Pages: 1
#1 2009-12-28 09:30:59
Re: Мъжете са по-добри в паркирането
Въпреки че ние си го знаехме, сега вече имаме и доказателство – научно изследване. При това един от авторите му е жена.
Изследването показало, че ние сме с 5% по-добри в паралелното паркиране. На всичкото отгоре сме и по-бързи.
Изследването е на университета „Рур” в Бохум, Германия, и се базира на опити за паркиране на 65 доброволци. Те трябвало да паркират Audi A6 в пространство 4,5 на 1,8 метра. Уменията на всеки доброволец се оценявали според това колко централно е разположен автомобилът на мястото за паркиране в края на маневрата.
Оказало се, че жените паркират много по-близо до съседните превозни средства, въпреки че изглежда, че внимават повече от нас. И въпреки че паркират по-бавно.
Според авторите на изследването мъжете имат по-добра координация и усещане за пространство, защото мозъците ни могат по-бързо да обработват информация за промяна в местоположението и скоростта на колата.
Реакциите към новината са най-различни. Феминистката писателка Жермен Гриър например нарича изследването „безсмислено”. Тя добавя и че жените имат гърди и затова им е по-трудно да се обръщат и, следователно, да паркират. Ъм... какво? Спряхме да слушаме след „гърди”...
" say hello to my little friend "
#2 2009-12-28 10:01:36
- Black Diamond
- Member
- From: Пловдuв
- Registered: 2008-11-28
О.о тия митове за по-добри шофьори мъжете.. само да зема книжка.. пешо ти пръв ще се качиш !!!!
"Жените, които се стремят да бъдат равни с мъжете, не са достатъчно амбициозни."
Мерилин Монро
#4 2009-12-28 11:18:05
- Ispaneca
- Member
- From: Испания
- Registered: 2009-10-10
Launcher Напротив! Жените са по добри шофьори от мъжете. /нормално каране не ти говоря за каране като Париж Дакар./ Много по-спокойни са от нас и по-предпазливи.Колко случай си чул по новините или по вестниците жена да е катастрофирала, или да се е напила и блъснала невинен човек? Има, но са многоо0о редки случаи.Аз лично не мога да се съглася със това изследване пък каквото ще да става.
Поздрави!
Сам срещу ВСИЧКИ!
#5 2009-12-28 11:41:00
- Wiikkii
- Предупреден(а) за изгонване
- Registered: 2009-08-07
Launcher Напротив! Жените са по добри шофьори от мъжете. /нормално каране не ти говоря за каране като Париж Дакар./ Много по-спокойни са от нас и по-предпазливи.Колко случай си чул по новините или по вестниците жена да е катастрофирала, или да се е напила и блъснала невинен човек? Има, но са многоо0о редки случаи.Аз лично не мога да се съглася със това изследване пък каквото ще да става.
Поздрави!
Подкрепям те напълно ... (y)
MiSteRry, anity_kiss, monnssy, phoebe, mimitooo, y0nit0y96, t3dencet0, bambinkata, sisity17
#6 2009-12-28 11:54:58
не ... за мене не са по добри шофьори от мъжете , това че не настъпват колата не ги прави по добри шофьори от мъжете . Виждал съм как жена ( която кара бавно ) се паникьосва и пуска волана , а това че са ставали повече катастрофи ( и да са виновни мъже ) повечето пъти е за това , че са били пияни , или карат лапетии ( като мен xD , без книжка ) . А са ме возили мъже които настъпват яко газта и карат много добре :]
#7 2009-12-28 12:11:01
И според мен мъжете са по-добри,което ми говори за отстояването на женските права /нямам представа защо/ .. мъжете са по-концентрирани,аа предпазливите жени - пълни блейки
[img]http://images5.fanpop.com/image/photos/27500000/drink-damon-salvatore-27519840-450-254.gif[/img]
#8 2009-12-28 12:17:55
- Ispaneca
- Member
- From: Испания
- Registered: 2009-10-10
не ... за мене не са по добри шофьори от мъжете , това че не настъпват колата не ги прави по добри шофьори от мъжете . Виждал съм как жена ( която кара бавно ) се паникьосва и пуска волана , а това че са ставали повече катастрофи ( и да са виновни мъже ) повечето пъти е за това , че са били пияни , или карат лапетии ( като мен xD , без книжка ) . А са ме возили мъже които настъпват яко газта и карат много добре :]
Забрави най-важният и сериозен фактор, а той е ПРЕВИШАВАНЕ на скороста.60% от българите не спазват законите по пътищата и заради това сме на таково високо ниво по смъртни случай по пътищата.На пътя всички са равни! Няма значение твоя приятел дали кара добре, защото не знаеш този на среща във какво състояние е /пиян, надрусан и т.н./ седне ли зад волана правилата са за всички!! Без значение какъв е човека.Ще ти дам пример
Тук в Испания има мног0о0о00 радари както във града така и по магистралите /и във всяка една цивилизована страна ги има/ На скоро даваха по телевизията едно BMW M5 във населено място радара го засякъл със 130км/ч. Сега ще си кажеш и какво от това. Сега човека няма книжка за винаги и е във затвора за 6 месеца.Една страна спазва ли си законите гарантирам ти икономиката и реда във тази държава ще са много добре.
