#1 2009-08-23 18:56:00

sladkobaby
Member
From: Някъде далеч в небесата ...
Registered: 2009-01-25
Posts: 9,740

Re: Всичко за пиърсинга

Меката част на ушите
Видове:
Всички предполагам сте запознати. Дупчи се обикновено с пистолет с размер на иглата 20G. Възможни са безброй вариации по темата - стречинг, скалпелинг. При тези варианти се получава голяяяма дупка, през която може да се вижда дори. В зависимост от желанието, може да се постигне и голям размер.
С какво се дупчи:
Обикновеният пиърс с пистолет. Ако обаче бижуто е с по-голям размер, се прави с игла за пиърс. За стречването се използват специални приспособления, нещо като игла, тънка в единия си край и дебела в другия. За скалпелинга - естесвено скалпел. Прави се процеп в плътта, в който се пъхва бижуто.
Заздравява за:
Различно е - обикновено от 2 месеца, до 6 месеца напълно.
Ушен хрущял
Видове:
Дупчи се всеки хрушял, за който се сетите - от мидата, до малкото хрущялче в предната част на ухото. Може да се подраздели на обикновен пиърс и индастриъл. Това чудо е, когато има няколко дупки на хрущяла, през които минава една обица, обикновено с някаква крива и причудлива форма, но може и просто една халка.
С какво се дупчи:
С игла, но в БГ може и с пистолет да ви дупнат, което не е за препоръчване.
Заздравява за:
6 мес до 1 година напълно.
Нос
Видове:
Обикновено се дупчат ноздрите, но може и хрущяла между тях. Казва се септум пиърсинг.
С какво се дупчи:
Игла за септума и специален пистолет за ноздрите. Но може и тях с игла.
Заздравява за:
Бързо, до 3-4 месеца напълно.
Вежди
Видове:
Вертикален, хоризонтален, бридж и анти. Вертикален всеки е виждал. Хоризонталният е успоредно на линията на веждата. Бридж е когато е пробита кожата в основата на носа, между двете вежди. Май Роро от ММ имаше такъв. Анти е, когато е пробита частта под окото, където е огледалният образ на веждата, някъде в най-горната част на бузата, леко в страни.
С какво се прави:
Само с игла, но по-тънка, освен ако бижуто не е някакво по-голямо от стандартното.
Заздравява за:
Ако е направено сполучливо, до 6-8 месеца напълно.
Устна
Видове:
Мадона, медуза, монро, лабрет, лоубрет, хоризонтални... Медуза – една обичка в средата над горната устна. Монро – все едно е бенка в края над горната устна. Мадона – като Монро, само че и от двете страни. Лабрет – в средата под долната устна. Лоубрет – ниско, почни до брадичката, като са възможни вариации и в страни.
С какво се дупчи:
Само с игли.
Заздравява за:
В зависимост от мястото.
Език и уста
Видове:
Език – сингъл и мултипъл. Юздата под езика. Мъжецът. Юздите, между устните и венците. Изродско – зъби и венци (а и много опасно). В края на темата – подробно инфо за стандартните дупки на езика.
С какво се дупчи:
Само с игла.
Заздравява за:
До месец напълно, само венците не знам дали изобщо заздравяват.
Пъп
Видове:
Може да се пробие кожата над, под, или в страни от пъпа. Може и да се издърпа кожа от вътрешността на пъпа и тя да се пробие, като това се прави с халка с едно топче или подкова, като от обицата се вижда само топчето.
С какво се дупчи:
С игла, ама има някои некадърни дето и с обикновен пистолет дупчат. Понеже има доста мераклии, в края на темата ще пусна подробно инфо за стандартните дупки на пъпа.
Заздравява за:
Може и повече от година – зависи от типа на кожата, дебелината и, активността ви и ред други неща, но може и за 1-2 месеца.
Зърна
Видове:
Хоризонтално, вертикално.Може и комбинации. Понякога се слагат и специални плочки, които се прикрепят със самото бижу.
С какво се дупчи:
С игла само.
Заздравява за:
6 месеца до година напълно.
Гениталии
Видове:
Мъжки: Ampallangs, Apadravyas, Deep Piercings, Dolphins, Deep PAs, Dydoes, Foreskin Piercings, Frenums, Frenum/Scrotal Ladders, Guiche Piercings, Hafadas/Scrotal Piercings, PAs (Prince Alberts), Pubic Piercings, Prince's Wands, Reverse PAs
С какво се дупчи:
С игла, като за Принц Алберт и някои други иглата е крива.
Заздравява за:
Идея си нямам.
Женски:
Триъгълник, клитор, големи срамни устни, малки срамни устни, форчет, Кристина (публик пиърсинг), принцеса Албертина, Исабела. Триъгълник – пробива се в дълбочина мястото над клитора. Клитор – вертикално, хоризонтално. Големи и малки срамни устни – сингъл или мултипъл. Форчет – пробива се кожата в задната част на вагината. Кристина – мнооого високо над клитора, като долното топче на обицата стига зоната на пиръса триъгълник. Твърди се, че е кръстен на Кристина Агилера, ама това е непотвърдена информация... Принцеса Албертина – обицата влиза през уретрата и излиза през предната стена на вагината. Необходимо е жената да има голям отвор на уретрата. Много рядко се прави. Исабела – много дълбок клиторен пиърс, като започва над клитора и свършва малко над уретрата. Носи опасност от засягане на нерв, затова много рядко се прави.
С какво се дупчи:
Игла, като пак има специални видове, според случая.
Заздравява за:
Пак не знам.

Щуротии на поразия
Може освет обикновените обици да се поставят и такива, подобни по форма на телбод или просто като пръчка. Наричат се стейпълс (телбод) и покетинг. Могат да се правят по цялото тяло. Обикновено се отхвърлят от организма, затова са нетрайни и по мое мнение само за гъзария.
Възможно е поставянето и на верижки, вместо обица. Така кожата се движи по-всободно, обаче и по-лесно се разранява.
Дълбок пиърс – прави се на места, като примерно дланта, ходилото, цялата долна челюст. Аз лично съм виждала дълга обица, на която единият край е до едната страна на тазовата кост, а другия – до другата, т.е. минаваща под кожата на целия корем. Възможни са и всякакви вариации – примерно през двете бузи.
Брейн пиърс – не се прави в БГ със сигурност. Само съм чела за него. Пради се под пълна упойка. Представлява пробиване на две малки дупки в тила през черепа, като обицата леко се допира до обвивката ма мозъка, като притиска центровете, отговарящи за удоволствието. Запознати твърдят, че с такъв пиърс човек постоянно е сексуално възбуден. Не ми се ще да пробвам де.
Пиърс на клепача – опасен. Може да надраска роговицата и да увреди окото завинаги. Ама има мераклии за него.
Сигурна съм, че само човек да пожелае, ще има начин да сложи обици където си поиска по тялото. Свидетелство за това са мултипъл пиърсингите, като популярния корсет.

Как да се грижим за пиърсинга
Обикновените пиърсинги, които нормалните хора си правят се поддържат по горе-долу еднакъв начин. Най-важното е хигиената.
При местата на кожна поръхност – уши, пъп, зърна, нос, лицето изобщо
Почистват се по 2-3 пъти на ден с хладка преварена вода и антибактериален сапун без аромати(или поне минимум). След почистването се откисват с разтвор на морска сол без йод (чаена лъжичка сол на 125 мл преварена вода). Киснат се 15 минути, след което мястото се почиства с антибалктериална марля, не памук! Той не е достатъчно хичиеничен! След като мястото е сухо се маже с антибиотик – препоръчвам гентамицин или немибацин. Добре е, ако е възможно, през първите няколко дни поне върху пиърсинга да се носи антибактериална превръзка или поне да няма допир с дрехите. След зарастването и заздравяването на пиърсинга, може само да се почиства с преварена вода и антибактериален сапун. НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ СПИРТ НИТО КИСЛОРОДНА ВОДА! Те дразнят пиърсинга и забавят заздравяването. И винаги, ама винаги преди да си пипнете пиърса си мийте ръцете.
При места на лигавица – в устата.
3-4 пъти на ден през първата седмица устата се жабури с разтвор на Сандрин. След първата седмица, това се прави по 2 пъти на ден. Задължително се мият зъбите поне 2 пъти на ден. Устата се мие с вода за уста слуд всяко хранете или пушене. Не се употребява алкохол поне 2 месеца след пробиването. Не се ядат млечни продукти 1 седмица след пробиването. След 2 месеца от пробиването всичко вече си е по старо му.
Ето и обещаното инфо за пъпа:
При пробиването на пъпа се минава през следните фази:
1. Уточнява се мястото, където ще бъдат изходите на обицата.
2. Лягате на стола за пиърс.
3. Намазва се мястото с нещо антибактериално.
4. Възможно е поставянето на местна упойка, но това се прави само от лекарите и то при много редки случаи. Обикновено се прави без упойка, или само се впръсква лидокаин върху кожата.
5. Клампира се мястото.
6. Пробива се пъпът, като се почва обикновено от долната дупка.
7. След като иглата е вече пробила кожата напълно, тя се избутва нагоре с обицата, като обицата застава на нейно място.
8. След като обицата е влязла, се завинтва винтчето й (обицата е предварително дезинфекцирана).
9. След поставянето на обицата, мястото се дезинфекцира, поставя се антибиотик и превръзка(по желание).
И обещаното инфо за езика:
1. Жабурите си устата с антибактериален разтвор, който в същото време ви и спича езика, направо го прави безчувствен.
2. Пиърсъра уточнява мястото.
3. Маже се езикът с антибактериален разтвор.
4. Клампира се.
5. Пробива се, обикновено като се почва от горната страна.
6. С обицата се избутва иглата.
7. Завинтва се винтчето.
8. Пак жабурите с антибактериалния разтвор.

