Pages: 1
#1 2012-02-11 20:34:31
- Brutallity
- Member
- From: София
- Registered: 2010-03-13
Re: Елфска кръв.
Хей (: Знам,че не съм от най-великите писатели в сайта,но през ваканцията ми беше скучно и реших да пиша.Ето я първата част от елфската ми история.Надявам се да ви хареса!
Част 1
НортанасДевън лежеше в леглото си и чакаше слънцето да изгрее.”Още една безсънна нощ”помисли си той,но щом слънцето изгрееше щеше да продължи работата по проучването си.
Когато първите лъчи на зората проникнаха през прозореца над леглото му,той стана,облече се и отиде при писалището си.Седна на стола и се замисли.Защо продължаваше,след като явно се виждаше,че тя не иска да бъде открита,след като виждаше,че е безсмислено...Тогава,след всичките тези пътувания,разпити и преследвания,Девън реши да преустанови търсенето на сестра си.
Младият елф се запъти към вратата,но се спря пред парчето огледало,което висеше до нея.Припомни си миналото,когато Алейна още бе до него,когато се грижеше за себе си.Сега...сега приличаше на занемарен алкохолик.Брадата и косата му бяха станали твърде дълги,а търсенето на Алейна сякаш бе изпило живота от него.Не искаше да се гледа така.Подмина огледалото и затръшна вратата след себе си.Елфа бързаше по главната улица в южната част на Нортанас.Не знаеше защо бърза,може би бе просто навик.Минаваше покрай толкова много хора,които познаваше от миналото си,но вече никой не го поздравяваше,а стражите го гледаха подозрително.Нищо не беше,както преди...
Девън застана пред пекарната на края на улицата.Както винаги отпред се виеше огромна опашка,щеше да чака твърде много...Точно когато бе решил да си тръгва чу някой да вика :
- Хей,момче!Девън!Ела тук!
Беше Бърта,която го викаше вътре.Тя бе възрастна жена,но годините не ‘и личаха.Падаше си малко мъжкарана.
Девън мина през опашката и влезе в пекарната.Лъхна го миризмата на току що изпечен хляб.Обожаваше я.
- Здравей Бърта – каза елфа и се усмихна вяло.
- Не ти се чака,а?Ела,ще те обслужа.
- Благодаря ти,един самун хляб.
Докато жената опаковаше хляба в ход влезе друго нейно качество -любопитството.
- Бързаш.Пак ли прословутото ти проучване ?Това нещо ще те съсипе,момче!
А Девън така мразеше да му задават въпроси...
- Знаеш ли,мисля да приключвам с него,бързам,някой друг път ще ти обясня - каза елфа и изхвърча от пекарната.
Той се пое по същата улица,обратно към жилището си,там щеше да реши какво да прави oт тук нататък.Но уви,не можа да стигне до странноприемницата.Точно когато подминаваше цветарницата на Грета двама стражи препречиха пътя му :
- Идваш с нас.Императорът иска да говори с теб – каза този,който седеше отляво.
- Страхувам се,че ще пропусна.Имам други планове.
- Без такива – изръмжа другият и го хвана за ръката – тръгвай.
Девън реши,че би било добре да не си създава точно такива проблеми и този път се съгласи.Какво толкова можеше да има да му казва Морти ?
All lives end. All hearts are broken. Caring is not an advantage.
---- A morbid obsession in black and white.
-- Cognac, Lilac.
-Morgenstern.
#2 2012-02-11 20:39:44
- miimity98
- Member
- Registered: 2011-10-01
Не е лоша! Некст..
[img]http://media2.giphy.com/media/AINIL9Oy8KAvu/giphy.gif[/img]
#3 2012-02-11 20:40:30
Страхотно е,чакам още! : ))
#4 2012-02-11 20:45:44
- djuu
- Member
- Registered: 2011-09-09
Евала. Чакам некст-а.
#5 2012-02-11 20:47:16
- xnekfonikfox
- Member
- Registered: 2010-06-28
- Website
Хареса ми като начало. Определено ще се следи.
"Great loves? Maybe one, if you're lucky."
#6 2012-02-11 21:24:30
- miss_cute_kiss
- Member
- From: Somewhere in the oceans
- Registered: 2010-11-20
Евала. Чакам некст-а.
[list=*]
[*]"Love,love,love...and what is it good for!?
Absolutely nothing."
