#1 2012-05-22 18:37:18

lyd3tinaaa
Member
Registered: 2009-11-09

Re: Цитати...

Ъм понеже ми предстой да изнасям сесия на тема "Толерантност" и ми дойдоха няколко идеи, но ми трябват цитати на известни личности/поети/философи и прочие говорили по гореспомената тема... нещо като:

•“Не съм съгласен с това, което казвате. Но ще пожертвам целия си живот, защитавайки право ви, да изказвате собствено си мнение“. Волтер

или от този вид, но да си личи че главния замисъл е толерантността.

[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_mbdxxzCxGx1r1jh8wo1_500.gif[/img]
[list=*]
[*]You loved me and I froze in time
Hungry for that flesh of mine
But I can't compete with the she-wolf, who has brought me to my knees
What do you see in those yellow eyes?
'Cause I'm falling to pieces
[/*]
[/list]

#2 2012-05-22 18:59:03

vili_ss
Member
Registered: 2010-02-21

1.Най-добрият резултат на образованието е толерантността.

2.Когато попаднем в лоша ситуация, се обръщаме към приятел. Когато ситуацията се превърне в проблем, се обръщаме към родител.

3.Ако искате да сте лидер - не бъдете копие на конкурента си. Бъдете себе си. Светът дарява успех, само на оригинала.

Има толкова малко,че направо не може да се намира ..  lipssealed  lipssealed  Все пак това ми хареса  sun  sun

"Животът е като представление – в него най-често най-лошите измежду хората заемат най-добрите места." Питагор

[img]http://prikachi.com/images/990/6088990T.gif[/img]

#3 2012-05-22 19:05:39

lyd3tinaaa
Member
Registered: 2009-11-09

vili_ss благодаря много < 33

иначе да има много малко а ми трябват и нямам много време да търся.. ;хх добре че ви има...

п.с. ако може някой да намери нещо да дава...

[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_mbdxxzCxGx1r1jh8wo1_500.gif[/img]
[list=*]
[*]You loved me and I froze in time
Hungry for that flesh of mine
But I can't compete with the she-wolf, who has brought me to my knees
What do you see in those yellow eyes?
'Cause I'm falling to pieces
[/*]
[/list]

#4 2012-05-22 20:21:45

girlcheto
Member
From: New Yorkk ;pp
Registered: 2009-01-10

Ще ти дам няколко неща, които ми харесват на мен, дано ти помогнат по някакъв начин!

Когато човек се научи да бъде толерантен към себе си,той става толерантен и към другите, никога не би причинил на другиго, онова което не би сторил на самия себе си, ако наистина притежава тази толерантност, към която всички се стремим.

Толерантността е качество, което ни прави повече хора, което облекчава нашия и пътя на много други хора по магистралата Живот. Първичната толерантност е тази, която имаме към себе си, това което знаем, че не бихме си причинили, тези неща, които биха ни наранили, обидили, накърнили, разочаровали, дори разплакали.

Толерантност, това значи да живееш и да признаваш правото на околните да живеят по своя си начин - да бъдеш заедно с тях,  да споделяш,  да общуваш,  да учите заедно,  да творите,  да се забавлявате!

Можеш да дадеш пример, че покрай непрестанно развиващите се технологии и ние сме се променили драстично, изгубили сме важни качества като толерантност, доброта, загриженост и т.н. Пиши, че животните са тези, които ни учат да бъдем толерантни и дай тези примери:

Когато делфинът намери ранен делфин, му помага да плува...

Лъвът никога не използва своята сила, за да унижава другите..

Когато два клана от горили се срещнат, те винаги избягват конфликтите...

Слоновете никога не изоставят възрастните...

И така нататък :]

Реален свят .. реални хора с нереално самочувствие..

Убиецът от град Хевън <--- първата ми история

#5 2012-05-23 19:32:44

little_baby
i am lost in time.
From: Upper East Side, Manhattan
Registered: 2009-08-05

Шекспир:
Ужасно е да бъдеш цивилизован, защото когато стигнеш до края на света, няма с какво да облекчиш ужаса от самотата.

Да бъдеш цивилизован, означава да имаш сложни нужди. А човек, когато е напълно завършен, не трябва да има нужда от нищо.

Без сетива, няма чувства. Ако се смееш, когато другите се смеят и плачеш, когато другите плачат, тогава трябва да се приготвиш да умреш, когато те умират, и да живееш, когато те живеят.

Отчаянието е опият, то докарва съзнанието до безразличие.

Ако ти дадат разчертана хартия, пиши накриво.

Ако бях това, което исках, щях да мечтая да бъда това, което съм.

Познанието е антихуманно, то има свойството да отчуждава.

Човек е свършил, превърналнал се е в жив мъртвец не когато престане да обича, а да мрази. Омразата съхранява, в нея, в нейния химически състав е заложено "тайнството" на живота. Не случайно тя си остава най могъщият стимулатор, изнамерен някога, при това добре понасян от всеки организъм, дори от най - изнемощелия.

Да, остарял съм.
Ето ме отпуснат в някой стол, затънал до шия в живота си, седя и не вярвам в нищо...

Никога не искай да знаеш толкова много. Колкото по - малко знаеш , толква по - просто живееш. Знанието те прави свободен, но нещастен.

Единствен глупавият побеждава в живота; умният вижда твърде много пречки и се разколебава още преди да започне...

Наивната душа още не е разядена от скептицизъм и свръхинтелигентност...

Който е бил сред бурята, не знае какво да прави с една електростатична машина.
Проклета да е бурята !...

Светлината не сияе сред светлина, сияе само в тъмнина.

Хората трудно намират общ език със себе си, може би защото е трудно да си добър разказвач и търпелив слушател едновременно.

По-добре да подраниш три часа,когато ще е твърде рано,отколкото да закъснееш и минута,когато ще е твърде късно!

Без бряг е времето! О, скръбен дял - нима аз бих го в брегове сковал

Който се смее над белега, не познава какво е рана.

Всички влюбени се кълнат да изпълнят повече отколкото могат, но не изпълняват дори възможното

Алкохолът увеличава желанието, но намалява възможностите!

Целият свят е сцена и всички ние сме актьори на нея - влизаме, излизаме и за своето време всеки от нас играе различни роли...

- Бедната мъдрост често става роб на богатата глупост
- Който се смее над белега, не познава какво е рана
- Дори да си студена като лед и чиста като сняг - пак не ще избегнеш клеветата
- Всички влюбени се кълнат да изпълнят повече отколкото могат, но не изпълняват дори възможното
- По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно
- О, слабост, твойто име е жена!
- За отчаяните няма друго лекарство, освен надеждата
- Никога няма да намериш жена без отговор, освен ако се окаже без език
- Живеят само влюбените, останалите просто съществуват
- Еретик не е този, който изгаря на кладата, а този, който я подпалва
- Да обичаш - това означава да бъдеш направен от сълзи и въздишки, от пламък и вярност, докато станеш купчина пепел
- Обичай всички, доверявай се на малцина, не навреждай на никого
- Всяко безумие има своята логика
- Времето върви различно за различните хора

"Единствен глупавият побеждава в живота; умният вижда твърде много пречки и се разколебава още преди да започне..."

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook