Pages: 1
#1 2009-12-05 13:49:33
- zon4eto_91
- Member
- Registered: 2009-07-21
Re: Символитe на Любовта
Празникът на влюбените "Свети Валентин" ни предоставя възможността без думи, а само чрез символи да изразим чувствата си.
Той е изпъстрен с различни знаци на обич,които носят в себе си скрита символика.
В този ден,когато получаваме подаръци и цветя,за да разберем посланието на любимия е добре да знаем какво означават те.
Роза-С нея без думи влюбеният признава:"Аз те обожавам!".Това е любимото цвете на богинята на любовта Венера.Червената роза е символ на силното желание,на огнената страст.
Сърце-От векове то е символ на чистата любов,която идва от душата.Шоколадови бонбониери,плюшени възглавнички,бижута и много други декоративни сърца предават топлината между влюбените.
Купидон-Това е най-популярният символ на празника на влюбените
Синът на Венера е олицетворение на пламените чувства от пръв поглед.
Купидон е свързан и с несподелената любов.Легандата за палавото"Амурче" разказва как онзи,в когото се забие стрелата на Купидон,обиква внезапно,страстно,с цялото си сърце.
Валентинки-Какво е празникът без ярките поздравителни картички,които си изпращат вюбените.
Знак на внимание или повод за признание, валентинките носят послание за любов и копнеж.Първата картичка-валентинка,се свързва с младия орлеански херцог Чарлз Дюк.През 1415 г. той бил окован в Лондонски затвор след битката при Аженкур.Там в единичната си килия той започва да пише любовни послания на жена си.
Около шейсет броя от тях са запазени и днес се намират в Британския музей.
Гълъби-Те са символ на верността и вечната любов,защото те прекарват целия си живот с един и същи партньор.За разлика от други себеподобни,при гълъбите и майката,и бащата се грижат по равно за своите пиленца.
Ето защо,като символи,те се използват както в деня на Св. Валентин,така и на брачни церемонии.
"Птици на любовта"-Това са пъстроцветни папагали с африкански произход.Те се наричат така,защото непрекъснато се движат по двойки,плътно един до друг.Те са символ на искреното приятелство между обичащите се.
Пръстен-В много страни хората по време на годежи и сватби си разменяли пръстени
Две,три столетия назад на деня на Свети Валентин,било много популярно да се устройват годежи.
Сърцето си не съм намерила на пътя
стъкло не съм и няма лесно да се счупя!!!
[img]http://prikachi.com/images/90/2349090r.jpg[/img]
#2 2009-12-05 15:09:24
- XxXchocolatefullyxXx
- Cookie Monster
- From: Vampville ]:)
- Registered: 2009-10-19
Този празник не е един от любимите ми,но символите са доста хубав знак,че един човек е влюбен в друг .
•What doesn't kill you make you stronger...! •
Paper Monsters
vbox7: punk_princess28
[img]http://prikachi.com/images/9/3510009P.gif[/img]
#3 2009-12-05 17:57:02
- weschy.xD
- Изгонен(а)
- Registered: 2009-06-21
Мразя този празник..Наистина!А от тези символи най-много ми харесват розите .. ;D
#4 2009-12-05 22:29:43
- MiSteRry
- Member
- Registered: 2009-04-01
Сърце-От векове то е символ на чистата любов,която идва от душата.Шоколадови бонбониери,плюшени възглавнички,бижута и много други декоративни сърца предават топлината между влюбените.
#5 2009-12-06 11:26:48
- _Presinka_
- Member
- Registered: 2009-11-13
Аз много харесвам този празник
а от символите най много ми харесват Розите и Сърчицата! (f)
Are you even listening when I talk to you? Do you even care what I'm going through? Your eyes stare and they're staring right through me. You're right there but it's like you never knew me...
#6 2009-12-09 09:16:13
- madamata5
- Member
- Registered: 2008-09-26
Мразя този празник..Наистина!А от тези символи най-много ми харесват розите .. ;D
аз също .... вече става банален и мн лигав
Не ми хАресва да сТоиш и да ме гЛедаш в очиТе ,,
Да ми гоВориш за жИвота .. кАк праВят доБрите ...
#7 2009-12-09 09:21:07
- Black Diamond
- Member
- From: Пловдuв
- Registered: 2008-11-28
аз също .... вече става банален и мн лигав
(y) всеки ден можеш да покажеш любовта си, защо трябва това да става с огромни количества само на един ден ?!
Аз празнувам Трифон Зарезан
"Жените, които се стремят да бъдат равни с мъжете, не са достатъчно амбициозни."
Мерилин Монро
Pages: 1