#1 2012-03-26 20:16:53
- dirtymind
- Member
- From: Barselona <3
- Registered: 2012-03-24
Re: Перфектната съставка.
Не всеки може да направи шоколадова торта.Един ще прекали със сметаната,друг с глазурата.Но има хора,малко хора,които могат да я направят съвършена.Сладка,нежна,с перфектния брой от шарени пръчици,полята с достатъчно сироп и украсена с дребни,ситно нарязани плодчета.Това е тя.Не е за всеки.Трудна е.Но направиш ли я веднъж,тя остава в паметта ти.Вкусът й,миризмата й...и си припомняш отново и отново,докато споменът не избледнее и изчезне завинаги.
–Рен,ще ми помогнеш ли за мъфините?Извади ги от фурната,май прегоряха малко–Лейла го погледна притеснено,докато украсяваше последните понички с шоколадови стърготини.
Рен само й смигна и се отправи към една голяма млечнобяла фурна.Надникна внимателно в нея и каза с усмивка:
–И мен объркваш вече.Сложихме ги преди час.Има още доста да се пекат.
Лейла въздъхна раздразнително.Работата й се отразяваше по много неприятен начин.Преумората я застигаше,но тя не се отказваше.Това искаше,постигна го и сега ще работи.Въпреки всичко сладкарницата няма да бъде затворена.Така повтаряше Лейла,когато хората я съветваха да започне бизнес,в който ще има достатъчно време да се наспива.
–По-скоро дано станат.Хората ще навлизат към осем.Трябва да сме привършили тек,а масите дори не са почистени–погледна тя към мръсните метални маси,препълнени с изцапани салфетки и пепелници с фасове.
–Ще се погрижа.Ако ще си по-щастлива,ако забърша масите,то с радост намятат престилката и ръкавиците–Рен се засмя гласно и се запъти към вратата за излизане от кухнята.
[img] http://24.media.tumblr.com/tumblr_m66uu … 1_1280.gif [/img]
#2 2012-03-30 12:49:25
- ~Monster
- Member
- From: Rio De Janeiro...
- Registered: 2012-03-02
хареса ми как се изразяваш, но не ме заинтригува.Все-пак пусни некст...
wwwwwwww[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_m2atanyJsH1rpxy64o1_500.gif[/img]
wwwwwwww Cuz'only god can judge me!
Just ask '3'
#3 2012-03-31 13:29:55
- dirtymind
- Member
Мерси,но не мисля да я продължавам.
#4 2012-03-31 19:57:12
- Mirror... <3
- Member
- Registered: 2012-03-05
Мерси,но не мисля да я продължавам.
Продължи я много е хубава !
[img]http://i44.tinypic.com/1h86cj.gif[img]http://i44.tinypic.com/1h86cj.gif[/img][/img]
SmiLLe..
#5 2012-03-31 20:05:08
- miss_cute_kiss
- Member
- From: Somewhere in the oceans
- Registered: 2010-11-20
Оох с това вкусно описание на тортата ми се дояде :S
Бързо некста!
[list=*]
[*]"Love,love,love...and what is it good for!?
Absolutely nothing."
[/*]
[/list]
#6 2012-03-31 20:10:41
- Cookie Monster
- Member
- Registered: 2012-02-29
Различна е (или поне така ми се струва, за сега)-това ми харесва. Продължи я ^^.
ПС: Само според мен, понеже всеки си има стил на писане, може да вмъкнеш малко повече метафори ,олицетворения и т.н. , за да стане по-пъстро, богато и наситено.
#7 2012-05-11 19:06:22
- dirtymind
- Member
–Ето я и нея!Какво ще кажете?–Рен поднесе една голяма торта обсипана с плодове и най-различни цветове на едър възрастен мъж и малкото му момиченце,сгушило се зад него.Лейла стоеше уплашена и в същото време развълнувана в ъгъла,очаквайки отговора на клиента.Притеснението я бе обзело до такава степен,че не усещаше как стиска шишето с кленов сироп,разспивайки се полека по плота пред нея.Беше прехапала устната си,очите й бяха присвити,а сърцето й щеше да изскочи от уплаха.И имаше причина да се държи така.Това беше познат за много хора,виден човек от телевизията.Харесаше ли му се тортата,сладкарницата й я чакаше триумф.
