Pages: 1
#1 2009-11-26 11:24:27
- Деница
- Member
- From: ....
- Registered: 2009-02-22
Re: Слон - октопод.
Знаете ли, че съществува животно, което едновременно прилича и на октопод, и на слон?
Това същество е намерено на 1609 метра под Атлантическия океан и на пръв поглед изглежда доста странно. Учените са го кръстили Дъмбо, защото според тях животното прилича на слончетата на Дисни, тъй като има големи уши. То е дълго 1,82 метра и има пипала, подобни на тези на октопода.
Изследователите казват, че е изключително трудно да разберат някои въпроси, свързани с изследването на дъното на океана. Например, как това голямо разнообразие от животни оцелява, въпреки че някои от тях живеят на дълбочина, до която не достига никаква светлина и фотосинтезата е невъзможна? Друг интересен въпрос е, с какво се хранят някои видове, тъй като определени точки на океана са сравнително бедни на всякакви ресурси?
А от новия вид учените са открили само един екземпляр и в момента търсят и други.
#2 2009-11-26 11:40:14
- strang3ra
- Капризен простак
- From: България
- Registered: 2008-10-16
"голямо разнообразие от животни оцелява, въпреки че някои от тях живеят на дълбочина, до която не достига никаква светлина и фотосинтезата е невъзможна"
За първи път чувам,че животните могат да фотосинтезират..Вие можете ли?Аз не съм пробвал,след малко ш`се насадя в една саксия и ще чакам слънцето да ме огрее.
А това за животното...защо не са направили снимка?
#3 2009-11-26 14:44:50
- madamata5
- Member
- Registered: 2008-09-26
"голямо разнообразие от животни оцелява, въпреки че някои от тях живеят на дълбочина, до която не достига никаква светлина и фотосинтезата е невъзможна"
За първи път чувам,че животните могат да фотосинтезират..Вие можете ли?Аз не съм пробвал,след малко ш`се насадя в една саксия и ще чакам слънцето да ме огрее.А това за животното...защо не са направили снимка?
Не ми хАресва да сТоиш и да ме гЛедаш в очиТе ,,
Да ми гоВориш за жИвота .. кАк праВят доБрите ...
#4 2009-11-30 09:54:52
- XxXchocolatefullyxXx
- Cookie Monster
- From: Vampville ]:)
- Registered: 2009-10-19
За първи път чувам,че животните могат да фотосинтезират..Вие можете ли?Аз не съм пробвал,след малко ш`се насадя в една саксия и ще чакам слънцето да ме огрее.А това за животното...защо не са направили снимка?
![]()
![]()
•What doesn't kill you make you stronger...! •
Paper Monsters
vbox7: punk_princess28
[img]http://prikachi.com/images/9/3510009P.gif[/img]
#5 2010-06-26 12:13:28
- demito_didito
- Member
- From: Stockholm, Sweden
- Registered: 2009-09-18