Pages: 1
#1 2012-03-30 20:07:05
- stefani-klara~~
- Member
- Registered: 2012-03-30
Re: Промяната
Здравейте!Това може да се приеме и като завършена история,но ако има интерес ще я продължа:)Приятно четене!
Животът ми стана различен когато този ден настъпи.Не знам към по-добро или към по-лошо,но промяната беше налице.От няколко месеца насам отношенията между майка ми и баща ми бяха изострени.Поради някакъв спор (споровете станаха ежедневие) нашите решиха да си вземат "почивка" от брака.Може би имаше много причини за това решение, но аз не ги разбирах.Бях твърде малка.
Майка ми реши да се преместим в къщата край морето.Да,там беше красиво,но бях далеч от баща си.Със сестра ми бяхме още невръстни девойки,когато тези обрати настъпиха.За нея беше по-тежко.Тя смени второ училище,при това точно в седми клас.Аз тъкмо щях да започна първи.
Вече от два месеца бяхме в новата къща.Баща ми живееше сам.До новата учебна година оставаще една седмица.Сестра ми-Елизабет чувстваше истинска болка и тъга.Все пак тя беше един объркан тинейджър,който живееше без подкрепата на баща си.
Учебната година започна.Много мразех онова носталгично чувство,което създаваше есента.Макар и малка аз вече бях преживяла много неща и постоянно размишлявах за живота...Сега си давам сметка колко трудно е било на сестра ми.Нова ученичка в един клас съставен от всякакви безкултурни и арогантни тинейджъри.Всички се бяха отнасяли с нея като "новата".Всички се питаха каква е и какво е станало,че е дошла в техния клас.Хубавото обаче беше способността и на двете ни за общуване с хора и приобщаване.Колкото и лош да е бил първият и ден,тя скоро намери приятели и се "климатизира" към промяната.
При мен беше лесно.Нов клас,нови лица,никой не познава никого.И аз намерих приятели,които ме обикнаха.Най-неприятни обаче ми бяха всички онези въпроси,които ми задаваха моите приятели.Къде е баща ми?Защо виждат само майка ми?Кой е този мъж в колата и?(той беше неин шофьор).Беше твърде неловко и трябваше да се измъквам с лъжи...
Но и животът на нашите не беше по-лесен.Със сестра ми обвинявахме само тях,не се опитвахме да ги разберем.Майка ни беше работохоличка.Обичаше работата си и даваше всичко за нея.Затова и намразих херургията.Рядко имаше време за нас и често оставахме сами или с бавачката ни.Когато се върнеше от работа беше много изморена и заспиваше веднага.Опитваше се да ни помага с уроците,ала това беше твърде трудно,бих казала невъзможно за сама майка с две тинейджърки.Все пак се справяхме.Мама ни възпита като добри и мили хора,оценяващи всичко,което си заслужава.Може би тя беше твърде строга с нас,но това ни помогна в живота.
Баща ми беше зле.Сам,по средата на ремонт в къщата ни,той беше започнал да пие,а пушенето го докара до тежко боледуване.След няколко тежки години,в които почти не го бяхме,всичко изведнъж коренно се промен.Татко и мама се сближиха.Той идваше всяка седмица да ни вижда,след което посещенията му се увличиха и ние заживяхме почти заедно.Но колкото и да искахме мама и татко отново да са заедно те вече бяха просто приятели, макар и татко силно да я обичаше.Въпреки всичко ходихме заедно като нормално семейство на почивки и екскурзии.
Бях доволна от това положение,живеехме в мир и бях и с двамата си родители.Докато един ден не разбрах какво точно пречи на мама да обикне отново татко.Имаше си любовник.Не беше нищо сериозно,но за момиче на 12 не изглеждаше така.Мразех го от дъното на душата си.Мама говореше с него по часове,пишеха си есемеси и си чатеха.Беше отвратително.Колкото и да исках не можех да намразя мама.Дори,когато ни запозна с него аз останах безучастна.Исках само тя да бъде щастлива.
#2 2012-03-30 20:14:18
- sunshine5383
- Member
- From: girlland <3 ^ ^
- Registered: 2012-02-29
Изглеждами някак спокойно, но и напрегнато... Аз лично искам ОЩЕ.
[img]http://prikachi.com/images/869/7292869x.jpg[/img]
#3 2012-03-30 22:08:58
- djuu
- Member
- Registered: 2011-09-09
Доста силни думи за първолаче;
#4 2012-03-31 05:31:06
- stefani-klara~~
- Member
- Registered: 2012-03-30
еми аз не съм първолаче :p
#5 2012-03-31 06:07:56
- kiki_009
- Brutal Bitch
- From: Kavala,Grece <333
- Registered: 2011-09-15
И как точно разбра ,че е първолаче??То се мисли 1-во и тогава се пише нещо,вместо да пишеш тъпи коментари можеше просто да кажеш да ли ти харесва, или не....|-( |-(
Бтв ; Историята не е толкова зле, но има нужда от малко ''цвят'' , продължия да я видим..
♔...................†...........♔
#6 2012-03-31 08:23:13
- dynda2
- Member
- Registered: 2010-10-27
още
#8 2012-03-31 21:15:28
- miss_cute_kiss
- Member
- From: Somewhere in the oceans
- Registered: 2010-11-20
Бтв ; Историята не е толкова зле, но има нужда от малко ''цвят'' , продължия да я видим..
[/i]
+1
[list=*]
[*]"Love,love,love...and what is it good for!?
Absolutely nothing."
[/*]
[/list]
#9 2012-04-01 15:46:26
- djuu
- Member
- Registered: 2011-09-09
И как точно разбра ,че е първолаче??То се мисли 1-во и тогава се пише нещо,вместо да пишеш тъпи коментари можеше просто да кажеш да ли ти харесва, или не....|-( |-(
Бтв ; Историята не е толкова зле, но има нужда от малко ''цвят'' , продължия да я видим..![]()
В началото на разказа се говори, че героя влиза в първи клас. Нямаше нищо общо с stefani-klara~~ Както и да е.
Pages: 1