Мъжът стоеше дълг време втренчен в изящно покритата и украсена с крем и боровинки торта,без да обели и дума.Веждите му бяха смръщени,но изражението му не можеше да бъде разпознато.За част от секундата хвърли бърз поглед към Рен и после отново се върна на сладкиша.
–Поздравявам Ви,г-н Скот.Тортата надмина очакванията ми тройно–след тези негови думи,на лицето му се изписа широка усмивка–Трябва да знаете,че ако и на вкус е толкова неповторима,Ви очакват големи поръчки от мен и колегите ми.Да не споменаваме хиладите ми роднини и...
–Извинете,че ви прекъсвам и благодаря,но заслугите са изцяло на сестра ми Лейла,която очаква отговора Ви от онзи ъгъл–Рен посочи треперещата девойка,която все по-упорито натискаше шишето сироп.
–Тогава нека поздравя нея–господинът се надигна от металния стол и се запъти към Лейла.Тя на свой ред се опита да придобие естествен вид,но без резултат.Мъжът й хвърли окуражаващ поглед и каза:
–Изглежда страхотно!Тортата е невероятна.Специални поздравления за главния готвач–подаде ръката си и след секунда обмисляне с Лейла се ръкостискаха.
–Благодаря,за мен беше удоволствие!–усмихна се изненадано тя.
След около час с Рен затвориха сладкарницата и тръгнаха по мокрите от дъжда улици.
–Ще празнуваме!От сега нататък ще има за какво!Виж какъв напредък!Не е ли това,което искаше?!–Рен я погледна вълнуващо и въпросително.
–Рен,това не е и наполовина от това,което наистина искам.
[b]ПС:Различна е,не исках да е някоя история за раздяла или любов!Приемам всякакви критики! [/b]
#8 2012-05-11 19:21:38
- * juст a дreaм .. * <3
- Member
- Registered: 2012-04-21
Бравооооооооооо !
[img]http://i39.tinypic.com/2eknkn5.gif[img]http://i39.tinypic.com/2eknkn5.gif[/img]
#9 2012-05-11 19:42:06
- nqkfa_si_tam
- Member
- From: Някъде там...
- Registered: 2010-09-06
Интересна ми се струва.Извинявай за тъпия въпрос,но Рен момиче или момче е?Ще се радвам,ако я продължиш.
Открих сродната си душа. Той - не!
#10 2012-05-11 19:50:42
- sunshine5383
- Member
- From: girlland <3 ^ ^
Оох с това вкусно описание на тортата ми се дояде :S
Бързо некста!![]()
[img]http://prikachi.com/images/869/7292869x.jpg[/img]
#11 2012-05-11 20:32:40
- dirtymind
- Member
Явно не съм се уточнила и аз съжалявам,Рен е момче,братът на Лейла! И благодаря за коментарите,много ме зарадваха!
[/i]
#12 2012-05-13 19:09:00
- dirtymind
- Member
09:03.Лейла бавно разтвори сънените си очи и извърна глава към прозореца.Видя как два сиво-бели гълъба прелетяха покрай него.Времето беше приятно с лек вятър.Усещаше лекия хладникав полъх върху затоплената си от тънкия чаршав буза.Последва лека въздишка.Остана да лежи още около две,три минути,обмисляйки графика за днес.Две поръчки за сметанова торта-едната с череши отгоре,а другата с боровинки.Пет тави с мъфини от какао и ванилия и една кутия с карамелени понички.Надигна се бавно и постепенно от леглото и се протегна сравнително дълго.
След около двадесет минути беше облечена с тънка широка рокля в бяло,която достигаше до коленете й.Върза тъмнокестенявата си коса на кок,не за друго,а защото работата й го задължаваше.Обу токове,въпреки,че й беше по-удобно с пантофки.
В кухнята я чакаше вече готовото ароматно кафе.Тя го махна от котлона и изсипа част от каната с него в една широка кафява чаша.Тъкмо се настани удобно на стола,когато се чу звънеца.
–Влизай,Рен.Отворено е.
–Трябва да ми дадеш ключ.Все пак и аз живея тук–Рен заговори още от вратата,както винаги в страхотно настроение и чаровна усмивка на лицето.
–Нямам време за това сега.Искаш ли кафе?–Лейла го погледна с един мил поглед,който показваше,че днес не е настроена за караници и прочее.
–Уха,искам,разбира се.
Тя стана и наля от горещото кафе в още една чаша,този път в зелен цвят.
–За днес имаме малко поръчки,мога да отида и сама–каза спокойно тя и му подаде чашата.
–Тъкмо щях да предложа същото,но аз да отида.
–Забрави,вече говорехме,че няма да ми поемаш смените–хвърли му остър поглед тя.
–Както кажеш.Довечера Винс ще се отбие.Нещо против?–Рен не държеше да ъ се противопоставя,така че просто смени темата.
–Ъъ,нем.Идеята ми допада,Винс е...интересен тип.
–Да и секси и привлекателен и падащ си по теб...както и ти по него...
–Защо просто не млъкнеш?!–Лейла направи раздразнителна физиономия.
–С този тон няма особено да го впечатлиш.
Последва удар с портокал по главата на Рен.Лейла изхвърча от апартамента и се запъти към сладкарницата.
#13 2012-05-13 19:29:01
- nqkfa_si_tam
- Member
Супер е!
#14 2012-05-14 19:29:45
- vivianandidi
- Member
- From: Wonderland.
- Registered: 2010-10-08
Айде некст,че ми писна да чакам.
А и между другото,Рен е женско име.(:
Тumblr.
[img]http://prikachi.com/images/957/6122957I.gif[/img]
#15 2012-05-15 19:56:43
- dirtymind
- Member
Беше толкова пусто.След като като и последният клиент си взе поръчката,в сладкарницата не влезе почти никой.Към обяд минаха две възрастни жени за кафе и канелени бисквитки,а малко по-късно и малко момче за поничка с шоколад.И това беше.Къде бяха всички?!За първи път от отварянето й,сладкарницата бе толкова празна.Но на Лейла й се струваше,че не само при нея не влиза никой.По улиците рядко се мярваха хора.Самият район беше пуст.
19:00.Тъкмо взе решение да затвори час по-рано,когато през вратата влезе Рен.
–Защо си дошъл?Няма да ми поемаш смяната – на лицето й се изписа обичайното раздразнено изражение.
–Би трябвало аз да те питам какво правиш още тук.След онзи фатален удар имам ужасна цицина.Имам пълното право да те издам за физическо насилие – намръщеното уж лице на Рен премина в една чаровна усмивка,както винаги.Рядко човек можеше да го хване нацупен или тъжен.Може би не беше такъв.Но се стремеше да вдъхва надежда на по-малката си сестра,Лейла,а именно като избягва високия тон,сърденето и тъгата.Точно това винаги е радвало девойката.Тази усмивка,тези тръпчинки.Тази рошава къдрава кестеняво-руса коса,тези големи тъмни очи...всичко това й е вдъхвало кураж и любов.Може наистина да бяха съвсем различни,но това ги правеше един силен екип.
–И аз мога да те предам за психически тормоз,но не го правя – опита се да докара нещо като усмивка тя.
–Не,сериозно,какво правиш още тук?!Няма жива душа навън.Не знам как го правят,но са привлекли целия град в онази пицария.
–Пицария?!Каква пицария?–Лейла хвърли изненадан поглед на Рен.
–Мхм и печелят доста добре.Ние сигурно няма да видим такъв бизнес в скоро време.
–Рен,усещаш ли,че не ми помагаш особено?!Каква е тази проклета пицария?И с какво по-хубава е от сладкарницата ни?–разсъждаваше сякаш на глас,отколкото да пита Рен.
–Ммм...защото имат човек,много по-добър в готварството от нас–нашата любима сестричка Джена.