Извинявам се, че се отклоних от темата, но исках да обясна.
Сам срещу ВСИЧКИ!
#9 2009-12-28 13:53:50
- vampir4eto_94
- Member
- Registered: 2008-12-04
пуу евала на испанеца как ни защитава
ний сме по добри в паркирането
If I stop the time...
Can I make you mine...
And I can`t hold on...
Need you more and more...
If I never try...
I will never know...
[img]http://gifsoup.com/view2/2017998/the-roommate-o.gif[/img]
#10 2009-12-28 14:07:33
Не става дума за превишаване на скороста , има и жени които я превишават , говоря , че ние мъжете имаме по - добър рефлекс и по не се паникьосваме в дадени ситуации .
#11 2009-12-28 15:10:57
- madamata5
- Member
- Registered: 2008-09-26
Поздрави!
абсолютно прав (y)
Не ми хАресва да сТоиш и да ме гЛедаш в очиТе ,,
Да ми гоВориш за жИвота .. кАк праВят доБрите ...
#12 2009-12-28 15:42:39
- vampir4eto_94
- Member
- Registered: 2008-12-04
Не става дума за превишаване на скороста , има и жени които я превишават , говоря , че ние мъжете имаме по - добър рефлекс и по не се паникьосваме в дадени ситуации .
това че неможем да паркираме може да го пренебрегнеме може да спрем някой мъж и той ад ни паркира колата
пред мене една жена си ужули колата като паркирваше
един мъж с бръсна в кофата за боклук
абе изобщо
If I stop the time...
Can I make you mine...
And I can`t hold on...
Need you more and more...
If I never try...
I will never know...
[img]http://gifsoup.com/view2/2017998/the-roommate-o.gif[/img]
#13 2009-12-28 15:52:15
- strang3ra
- Капризен простак
- From: България
- Registered: 2008-10-16
Избийте се. ;]]
За мен няма "най-добър шофьор - мъж или жена."Според мен е до човека, ако е грамотен,с опит и съобразителен, разбира се, че ще е добър шофьор.Ако не е нервен докато шофира , няма как да сгреши.Има шофьори тип "блейки" и от мъжете,и от жените.
Свидетел съм, че има повече (или почти всичките) клипчета за "неграмотни" жени,смисъл паркиране,състезание и въобще свързани с коли,а за мъжете са по-малко.Това е същото като при блондинките - щом е руса значи задължително е тъпа.Е,не е при всяка това,има и черни,и червени,и кафяви,които са тъпи.
Така...
...всеки има лично мнение.Уважавайте мнението на останалите.
#14 2010-09-26 09:32:48
- viv_piv
- Member
- From: VARNA
- Registered: 2009-10-30
и ти ще се качиш ...
..
#15 2010-10-30 12:58:10
- nqkwa97
- Member
- Registered: 2010-06-17
Вярно си е! Татко паркира много диво ;д Един път се обзаложихме, че няма да може да паркира на едно много малко място [пежляк 406 имаме]..Ама загубих баса Апък майка най- много да паркира в колата опреде
Pages: 1