[/*]
[/list]
#7 2012-02-11 22:29:15
- Call Again
- «√anity ℱair»
- Registered: 2011-03-01
Не е нужно да си велик писател,за да пишеш.
Добра е историята,браво!
#8 2012-02-11 22:46:17
- nani_tyyy
- Member
- From: Rupetland ^^
- Registered: 2010-01-28
Много ми хареса . Напомни ми за една много хубава книга, която четох преди време...
забележка: След "." и "," се слага разстояние.
[img]http://prikachi.com/images/515/5501515R.jpg[/img]
#9 2012-02-11 22:56:39
- Brutallity
- Member
Благодаря ви за милите коментари ^-^
Ето я и част 2 :Р
п.п: Относно запетаите и точките...не мислех,че има някакво граматично значение,по-скоро,че се прави,за да изглежда текста по-добре ? .-.
Част 2
Молбата на МортисСтражите пуснаха елфа и продължиха нагоре по улицата,а при ъгъла ги чакаше карета.Девън благодари на Микеел,че няма да има нужда да извърви целия път до северната част на града пеша.Единият страж се настани зад коня,а другият влезе с него в каретата.
С пристигането сърцето на елфа се сви.Не обичаше това място...Стражите го ескортираха до тронната зала,въпреки че не бе нужно,Девън познаваше двореца,като петте си пръста. Колкото и да не му се искаше,елфа отново седеше пред масивната двукрила врата.Глупаците почукаха и застанаха от двете ‘и страни.От залата се чу дълбокия глас на Мортис.”Влез.”Стражите отвориха вратата и Девън влезе вътре.Пред него,на трона си,седеше чичо му.Мортис беше висок,с тъмна коса и високи скули.Лицето му бе слабо,изпито от времето.
- Здравей Мортис.
- Здравей и на теб,Девиантанас.
- Двама от глупаците,които имаш за стража ми казаха,че си искал да ме видиш.Мога ли да попитам защо ?
Мортис се изсмя :
- Да,правилно са ти казали.Имам нужда от теб.
- Ето каква била работата...
- Искам да убиеш някого за мен.Някой,който...
Девън го прекъсна :
- Вече не съм този човек,Мортис.Промених се.
- Убийците никога не се променят...Знаеш колко хладнокръвен беше.Пък и ще те възнаградя.Много щедро.
- Не ме интересува – отвърна отвратен елфа,но Мортис продължи да говори сякаш не го бе чул.
- Искам да убиеш Алейна.
Девън се ококори.Ако имаше нещо под ръка навярно би го метнал по Мортис в този момент.
- Кажи ми,че се шегуваш.
- Хайде Девън.Знаеш какво причини тя и на двама ни.Знам,че го искаш.
- Ти си извратен.
- Не си първият,който ми казва подобно нещо,но навярно ще си единственият,който ще оцелее след такива думи...Тя си тръгна,Девън.И знам какво ти причини.Виж на какво приличаш.Тя те съсипа.
- Не ме интересува.Няма да убия сестра си... – каза тихо Девън и започна да се успокоява – И от чисто любопитство,какво е сторила на теб ? Нима е наранила скъпия чичо,който се грижеше за нас по задължение ? Нарани ли те,Мортис ?
- Това не е вярно Девън...
- О,моля те!За теб никога не сме били повече от глупавите отрочета на Корнелиус,които ти натресоха!
- Не си тук,за да дискутираме какво се били вие за мен.Достатъчно по този въпросА относно това,какво ми е сторила...както вече казах,тя открадна нещо много скъпо от мен,твърде скъпо... –изсъска Мортис.
- Какво ?
- Не е важно.Повиках те,защото си или беше най-добрият...размекнал си се,но не пречи да опиташ,сигурно ще се справиш.Е,приемаш ли ?
- Категорично не.
- Щом казваш...но ако размислиш –знаеш как да ме намериш,а съм сигурен,че ще размислиш.
- Как ли пък не – изръмжа елфа и изхвърча от залата избутвайки вратите.
Стражите погледнаха към Мортис,но той махна небрежно с ръка.Ако Девън знаеше,какво е намислил,ако въобще знаеше цялата история...то той никога не би се съгласил,но сега щеше да премисли,Императора бе сигурен.
-- Cognac, Lilac.
-Morgenstern.