#16 2012-05-15 20:09:18
- vivianandidi
- Member
Джена,а?Разбира се,че аз съм по-добрата.;д
Тumblr.
#17 2012-05-16 12:16:07
- littlepartofme
- Rebellion.
- From: District 4
- Registered: 2011-01-26
- Website
Историята бива.
Не е романтична и това ми допада.Имаш някои грешки, но предполагам са от невнимание.Частите обаче са доста къси.Може да ги удължиш малко.
Иначе дай следващата част, защото ме заинтригува.
И имам един въпрос - Рен мъж ли е?Защото аз останах с началното впечатление, че е жена, а после ти писа в мъжки род за него и се обърках.Рен е женско име между другото.
[list=*]
[*]We made our plans down in the sand.[/*]
[/list]
#18 2012-05-16 14:00:36
- pipi11
- Member
- From: *Wonderland*
Много ми хареса. Браво
[list=*]
[*][list=*]
[*]Обичай ме, когато най-малко заслужавам любовта ти,
[list=*]
[*]защото тогава най-много се нуждая от нея.[/*]
[/list][/*]
[/list][/*]
[/list]
#19 2012-05-16 19:34:32
- dirtymind
- Member
За грешките се извинявам,както и за късите части,обещавам,тази ще бъде по-дълга!
Лейла вървеше забързано към нея.Към новата й пицария,към Джена.Беше ядосана.Знаеше защо е тук,имаше цел и тя не беше бизнес.Върна се след толкова години,само и само заради нея.За да я съсипе.Джена й го каза.Отдавна,когато Лейла я предаде.Тя беше тази,която звънна на ченгетата й я издаде за тази голяма кражба.Джена открадна.Нещо голямо и настина ценно,не само за нея,а и за цялото общество.
Отначало Лейла чуваше гласа на Рен,той не я последва,но все пак се опита да я спре.Не успя,разбира се,но беше длъжен.И той и тя знаеха отлично какво следваше.Просто Рен си спести преживяването.В далечина видя куп хора.Бяха толкова много.Чакаха пред врата.Да,естествено,това беше пицарията.Отвън изглеждаше като сграда,направена от стар италиански материал.Не можеше да отрече,изглеждаше невероятно.Това обаче не я спря,да изблъска всички,чакащи на опашка пред голямата каменна "порта".
–Извинете,може ли да мина?!–звучеше по-скоро като заповед,отколкото като въпрос.
Още след прекрачването на прага,Лейла я видя.Джена стоеше до вратата към кухнята и пушеше."Боже,колко красива беше станала".Стройна,висока,най-вероятна заради токовете-бяха огромни.Но Джена излъчваше нещо ново,непознато за Лейла.Беше усмихната,от нея лъщеше блясък.Буйната й катранено черна къдрава коса се спускаше по раменете й.Устните и миглите й блестяха на светлината.Очите й,големи и черни очи,енергично следяха всяка стъпка на персонала,всеки нов клиент и неговата поръчка.И така погледът й стигна до този на Лейла.Цигарата за малко да падне от ръката й,личеше си,че е изненадана да види сестра си,но бързо след тази реакция последва една широка и злобна усмивка.Точно тази Джена си спомняше Лейла.Джи се приближи,отворила ръце за прегръдка,но Лейла мина направо:
–Спести си преструвките,какво по дяволите,правиш тук?!–яростта я обзе на секундата.
–Здравей и на теб,мила ми сестро – сякаш изсъска Джена. – Изненадана ли си?-пауза-А не трябва.Заради теб съм тук.Да си припомним старите дни.Помниш ли?Онези луди нощи...О,аз ги помня много ясно!Помня и онази септемврийска топла вечер,когато група ченгета ми закопчаха онези белезници...Беше неповторимо преживяване!Да не би да си забравила?!Не,не,не...не може да си забравила,нали точно ти ме прати там,зад решедките!Е,явно точно тази вечер ти се губи,а?–усмивка обзе малкото й лице и точно това накара Лейла да настръхне.