Някои специфични неща:
В България до сега не съм видяла пиърсър, който да прави пиърсинг с истински игли за пиърс. Всичките работят с абокати. Използват обикновено сините, които са най-тънки. Истинските игли за пиърс си имат обаче номера за дебелината, като се използват в съответствие с обицата, докато с абоката няма как.
На боди пиърсинг не се слагат сребърни бижута – просто този метал се отхвърля от тялото, понеже се окислява бързо. Обикновено се използва титаниева сплав, известна като медицинска стомана. Аз обаче препоръчвам златото.
Боди пиърсингът често се разваля, понеже мигрира, отхвърля се от организма или просто обиците се закачат по дрехите, падат и се губят, като дупката може бързо да заздравее.
Мигрирането на пиърса е изместването на бижуто спрямо движенията на тялото. Най-често мигрира пиърса на пъпа. Като очеваден пример ще кажа, че увисването на дупките на ушите от носенето на тежки обици също е мигриране.
Не се дупчете сами по тялото – освен някоя кофти инфекция, ако дупнете по-дъблочко може и нерв да увредите. Най-добре отидете при някой пиърсър с богат опит – все пак веднъж ще се дупчете, не се стискайте толкоз!
Обиците за пиърс си имат размери. Стандартният е 14 G, като обикновените обици са 20-22G., т.е. колкото по-тънка е обицата, толкова по-голяма е мярката. Най-големите са 0 и 00 G, което е колкото дебела сламка някъде.
За да си направиш пиърс, по закон трябва да си на 18, като ако си над 16 може и с позволението на родител. Но не съм запозната, дали има органи на властта, които да следят дали това се спазва. Виж, за татусите, знам, че татуистите връщат хората. Докато пиърсингет просто ако мама и тате се възпротивят го махаш и толкоз!


Някои хора преминават набързо през живота ни. Други спират за миг и оставят диря в сърцата ни. После никога не можем да бъдем същите.

Offline

#2 2009-08-23 19:21:27

kattteto92
Member
From: Монтана
Registered: 2009-07-16
Posts: 250

Re: Всичко за пиърсинга

Полезна информация -мерси  :p


Защото така ми харесва!

Offline

#3 2009-08-24 08:32:31

dark_muza
Member
Registered: 2009-04-04
Posts: 102

Re: Всичко за пиърсинга

Език :p

Offline

#4 2009-09-04 09:21:40

Tigarcheto
Member
Registered: 2009-01-24
Posts: 468

Re: Всичко за пиърсинга

мн ме е страх от игли и за тва няаам нито един  sad

Offline

#5 2009-09-23 17:39:54

extreem_90
Member
From: Казанлък/Пловдив
Registered: 2009-03-07
Posts: 87

Re: Всичко за пиърсинга

Аз не виждам нищо страшно в това да те продупчат както се казва " Трай за хубост ! " Виждал съм момичета които имат обици на цялото ухо (според мен е грозно),но не е болка за умиране. wink


Глупаво е да правиш планове за цял живот,когато не си господар дори на утрешния ден !

Offline

#6 2009-09-23 19:04:50

danetka
Member
From: Ямбол
Registered: 2009-07-27
Posts: 1,483

Re: Всичко за пиърсинга

Аз имам на почти целите си уши и на езика и не боли..няма страшно smile


100% ангелче(angel)....само мислите ми са дявол devil...

Offline

#7 2009-12-19 14:15:40

plam4eto
`'Little Stubborn.™'`
From: Пловдив
Registered: 2009-03-10
Posts: 2,573

Re: Всичко за пиърсинга

и аз имам на ухото и не боли


My tumblr :3
[img]http://prikachi.com/images/379/5276379L.gif[/img]

Offline

#8 2009-12-31 08:20:23

madamata5
Member
Registered: 2008-09-26
Posts: 511

Re: Всичко за пиърсинга

и аз имам на ухото и не боли


Не ми хАресва да сТоиш и да ме гЛедаш в очиТе ,,
Да ми гоВориш за жИвота .. кАк праВят доБрите ...

Offline

#9 2010-02-09 22:02:05

barbie5
Member
From: Стара Загора
Registered: 2009-07-25
Posts: 1,352

Re: Всичко за пиърсинга

аз имам на пъпа
ии ся и езика ще си дупча.. навита съм  от 1 година    laugh


[img]http://store.picbg.net/pubpic/DB/46/05417bfb86c5db46.jpg[/img]
fight for this love..

