Pages: 1
#1 2012-02-09 12:14:02
- Hrisi. S. H
- Member
- From: Where the sky ends
- Registered: 2011-11-01
Re: Наркотици!
Днес написах нещо, като есе. В него казвам какво мисля. Надявам се да ви хареса! Пиша доста объркано и се надявам да ме разберете!
Наркотици!- тази дума я чуваме все по-често и по-често. Макар, че знаем какво означава я казваме. Макар, че знаем какво правят наркотиците не спираме да говорим колко са „готини”. Пишем в истории за тях, слуша ме песни за тях. Някои песни казват, че са вредни, други казват, че ги употребяват. 13-14 годишни деца са чували, а други от тях са виждали, а трети са опитвали. Приемат дрогата за нещо готино. Нещо, което те прави готин. Е, ако цената да бъдеш готин е да съсипеш здравето си, да изгубиш себе си и да нараниш хората, които те обичат, то тогава аз искам да съм задръстенячка. Така поне ще знам, че съм успяла да се предпазя от тези коварни вечества. Отчайвам се, когато се обърна или прочета нещо и видя как буквално деца пишат за тези неща, вместо да играят навън с приятелите си. Отчайващо е, колко бързо искат да порастнат, без да се замислят,че после ще съжаляват.
Чуваме всеки ден как някой умира, заради тези неща, как някой страда заради това. Но въпреки това хората продължават да приемат тези така наречени „готини неща”. Те не решават нашите проблеми, просто ги увеличават без ние да усетим. Разбира ме това, когато вече е прекалено късно. Те карат красивото да стане грозно, здравото да стане болно, и доброто да стане лошо. Погубват те, без дори да усетиш. Не съм опитвала тези неша и съм горда с това. Мисля, че всеки себеуважаващ се човек би казал това, но малко го биха сторили, малко не биха се поддали на тези коварни вещества. Започнеш ли веднъж няма спиране, докато не те провалят и не те отведат отдругата страна на небето, от където определено няма връщане. Не погубвай живота си, докато се опитваш да станеш готин с наркотици, бъди себе си, винаги има някой, който те харесва, дори и без да употребяваш това.
[list=*]
[*][list=*]
[*]Понякога ще идвам в съня ти
като нечакан и неискан гостенин.
Не ме оставяй ти на пътя-
вратите не залоствай.
Ще влезна тихо. Кротко ще приседна,
ще вперя поглед в мрака да те видя.
Когато се наситя да те гледам –
ще те целуна и ще си отида.[/*]
[/list][/*]
[/list]
[list=*]
[*][list=*]
[*][list=*]
[*]"Прощално"- Н. Вапцаров[/*]
[/list][/*]
[/list][/*]
[/list]
#2 2012-02-09 12:17:13
- littlepartofme
- Rebellion.
- From: District 4
- Registered: 2011-01-26
- Website
Има няколко правописни грешки, но като цяло е добро и е много, много вярно.
[list=*]
[*]We made our plans down in the sand.[/*]
[/list]
#3 2012-02-09 12:20:46
- little_baby
- i am lost in time.
- From: Upper East Side, Manhattan
- Registered: 2009-08-05
Пише се отведат.Иначе много ми харесва, предполагам по-малко са хората, които мислят като теб.
btw, Боб Марли е починал, заради трева.Лека му пръст.
#5 2012-02-09 12:36:11
- Extazy Baby
- Member
- Registered: 2011-02-23
- Website
Бива
"Understand me. I’m not like an ordinary world. I have my madness, I live in another dimension and I do not have time for things that have no soul."
-Charles Bukowski
#6 2012-02-09 13:28:09
- beautiful_kitty
- YMCMB ♥
- From: Dubai .
- Registered: 2010-02-21
Пише се отведат.Иначе много ми харесва, предполагам по-малко са хората, които мислят като теб.
.
#7 2012-02-09 13:42:39
- thefernandosun
- Member
- From: BARCELONA
- Registered: 2011-01-04
Темата е добра, казваш истини, но не успя да ме накараш да се замисля...Имам предвид ,че думите ти не са толкова силни и впечатляващи, за да ми въздействат!
[img]http://i634.photobucket.com/albums/uu68/loveus5/tumblr_lvdypj2nTT1qj7wmwo1_500_large-1-1-1-1.jpg[/img]
`Не можеш да загубиш нещо,което никога не си имал...`
#8 2012-02-09 15:15:17
- djuu
- Member
- Registered: 2011-09-09
Темата е добра, казваш истини, но не успя да ме накараш да се замисля...Имам предвид ,че думите ти не са толкова силни и впечатляващи, за да ми въздействат!
#9 2012-02-09 15:15:29
- zara`in`love
- Member
- Registered: 2009-07-02
- Website
Има доста повторения и правописни грешки..Иначе е хубаво
Ако,това че нямам 5 тона фондьотен означава че съм грозна - ГРОЗНА СЪМ !Aко,това че не ме интересува какво мислите за мен означава че съм надута - НАДУТА СЪМ ! Ако, това че нямам снимки по сутиен и по прашки означава че съм курва - КУРВА СЪМ !Ако, това че първо отмъщавам.. след това прощавам означава че съм кучка - КУЧКА СЪМ ! Ако, това че мисля за себе си повече отколкото за другите означава, че съм егоистка - ЕГОИСТКА СЪМ! (:
#10 2012-02-09 15:49:08
- miss_cute_kiss
- Member
- From: Somewhere in the oceans
- Registered: 2010-11-20
Тъжно но това е самата истина за съжаление
![]()
Иначе евала че мислиш така.Иначе за творбата - харесва ми
[list=*]
[*]"Love,love,love...and what is it good for!?
Absolutely nothing."
[/*]
[/list]
#11 2012-02-09 17:04:38
- x.X.xemo_girlx.X.x
- Member
- From: поsеtutел оt другuя свяt ..
- Registered: 2011-03-09
Pages: 1