвана и си изразявам мнението, с една дума съм много ината ,щом стане дума за невинността ми . А баща ми много обича явно му доставя удоволствие да казва ,че съм направила това или онова, а понеже не съм го направила ,аз казвам че не е вярно ,че не съм била аз и той ми казва " как веднъж не си признаеш " а как да си призная след като не съм виновна и така започваме да си викаме , а когато кажа на майка си, че не съм виновна тя ми казва да се махам и да я оставя на мира . от друга страна пък на сестра ми, всичко и се прощава и това е още по несправедливо за мен . тя винаги получава това което иска , аз 1 само веднъж съм поискала пари на майка си и то бяха някви 2 лв ,никога до тогава не си бях позволявала да и поискам пари за нещо , освен когато съм си забравяла моите спестени от джобните пари и тя ми е плащала нещата , но винаги съм и ги връщала .И винаги си стоя в стаята никога не стоя при тях излизам само за да вечерям , за до отида до тоалетна или колкото се може по бързо да се добера до входната врата за да може поне за малко да съм в нормалния свят . Благодаря просто реших да споделя защото днес вече не можах да издържа , ако някой има подобен проблем би ли казал как се справя с него .
#2 2012-05-23 15:16:03
- vivianandidi
- Member
- From: Wonderland.
- Registered: 2010-10-08
1.Малко си пооправи грешките,че са навсякъде в текста.
2.Моят съвет е да не им обръщаш внимание.Всеки до една степен е имал проблеми с родителите си.Раазбираам много добре,че те дразнят и се държат несправедливо,но общо взето нищо няма да се промени ако ти неседнеш първа да поговориш с тях.Кажи им всичко това,което ни каза на нас и им обясни,че ти тежи и искаш да си оправите взаимоотношенията.Ако пък не стане-да не ти пука,издръж още 4 години и след това-шапка на тояга.
Тumblr.
[img]http://prikachi.com/images/957/6122957I.gif[/img]
#4 2012-05-23 15:20:26
- x_shawty_x
- Member
- Registered: 2012-04-08
И аз съм така. Имам брат, който също е 6 години по-малък от мен. На него винаги всичко му е простено, а винаги аз съм виновната. Първоначално се карахме, но сега когато кажат например "Ти си виновна. Защо го дразниш?", аз казвам "Да, добре аз съм виновна" и излизам от стаята, макар и той да е виновен за всичко. Просто им кажи "Добре" и се махни от тях. Според родителите, щом си по голям трябва да отстъпиш, макар и да не е справедливо.
[img]http://prikachi.com/images/324/5188324r.jpg[/img]
#5 2012-05-23 16:17:07
- sunshine5383
- Member
- From: girlland <3 ^ ^
- Registered: 2012-02-29
При мен е точно обратното. Аз съм по-малката, а на по-големия ми брат всичко му прощават. Било то за оценки или за някаква издънка.
[img]http://prikachi.com/images/869/7292869x.jpg[/img]
#6 2012-05-23 16:55:37
- lovelyy_94
- Member
- Registered: 2010-11-30
И аз имам същия проблем.
Аз съм по-голяма с 1 год. и за всичко ми викат заради сестра ми.
Каквото и да направи аз ще излезна виновна.
На нея не и викат,а ако аз и се скарам веднага родителите ми започват да ми викат и най-вече баща ми,той не дава и косъм да падне от главата на сестра ми.Всичко дава за нея,а за него аз не съществувам в повечето случаи.Той постоянно ми вика заради нея.
Но вече съм се примирила.Всеки ден ми викат.Но аз си ги обичам.
#7 2012-05-23 17:48:32
- iliyana97
- Member
- Registered: 2011-09-09
Аз пък имам с 2 год. по-голяма сестра,но крясъците се стоварват върху мен С нищо не ги провокирам,но като са изнервени викат на мен понеже ако викат на сестра ми тя им отговаря и те спират,но ако аз им отговоря става по-страшно
#8 2012-05-23 18:13:30
- summer.time
- Member
- Registered: 2009-07-17
Гадно е наистина... При мен проблема вече не е толкова радикален. Брат ми е с 5 години по малък. Аз съм на 16 а той на 11. Когато бяхме по малки, разбирайте аз на 11 той на 6, се карахме много за глупости и аз много обичам да го гушкам, просто съм си такъв човек, много съм обичлива, ако си до мен ще те гушна (освен ако не си непознат разбира се) а той нарочно нали е малък и като го гушна или ако нещо го пипна малко и почва да вика, някакви писъци.. и наще ти си виновна ти, ти... обаче аз не мога да спра да го гушкам нали беше малък (то и сега) и все нещо го закачам, и наще все на мен се карат, а всъщност аз не правя нищо кой знае какво обаче брат ми е голям актьор и направо ще кажеш че го убивам... Обаче от 2-3 години насам не знам защо може би вече като е по голям, а и аз също, си го гушкам, закачам, говорим си нормално, и нищо такова, може би като е бил по малък е искал повече внимание и така...
Та мисълта ми е че ако сега са малки, просто ги оставете, и не обръщайте внимание на родителите си и след време, всичко ще се промени... Дано да съм ви помогнала..
.Tumblr.
.Снимките ми.
!!! Factory farming in 60 seconds !!!
.Instagram.
[img]http://prikachi.com/images/667/5508667N.jpg[/img]
#9 2012-05-23 18:34:08
- sAmoTnaTa_
- Member
- Registered: 2012-05-23
Гадно е наистина... При мен проблема вече не е толкова радикален. Брат ми е с 5 години по малък. Аз съм на 16 а той на 11. Когато бяхме по малки, разбирайте аз на 11 той на 6, се карахме много за глупости и аз много обичам да го гушкам, просто съм си такъв човек, много съм обичлива, ако си до мен ще те гушна (освен ако не си непознат разбира се) а той нарочно нали е малък и като го гушна или ако нещо го пипна малко и почва да вика, някакви писъци.. и наще ти си виновна ти, ти... обаче аз не мога да спра да го гушкам нали беше малък (то и сега) и все нещо го закачам, и наще все на мен се карат, а всъщност аз не правя нищо кой знае какво обаче брат ми е голям актьор и направо ще кажеш че го убивам... Обаче от 2-3 години насам не знам защо може би вече като е по голям, а и аз също, си го гушкам, закачам, говорим си нормално, и нищо такова, може би като е бил по малък е искал повече внимание и така...
Та мисълта ми е че ако сега са малки, просто ги оставете, и не обръщайте внимание на родителите си и след време, всичко ще се промени... Дано да съм ви помогнала..
да обаче когато сестра ми е на 11 аз ще съм на 20
благодаря помогна ми и не само ти стана ми ясно че не съм единствената и ме успокоява до някъде че няма да търпя още дълго . благодаря , страхотни сте .
Pages: 1
- Index
- » Друго
- » моите проблеми