Offline

#10 2010-02-10 16:45:43

sunny13
Bitter*
Registered: 2009-07-26
Posts: 9,886

Re: Всичко за пиърсинга

ми за сега имам само на ушите но съм навита много да си сложа на хрощяла


"Ако си решил да променяш живота си,давай.Не се обръщай назад,защото времето никога не чака."

Offline

#11 2010-04-13 18:53:24

nikol_9608
Member
Registered: 2010-04-13
Posts: 1

Re: Всичко за пиърсинга

не е толкова безопасно това е сляпа работа днес се пробит но ми спукаха капиляр и се получи оток поду се доста аз вече никъде не искам да си слагам обици мисля че тези нища ни са просто една прищявка каквато беше при мен зех си поука

Offline

#12 2010-04-13 19:35:40

Launcher
mnml kill music
From: minimaland
Registered: 2009-07-26
Posts: 2,007
Website

Re: Всичко за пиърсинга

хаха... не е болка за умиране .. миналата година ми дупчиха едното ухо... и не болеше изобщо .. ся се чудя дали да си слагам пак обеца на ухото , че даже и на веждата , но не знам още :> може би по - късно ... нз.. таттосите са по - голяма зарибяфка :Д кат ми напрайа 1 .. и ся искам оше :> даже трябва да отида ся лятото да му направят светлосенките и да го повторят : )


" say hello to my little friend "

Offline

#13 2010-04-14 07:59:10

m37albaby
Member
Registered: 2010-04-14
Posts: 20

Re: Всичко за пиърсинга

Снощи си пробих сама втори дупки на ушите(за втори път). Първият път сложиш сребро,откоето стана голям проблем. Сега съм си сложила злато и се надявам бързо да мине. А относно за болката има болка когато си дупчиш сама/сам места от тялото дори и ушите(едното ухо не ме болеше,но другото доста време ми отне за да го провия напълно и то с болка). Ако някой реши да си пробира места от тялото по-добре би било да отиде при специалист(както пише и в статията),защото първо,че болката е по-малко и второ,че е по сигурно,че няма да се получат инфекции.
Статията е доста полезна,защото повече от хората,направили си пиърсинг не го почистват,а това е много важно.Както и другите неща в статията.
А на мен лично не ми харесват пиърсинги на вагината и зърната(глупаво е за мен).


One step closer ..

Offline

#14 2010-04-14 08:03:44

m37albaby
Member
Registered: 2010-04-14
Posts: 20

Re: Всичко за пиърсинга

мн ме е страх от игли и за тва няаам нито един  sad


Просто си внушаваш.Когато отидеш да те пробият,затвори очите си или не гледай на там.Хубаво е да гледаш момиче с пиърсинг по ушите,пъпа,веждата,езика и така нататък.Не е толкова сташно,колкото като го гледаш на клипче или отсрани.


One step closer ..

Offline

#15 2010-05-21 18:42:03

dideto_dv
Member
Registered: 2009-05-08
Posts: 103

Re: Всичко за пиърсинга

И аз не искам да си пробивам кожата за пиърсинг

Offline

#16 2010-08-11 15:55:39

tanityy
Strange star
From: Geneva,Switzerland
Registered: 2010-07-28
Posts: 12,452

Re: Всичко за пиърсинга

аз не мисля да си слагам пиърсинг


Личността започва там,където свършва сравняването с другите.
[img]http://prikachi.com/images/79/7560079R.jpg[/img]

Offline

#17 2010-08-25 13:57:27

xnekfonikfox
Member
Registered: 2010-06-28
Posts: 21,552
Website

Re: Всичко за пиърсинга

Имам общо 8 .. 5 на дясното ухо [4 отдолу-нагоре и 1 горе на хрущяла] и 3 на лявото .. не боли.


"Great loves? Maybe one, if you're lucky."

Offline

#18 2012-05-05 16:48:33

dirtymind
Member
From: Barselona <3
Registered: 2012-03-24
Posts: 1,749

Re: Всичко за пиърсинга

Аз съм твърдо решена да си направя,мерси,информацията е много полезна!!! star

Offline

#19 2012-05-05 16:59:09

privaтe Love
Member
From: in his late night thoughts
Registered: 2010-08-07
Posts: 5,126

Re: Всичко за пиърсинга

Много хубава тема


«» Hold my hand and I'll take you there... somehow, someday, somewhere...

Offline

#20 2012-05-07 12:01:07

kiki_009
Brutal Bitch
From: Kavala,Grece <333
Registered: 2011-09-15
Posts: 8,046

Re: Всичко за пиърсинга

И аз не искам да си пробивам кожата за пиърсинг


♔...................†...........♔

Offline

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook