#1 2012-02-24 08:18:22

veiporian
Member
From: Seoul, South Korea
Registered: 2010-08-16

Re: Приятелството - съчинение разсъждение

Приятелството е едно от малкото истински неща на този свят. То е голяма рядкост в наше време. Трудно е да се намерят истински приятели, а за да се намерят такива трябва да се научим да преценяваме хората около себе си.
Кой е истинският приятел - този, който има лаптоп, има модерен телефон, облича се марково и ме черпи с цигара?! НЕ!!! Най-добрият приятел не трябва да ни помага само материално, а трябва да има и добро сърце! Приятелството не може да се купи с пари..
За първи път се сблъсках с материалното приятелство в детската градина. И сега, когато чуя изречението "Ако не ми дадеш еди кое си, няма да съм ти приятел!" винаги си спомням този случай...
Бях в една от малкото детски градини в квартала ми. В моята група бе едно момиче, което се казваше Златомира. То имаше играчките, за които децата само си мечтаеха. Около нея се събираха подобни деца. Аз не бях в тази групичка.
Един ден занесох играчка пони, която ми беше подарена. Оказа се, че Златомира няма такава играчка и трябва да я има. Даже ми каза, че ще ме приеме в групичката си "приятелки" за игра. Аз много исках да играя с тях и й дадох понито.
Когато се прибрах вкъщи разказах на мама всичко. Тогава тя ми обясни, че приятелството не се купува, а се печели с добро отношение и доверие.
За съжаление това, на което са ме учили майка и татко и което съм чела в книгите за приятелството, много често се различават от реалния живот. Така например, за да имаш приятели в класа трябва да покриваш някакви норми - на обличане, на говорене, на грубост. Тук ако си добър и се учиш отлично ще си аутсайдер в очите на ВИП-овете на училището.
И все пак аз вярвам, че човек може да намери истинския приятел, човекът готов на всичко за него. smile

#2 2012-02-24 08:24:17

lady_ss1
Member
From: София
Registered: 2010-09-17

Така е! Много правилно разсъждаваш! smile

#3 2012-02-24 09:03:15

beautiful_kitty
YMCMB ♥
From: Dubai .
Registered: 2010-02-21

Така е! Много правилно разсъждаваш! smile

[img]http://30.media.tumblr.com/tumblr_lz3gquTk911r5s8qlo1_r1_250.gif[/img] [img]http://30.media.tumblr.com/tumblr_lz3gquTk911r5s8qlo4_r1_250.gif[/img]
[list=*]
[*]Понякога трябва да се научиш да се сбогуваш..колкото и трудно да е.[/*]
[/list]

; We♥it ; Ask.fm

#4 2012-02-24 11:01:48

BurningRed
Member
Registered: 2011-09-13

За съжаление действителността започва да прилича на тъп американски тийнейджърски филм.  speechless

Всички сме ангели само с едно крило. Можем да летим единствено като се прегърнем един друг.
Лучано Ди Крисченцо

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook