Pages: 1
#1 2012-03-10 20:54:29
- ~smiley___face~
- Member
- Registered: 2011-09-08
Re: Emma Amour
Хрумна ми една идея за история и реших да я споделя с вас. Няма да има нищо общо с духове, вампири, върколаци и прочие. Напротив, ще е нещо от сорта на книгата "Тина и половина" и "Графиня Батори" (тези, които са ги чели ще ме разберат). Ами, това исках да кажа.
Ето го и началото.
Emma Amour
Лято! Лято! Лято! Най – накрая дойде и твоят ред, мило мое Лято! Слънцето блести в очите ми, морето гали нежно стъпалата ми. Въздуха, топъл, приятен и нежен, развява черните ми къдрави коси, и бялата ми лятна рокля. Зелената трева движи се в такт с топлите ветрове, а всички хора се разхождат боси по асфалта…
Гледах през прозореца на автобуса. Гледките се сменяха скоростно, както препускаха и мислите ми. Знаех, чувствах, че това лято ще бъде незабравимо и различно. Знаех, че ще се случат неща, за които даже не съм си и мечтала! Исках да е така.
Отново се облегнах назад, защото главата ме бе заболяла от цялото това друсане. Вързах косата си на висок кок, извадих слънчевите очила от чантата си и продължавах да гледам въодушевено през прозореца.
Още не бяхме излезли от града. Всъщност това беше не лека задача. Пътят не бе малък, нито пък трафикът. Все пак е рано сутринта.
Бях приготвила багажа си седмица преди самото пътуване. Заклевам се, че няма по – ентусиазиран човек на тема море, то мен. Просто го обожавах. Да, признавам си, че малко ме е страх, но просто при мисълта за море, косъмчетата по ръцете и тила ми щръкваха.
Чистата морска вода, делфините, които спокойно можеш да видиш от брега на централния плаж, ситните камъчета, или както ги наричат повечето хора – пясък, галят краката ти и се завират между пръстите ти. Тази приказна миризма на… свобода. Чиста и неподправена.
- Ема. – леля Кристин извика името ми.
- Да. – обърнах се замечтано към нея. С тъга откъснах поглед от пейзажа, но след като я погледнах в сините очи, се усмихнах от ухо до ухо.
Тя всъщност не ми е истинска леля. Тя е майка на най – добрата ми приятелка – Даниел, на която отивах на гости. Къщата им беше на брега на морето. Тази година отивах за първи път. До сега бях слушала само истории за къщата, така че очаквах с нетърпение да я видя.
Малко се отплеснах в мисли и за това не чух какво ми каза леля Кристин.
- Моля? – казах разсеяно, след което отново я погледнах в очите. Русата й коса беше на всички страни, а от челото й се стичаха ситни капчици пот.
- Ема – засмя се тя. – Много си разсеяна. Казвах, че пътят ще е доста дълъг, и ако искаш да правим нещо. – тя зарови глава с голямата, ама наистина голямата си чанта. – Имам кръстословици, няколко списания, една – две тетрадки, пет химикалки…
- Да, разбрах – засмях се. – Добре, ти какво предлагаш?
- Да поспим? – и тя се засмя. – И двете сме станали в пет сутринта, не ти ли се спи?
- Не, никак даже. – поклатих отрицателно глава. – Искам само да пристигнем възможно най – бързо.
След осем часа път, ние най - накрая стигнахме до началото на глада. Сложих ръце на прозореца, и въртях глава на всички страни. Ако можех щях да си я завъртя на триста и шейсет градуса.
Околността бе пълна с дървета, и, за моя чудо, вятърни мелници. До сега не бях виждала на живо, а и не очаквах да има в такова отдалечено градче.
Още когато видях центъра на малкото градче, знаех, чувствах, че това лято няма да забравя никога!
#2 2012-03-10 20:59:18
- suselcheto
- Member
- Registered: 2012-02-29
много ми хареса!! Ще чакам некст :p :p
#3 2012-03-10 21:04:05
- Bluee^^
- Member
- From: Imola
- Registered: 2012-03-01
Хубаво е. Искам некст.
[list=*]
[*][img]http://prikachi.com/images/759/6438759V.gif[/img][/*]
[/list]
#4 2012-03-10 21:10:38
- beautiful_kitty
- YMCMB ♥
- From: Dubai .
- Registered: 2010-02-21
#5 2012-03-10 22:19:49
- lozanka98
- Member
- From: Rosewood
- Registered: 2009-05-14
Хареса ми.
[img]http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9xxdbGAmX1qj7lb4o1_500.gif[/img]
#6 2012-03-11 10:22:46
- miss_cute_kiss
- Member
- From: Somewhere in the oceans
- Registered: 2010-11-20
Нексст,некстт,некстт !!
Ама Габии бе,това не бяха вятърни мелници и нямаше дървета,бяха мелници за електричеството и имаше полета
[list=*]
[*]"Love,love,love...and what is it good for!?
Absolutely nothing."
[/*]
[/list]
#7 2012-03-11 10:26:28
- Imma be this.
- Member
- From: Wonderland.
- Registered: 2012-03-01
- Website
Ау, прекрасно е. <3
[list=*]
[*]I believe I can fly.
I believe I can touch te sky..[/*]
[/list]
#8 2012-03-11 10:53:18
- ~smiley___face~
- Member
- Registered: 2011-09-08
Нексст,некстт,некстт !!
![]()
Ама Габии бе,това не бяха вятърни мелници и нямаше дървета,бяха мелници за електричеството и имаше полета![]()
Знам бе, просто оттам се вдъхнових
О.Н.:мерси за положителните коментари. Много се радвам, че ви харесва!
Dream high!
[img]http://data.whicdn.com/images/46900411/tumblr_mfg4sjoK6B1qmk3n9o1_500_large.gif[/img]
#9 2012-03-11 11:00:49
- lady_ss1
- Member
- From: София
- Registered: 2010-09-17
Много е хубаво.
Чакам некст.
Pages: 1