#10 2012-02-11 23:07:33
- nani_tyyy
- Member
Правило има, пишеше го някъде из учебника ми от 7-ми или, вероятно, 8-ми клас, не знам.
Хареса ми... и още повече ми напомни за книжката..
#11 2012-02-11 23:11:36
- Brutallity
- Member
Сега ще чертая карта (LOL)(: Радвам се,че ти харесва.А за коя книга става въпрос ? :Р
-- Cognac, Lilac.
-Morgenstern.
#12 2012-02-11 23:15:33
- nani_tyyy
- Member
"Огненият факултет" от Алекс Кош е книгата. Не, че има нещо особено общо, но някак се сетих за тази книга...
#13 2012-02-11 23:18:10
- Brutallity
- Member
О, не съм я чела, но ще погледна
-- Cognac, Lilac.
-Morgenstern.
#14 2012-02-12 04:07:41
- beautiful_kitty
- YMCMB ♥
- From: Dubai .
- Registered: 2010-02-21
#15 2012-02-12 09:41:49
- little_baby
- i am lost in time.
- From: Upper East Side, Manhattan
- Registered: 2009-08-05
Харесва ми.
#16 2012-02-12 10:10:51
- littlepartofme
- Rebellion.
- From: District 4
- Registered: 2011-01-26
- Website
Много ми харесаха и двете части. :33
[list=*]
[*]We made our plans down in the sand.[/*]
[/list]
#17 2012-02-12 13:43:14
- Brutallity
- Member
Радвам се,че ви харесва
Част 3
Решението на ДевиантанасКакво си мислеше този дърт,зъл и откачен магьосник?! Че ще го накара да убие сестра си ли ?! Колкото и да я ненавиждаше в момента,заради болката,която му бе причинила...той не можеше да я убие!
Да,това си мислеше Девън в момента,в който излизаше от Двореца.С бързо темпо той потегли към странноприемницата „Брадатия Кон”,където живееше...от близо пет месеца.Пътят беше доста за ходене пеша,и когато той пристигна се здрачаваше.Хората се прибираха по къщите си,а часовите излизаха на пост.Всъщност Девън не разбираше защо Мортис бе сложил часови в този мирен град но това не бе важно.Сега просто искаше да помисли.Да помисли относно това,какво ще прави от тук нататък.
Матилда,кръчмарката,понечи да го поздрави,но той само махна с досада и се качи в стаята си.Огледа я.Всичко беше вехто,остаряло.Рафтовете с книги бяха прашни,а писалището му – затрупано с пергаменти,мастилници и пера.Отиде до него,загледа се и избута всичко на пода.Пропиляно време.Застана до леглото,стовари се върху му и се загледа в тавана.Мислеше,мислеше за Алейна...за това как го предаде след всичките обещания,които му бе дала,след всичко преживяно... „Ще се отървем от това изчадие Мортис,братко,и ще живеем щастливо,най-накрая”.
Да,те определено мразеха Мортис.Девън мина през цялата история наново.Как баща им бе отровен,как Мортис се качи на престола,фалшивата му скръб,как Алейна го убеждаваше,че Мортис е отровил баща им,Корнелиус...След това упадъка на империята и новината,която вестоносците донесоха,за това,че останалите държави събират войските си,че трябваше да се готвят за война.Единственото,което имаше тогава бе подкрепата на сестра му...И когато тя изчезна Девън се срина.Напусна двореца,спря да приема поръчки и не излезна от „Брадатия кон” цял месец.След това започнаха проучванията,пътуванията,търсенето на Алейна...и така нататък,до днес.
Колко ли по-леко щеше да му е,ако Алейна я нямаше.Още щеше да изглежда добре,хората още щях да говорят с него...
Колкото повече мислеше,толкова повече омразата му растеше.Искаше отмъщение.Може би щеше да приеме предложението на Мортис.
-- Cognac, Lilac.
-Morgenstern.
#18 2012-02-12 18:39:29
- miimity98
- Member
- Registered: 2011-10-01
Още!
[img]http://media2.giphy.com/media/AINIL9Oy8KAvu/giphy.gif[/img]
#19 2012-02-13 17:37:10
- xnekfonikfox
- Member
- Registered: 2010-06-28
- Website
Супер различно от останалите истории, и това ми харесва. Много увлекателно пишеш, и някакси ме пренасяш там
"Great loves? Maybe one, if you're lucky."
Pages: 1