Pages: 1
#1 2012-04-16 08:14:49
- xx_Mimi_xx
- Member
- From: Mystic Falls
- Registered: 2010-11-21
Re: Гъбички по ноктите
Здравейте! Имам проблем отдавна имам гъбички по ноктите на краката ми имам 2 счупени нокътя заради тези гъбички! Някой може ли да ми каже нещо с което да ги премахна и което да работи!!? МОЛЯ ВИ.. наближава лятото а ме е срам така да ми се виждат гъбичките! Ужасно е.
[img]http://fc01.deviantart.net/fs70/f/2013/124/2/b/birds_png_by_nonueditions-d642eig.png[/img]
#2 2012-04-16 08:21:55
- Chicharitooo
- Member
- From: Narnia <3
- Registered: 2012-03-04
отиди на лекар..ако е нужно ще ти махнат ноктите, по който има. Звучи страшно, но след като ти го махнат, новият нокът расте здрав. Поговори с майка ти заедно да отидете на лекар
Boy: Knock knock.
Girl: Who is it?
Boy: Marry.
Girl: Marry who?
Boy: Marry me.
#3 2012-04-16 08:30:49
отиди на лекар..ако е нужно ще ти махнат ноктите, по който има. Звучи страшно, но след като ти го махнат, новият нокът расте здрав. Поговори с майка ти заедно да отидете на лекар
+ Имаше на една ТВ реклама специален крем Опитай с него, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО отиди на лекар.Пожелавам ти късмет и дано всичко се оправи
You don't know who i am
[img]http://prikachi.com/images/249/5198249q.gif[/img]
#4 2012-04-16 08:47:56
- Alexiss1212112
- Member
- Registered: 2011-09-08
Ако се не лъжа има лекарство,което изглежда като химикалка(това е за по-удобно нанасяне) и помага.Има ги в аптеките.Но по-добре отиди на лекар
[img]http://data.whicdn.com/images/41908967/tumblr_mcx5vgTD1G1rnjkeuo1_500_large.gif[/img]
#5 2012-04-16 08:55:04
- sunshine5383
- Member
- From: girlland <3 ^ ^
- Registered: 2012-02-29
Ако се не лъжа има лекарство,което изглежда като химикалка(това е за по-удобно нанасяне) и помага.Има ги в аптеките.Но по-добре отиди на лекар
макар че струват скъпо. и аз те съветвам да направиш така или отиди на лекар
[img]http://prikachi.com/images/869/7292869x.jpg[/img]
#6 2012-04-16 09:43:07
- dqvol4eto_666_ss
- Member
- Registered: 2010-11-26
Опитай с "Екзодерил" нз за теб но на мен ми помогна и аз имах гъбички по ноктите на краката, но не бяха в толкова напреднал стадии. И мисля, че е без лекарско предписание. Но все пак се консултирай с лекаря си
#7 2012-04-16 10:56:56
- Breath Of Passion
- Bitchy mod
- From: In his mind..
- Registered: 2008-12-26
Ето какво намерих:
Какво е лечението?
Тези заболявания са изключително упорити и досадни. Лечението им изисква голямо постоянство и търпение и може да трае до 3-4 месеца. В аптеките има всякакви противогъбични препарати –Клотримазол, Ламизил, Низорал, Дактакорт и др. Който и да избереш, за да има ефект от него, трябва да спазваш следните правила:
1. В самото начало на лечението е задължително да обработиш обувките си с формалдехид, 25-процентов разтвор на формалин или оцет. За тази цел си купи от аптеката формалин на таблети. Сложи всичките си обувки в найлонов чувал и сложи вътре таблетка формалин. Затвори плътно чувала и остави обувките така за 24 часа. След това трябва добре да ги проветриш и вече можеш да ги носиш.
2. Трябва да мажеш заразения участък с избрания препарат всеки ден, по два пъти – сутрин и вечер.
3. Преди да се намажеш, измий краката си с вода и сапун, подсуши ги добре и ги накисни в бледорозов разтвор на калиев перманганат. Той също се продава в аптеките.
4. Почисти добре мъртвите кожни клетки с помощта на пемза или пилинг за крака. Както се сещаш, в името на хигиената пемзата трябва да си е само твоя! Това важи и за ножички и всякакви други неща, с които обработваш ноктите на краката си! Даже да ти няма нищо, не преотстъпвай на друг тези вещи – това е все едно да си дадеш четката за зъби!
Един път седмично изрязвай деформирания нокът. Ако не можеш да го направиш с ножица...
Ако не можеш да го направиш с ножица, използвай нокторезачка. Това се прави, за да се улесни проникването на лекарственото мазило. Не режи ноктите прекалено дълбоко, защото така ще разраниш кожата и ще създадеш условия за проникване на инфекцията в околните тъкани!
5. Ако пилиш нокътя, трябва много да внимаваш да не вдишаш многобройните миниатюрни частици, които ще се разхвърчат – ако инфекцията е сериозна, това може да ти докара още по-голям проблем. Също така, можеш да пилиш нокътя с малки парченца шкурка – предимството им е, че тях можеш да ги хвърлиш веднага след употреба, заедно с всички гъбички, които са се лепнали по тях. Ако пилиш с пила, тя си остава в теб, заедно с всички гадове, които е събрала по повърхността си.
6. Всичките мази и мехлеми трябва да се вкарват и в празното пространство под нокътя.
7. За да не цапаш чаршафите си, вечер намажи болното място, след това обуй памучен чорап и спи с него до сутринта.
8. В никакъв случай не мажи прекалено обилно здравите участъци на кожата! Така може да я разраниш. Мажи само болните места!
Ако оплакванията ти не са много сериозни и става дума за просто за леко зачервяване и сърбеж между пръстите на краката, можеш да мажеш поразения участък с антимикотични спиртове – Антимикоацид и Антимико Бета. Добре е да ги редуваш.
Всички тези правила трябва да се спазват много стриктно! Гъбичките са изключително упорито нещо и в борбата си с тях трябва да бъдеш по-упорит от тях. Не трябва да пропускаш нито един ден. Само така ще успееш да се справиш с досадния проблем.
Those who talk behind your back are behind you for a reason!
Джордже Балашевич
Pages: 1