#26 2012-04-24 19:37:30
- Меги^^
- Member
- From: ЛА ^^..
- Registered: 2011-10-13
Re: The revenge. / Отмъщението.
Супер е. <3
[img]http://prikachi.com/images/445/4520445k.gif[/img]
Nobody dies a virgin...Life fucks us all
-Kurt Cobain
#27 2012-04-26 16:20:20
- мuaa {}
- Wayne's world. ♥
- From: Идвам от там, където ще отидеш
- Registered: 2012-03-10
Глава IV
Тогава забеляза лист от тетрадка до себе си, накъсан и изгорен по краищата. Там беше написано нещо, тя го обърна и започна да чете, но пишеше само..
Само.. и тя не знаеше какво. Там бе написано "Non facere Rebeccam!", но беше на латински, а тя не го разбираше. Единствените в семейството и, които разбираха латински бяха баща и баба и. В този момент вратата на стаята и се отвори и от малкия отвор се подаде главата на Ребека.
- Госпожице Робъртс, ваната ви е готова.
Мадисън се стресна, подскочи, но бързо се осъзна и отговори:
- Добре Ребека, благодаря ти.
- За нищо г-це. - каза прислужницата и затвори вратата, а Мади само чакаше да чуе отдалечаващите се стъпки. После отиде до вратата, отвори я и се запъти към кабинета на баща си. Докато тичаше се блъсна в някой, но не погледна в кой, ами продължи да тича, когато някой я хвана за ръката, вероятно този, в когото се блъсна.
- Мади, къде отиваш ?
Без да се обърне тя изрече:
- Ъм, никъде, - тогава се обърна - татко. - и пак се обърна най-спокойно, все едно нищо не се е случило, но след две-три секунди изненадващо се спря, обърна се и с изплашен, объркан и зачуден поглед попита:
- Татко ?! - но щом се огледа видя, че няма никой. - Боже мой, какво се случва с мен ?! - каза тя уплашена и стресирана, като вървеше назад, но щом се обърна отново се блъсна в някой. Този път тя отметна глава нагоре и видя, че това е Джеймс.
- Хей, накъде си се разбързала ?
- Ъм, ами, аз.. ъъ, такова, аз, аз, трябва да тръгвам.
- Ама чакай, къде трябва да тръгваш ? Ех, днешната младеж..
- Ти беше същия, Джеймс. - каза старица, на около 80-85 г. с бяла коса или по-точно сива коса, вързана на кок.
- Мамо ?! От къде се появи ?
- Скъпи, познаваш ме. Винаги изниквам изневиделица.
- А как се сети за нас ?
- Сега това не е от значение. Търся Мадисън, да знаеш къде е ?
- Тръгна към края на коридора, сигурно е отишла в кабинета на баща си.
- Знаех си. Това момиче е много умно. Добре миличък, благодаря ти. - каза възрастната дама и се отправи към края на коридора. Когато влезе в стаята, завари Мадисън на земята до шкафа да разглежда някаква стара и дебела книга.
- Ех, моето момиче. Знаех, че си умна, но не предполагах, че ще се сетиш за речника на баща си.
Мадисън се обърна и когато видя баба си се затича към нея с отворени ръце.
- Бабоо ! Какво правиш тук ?
- Дойдох да ти преведа написаното на онази бележка.
- Но от къде знаеш за нея ?
- Баща ти ми каза.
- Бабо, пак ли започваш с това, че го виждаш и че той ти говори ?! - отвърна младото момиче, докато разглеждаше речника.
- Това е истина и знам, че ти също го виждаш и той се опитва да контактува с теб. Знам всичко, Мадисън.
- Добре тогава, но той ли е бил всичко това. Смисъл, той ли позвъня на вратата, той ли отвори прозореца, той ли разпиля листите ?
- Естествено, че беше той. Накара ме да дойда тук и да ти преведа посланието му.
- Добре, листа е в стаята ми. Да вървим !
След като Мадисън издаде тази заповед двете с баба и се отправиха към стаята и. Когато стигнаха Мадисън намери листа там, където го беше оставила, когато излезе от стаята.
- Ето. - каза тя и подаде белия лист на баба си.
След като Анабел си сложи очилата, започна да чете написаното на листа.
- Тук пише - "Не го прави Ребека !".
- Моля ? Но, но какво да не правя ? Не пише ли и друго ?
- Не миличка само това пише.
- Добре, благодаря ти. Ъм, бабо, остани тази вечер да спиш в къщата, моля те.
- Миличка, знаеш, не мога да оставя Сами сам.
- Ще го вземем, ще спи на двора.
Сами бе кучето на Анабел. Дребен, ама наистина много дребен черен пинчър.
- Добре, добре. Но само тази вечер.
- Добре.
[list=*]
[*][img]http://prikachi.com/images/123/4846123R.gif[/img][/*]
[/list]
We♥it. ; Питайте ме.
#28 2012-04-26 17:40:42
- rumito-todorowa2000
- Member
- Registered: 2012-04-03
Некста!
[img]http://data.whicdn.com/images/30589262/tumblr_m3ofmlz7wI1qez43mo1_500_large.gif[/img]
#29 2012-04-26 18:30:05
- djuu
- Member
- Registered: 2011-09-09
Некста!
#30 2012-04-27 10:35:30
- Меги^^
- Member
Неекстт!
-Kurt Cobain
#31 2012-04-27 11:08:04
- zdravenq4e_17
- Member
- Registered: 2012-03-08
Страхотно е !
Love is choice.. ...
"...положи ме като печат на сърцето си, като печат на мишцата си; Защото любовта е силна като смъртта, ревността - неотстъпчива като шеол, святкането и е святкане огнено, пламък най-буен. Много води не могат угаси любовта, нито реките могат я потопи; ако би дал някой целия имот на дома си за любовта, съвсем биха го презрели."
#32 2012-04-28 06:18:53
- мuaa {}
- Wayne's world. ♥
Извинявам се за чакането на некста, но напоследък нямам особено голямо време, не се спирам за толкова дълго пред компютъра и съм доста затрупана със.. ъм, със задачи ;д Некста ще го пусна днес, малко по-късно, но ако не стане обещавам утре да пусна 2 части.
[list=*]
[/list]
We♥it. ; Питайте ме.
#33 2012-04-28 09:13:08
- miss_cute_kiss
- Member
- From: Somewhere in the oceans
- Registered: 2010-11-20
Давай ощее!!
[list=*]
[*]"Love,love,love...and what is it good for!?
Absolutely nothing."
[/*]
[/list]
#34 2012-04-29 13:28:57
- мuaa {}
- Wayne's world. ♥
Глава V
- Миличка, аз ще отида в кабинета на баща ти.
- Добре бабо. Ако ти трябва нещо кажи на Ребека.
След малко и двете излязоха от стаята. Мадисън реши да отиде да си вземе един освежаващ душ след всичко това. Когато влезе в банята тя съблече дрехите си и ги устави в коша с мръсните дрехи, след това влезе във ваната и се потопи в нея. Ребека бе сложила във водата ароматни розови листенца, което още повече ободри Мадисън.
През това време Анабел беше в любимата стая на сина си, разглеждаше я и със всяка книга, всеки мебел, всяка картина си спомняше все повече и повече за него и спомените им заедно, които вече се бяха изпарили. Тя отиде с бавни крачки до стола му, седна, погледна снимката му, оставена на бюрото и две сълзи се търкулнаха по белите и бузи.
- Скъпи, чедо мое, сине мои, защо ти трябваше да се забъркваш в това ?! Казах ти, казах ти, че ще си навлечеш неприятности, но не ! Ти слушаше само и единствено себе си, същия като баща ти. - сълзите продължаваха да се стичат по бузите и, все едно очите и са два буреносни облака, а сълзите са капките дъжд.. - Виж сине, ти остави дъщеря си сам самичка, защото не ме послуша. Колко по-различно щеше да бъде сега, ако не беше последвал стъпките на баща си, ако и ти не беше станал мафиот.. Казах ти, казах ти, че щом и ти станеш такъв много по-бързо ще намериш смъртта си, но ти не ме послуша.
В този момент вратата се отвори и в стаята влезе Джеймс.
- Не трябваше да става такъв.. - каза старицата, без да отмести погледа си, който беше спрян на снимката на сина и. - Той остави едно дете на произвола на съдбата и тя не трябваше да става такава, но заради вас и тя ще умре.
- Няма майко ! Той ме накара, накара ме да му обещая, че ще се грижа за нея и аз му обещах, а аз си държа на обещанията. Няма да позволя нищо да и се случи ! Ако се наложи, ще умра, но ще я опазя жива.
- Дори да е така, синко, не трябваше да я карате да убива Марк. Тя го обича !
- Той уби баща и, трябва да си плати. Тя сама го каза, дори му го обеща, а знаеш, че семейство Робъртс винаги си спазват обещанията !
- Просто не искам отново да загубя някой, който ми е много скъп. Пази я, както нея, така и себе си.
- Добре майко, обещавам ти, никой няма да пострада.
Другата част ще я пусна довечера.
[list=*]
[/list]
We♥it. ; Питайте ме.
#35 2012-04-29 20:37:04
- мuaa {}
- Wayne's world. ♥
Ето и другата част.
Глава VI
- Влез. - каза Джеймс, след като на вратата се почука.
- Г-не, г-жо вечерята е сложена.
- Добре Ребека, благодаря Ребека.
- О, и г-н Джеймс, г-ца Мадисън каза преди да слезете долу да отидете в стаята и.
- А каза ли ти защо ?
- Не, каза само, че иска да поговорите.
- Хм, добре, благодаря.
Щом Джеймс влезе в стаята на Мади я завари на леглото по халат.
- Искала си да говорим ?
- Да, седни. Ъм, Джеймс, напоследък се случват доста странни неща. Не знам дали баба ти е казала, но започнах да виждам някакви сенки, в огледалото виждам силуети на мъже, получавам разни бележки написани на латинеца. Баба предполага, че това е татко и се опитва да ми каже нещо, но не знам. На едната бележка бе написано "Ребека, не го прави !".
- Каквото и да иска да ти каже, помни - ти му обеща, обеща му, че ще го направиш.
- Да, знам, но какво ли иска да ни каже ?
- Скоро ще разберем, спокойно.
- Добре, добре. Хайде излез да се облека.
- Направо те чакам долу в трапезарията.
- Както искаш.
Когато той излезе от стаята тя отиде до гардероба и от него извади черни дантелени прашки и същия сутиен. Сложи ги и след това извади черни широки дънки, широка оранжева тениска и големи бели кецове с надписи по тях. След като се облече и си изсуши косата, тя слезе долу, отиде в трапезарията, поздрави двамата си чичовци и баба си и седна на масата.
- Мади, искам тази вечер да направим едно нещо. - каза Анабел, като погледна към внучката си.
- Добре, какво ще е то ? - попита Мади, като разрови салатата си и след това отправи поглед към баба си.
- Ще разбереш мила.
- А кога по-точно трябва да го направим ?
- Ще му дойде времето, аз ще ти кажа щом настъпи момента.
Докато протичаше този разговор, двамата братя дори не се запитаха за какво става дума, а започнаха да разговарят помежду си.
- Мади, днес откупихме картината на баща ти.
- Страхотно ! Кой е беше купил ?
- Някакво момче. Даже не ни трябваше да го убеждаваме да ни я продаде, той веднага се съгласи.
- Може би, защото му плати двойно повече от това, което той бе платил за нея. - отговори нацупено Кларк и отпи от питието си.
[list=*]
[/list]
We♥it. ; Питайте ме.
#36 2012-04-30 04:41:16
- miss_cute_kiss
- Member
- From: Somewhere in the oceans
- Registered: 2010-11-20
Супер ! Ощее??
[list=*]
[*]"Love,love,love...and what is it good for!?
Absolutely nothing."
[/*]
[/list]
#37 2012-05-03 11:45:51
- bubkata123
- Member
- Registered: 2012-05-02
Поздравления, току що спечелихте нов читател. Срока на годност е докато автора пуска глави.
Моля, не ме оставяй да изгния! Моля те, глава! Моля!
"Възрастните никога нищо не разбират сами, а за децата е уморително все да им обясняват и обясняват."
Антоан дьо Сент Екзюпери
#38 2012-05-04 17:16:51
- Меги^^
- Member
Некст!(h)
-Kurt Cobain
#39 2012-05-04 18:02:10
- djuu
- Member
- Registered: 2011-09-09
Поздравления, току що спечелихте нов читател. Срока на годност е докато автора пуска глави.
Моля, не ме оставяй да изгния! Моля те, глава! Моля!
Некст? <3