–Много добре знаеш,че си го заслужи,но това не обяснява факта,че унищожаваш живота ми.Каква е тази пицария?!Защо?–на лицето на Лейла се изписа объркване,макар да знаеше защо е всичко това.
–Оо,да не би бизнесът ти да пропада?!Е,мила явно пицата в днешно време надминава поничката!–смях обзе Джена.
Лейла не каза нищо повече,нямаше какво да направи.Докато идваше си мислеше,че може би поне малко ще успее да се споразумее със сестра си,но веднага след като Джена заговори,тя разбра,че всичкото това надсмиване и подигравки не са си отишли.Джена не се е променила.И беше дошла,с една дума за отмъщение.Тя се обърна и понечи да тръгне,когато чу:
–Оо,мила,поздрави от мен и Винс!Кажи му,че вчера си изкарах страхотно.
Край,това беше.Винс?!Тя се обърна и с цяла сила зашлеви Джена.Струя кръв потече от носа й.Просеше си го.
–И ти навестиш в най-скоро болницата,ако не ме оставиш на мира и тогава счупеният нос ще е най-малкият ти проблем!
#20 2012-05-16 21:07:32
- vivianandidi
- Member
Добре,добре,аз съм ти кръвно обидена.Аз страдам,така ли да разбирам?!
Иначе брааво,прекрасна работа.
Тumblr.
#21 2012-05-17 16:54:53
- nqkfa_si_tam
- Member
Некст,некст,некст!!
#22 2012-05-19 16:40:18
- dirtymind
- Member
–Вече ще трябва да те заключвам след работа!–Рен беше по-скоро обезпокоен отколкото весел,но успя добре да прикрие добре смущението си.Точно беше затворил вратата след група ченгета,които ги бяха навестили заради случката в ресторанта.Лейла седеше на бар-плота в кухнята и потропваше с пръсти по него.
–Не мога да повярвам,че прави всичко това!И за какво?!И на всичкото отгоре изкарва мен виновна.Мен!Не е познала.От колко ли време крои всичко това?!Та това е цял ресторант,мамка му.Искат се месеци,години работа.А аз даже не съм и забелязала...а Винс?Защо Винс?Какво я е прихванало?Но аз си знаех от самото начало,с тази мания за величие и...
–Би ли спряла за секунда?!–Рен изнервено я наблюдаваше,подпрян на вратата – Чуваш ли се въобще?!Много добре знаехме,че ще се върне,а този ресторант е точно в неин стил.Не виждам защо се учудваш.
Последва дълго мълчание.Двамата не пророниха и дума.Стояха вперени в една точка и не помръдваха.И двамата не знаеха какво да правят.Не знаеха дори какво да си кажат.
Към 20:00 на вратата се позвъня.Лейла беше тази,която се насили да стане и отвори.
–Та-даамм...Китайско и спагети!–Винс стоеше ухилен до ушите пред нея,показвайки големите торби с храна.
–Не,мерси,вечеряхме!–отсече тя и тръгна да затваря.
–Какво ти става?–Винс бутна с крак вратата,понеже ръцете му бяха заети.
–Влизай,Винс – чу се гласът на Рен от хола.
–Е,явно все пак ще ядем!–веселото изражение веднага освети лицето на Винс.
–Пфф...–погледна го презрително Лейла и тръгна към стаята си,като остави той сам да си затвори входната врата.
–Май вече си се запознал с Джена – Рен му хвърли въпросителен поглед и налапа пълна лъжица със спагети.
–Мхм,симпатично момиче е,но не си заслужава – Винс задържа погледа си на Лейла,която ровеше в своята хартиена кутия с китайско.
–И защо мислиш така?–любопитството на Рен не спираше.
–Има много по-добри оферти по Земята – засмя се Винс и този път погледите им се срещнаха и Лейла потръпна от искрата,която се появи.
#23 2012-05-19 17:50:53
- p0p staR
- Black Angel
- From: In the Nowhere
- Registered: 2012-04-03
Още.харесва ми!
[list=*]
[*]Follow me.[/*]
[/list]
[list=*]