Pages: 1
#1 2012-01-17 21:48:24
- miikи маLs .
- Beαutiful Bitch
- From: Bulgaria
- Registered: 2011-01-25
Re: Лещи за очи .
Здравейте, пак съм аз с своя " проблем " ;з.
Значи, не виждам надалече и имам очила с де-
оптър -1 , и не ми е удобно с тях. В час по
физическо трябва да ги махам, поради опасността
от счупване на стъклата и попадане в очите ми.
Или когато ги забравя някой път от бързане или
разсеяност не виждам! Реших да се разровя
за така наречените " лещи " . Е ? Имам нужда от
вашето мнение. Носите ли? Какво сте чели за тях?
Какво е мнението Ви ( като цяло ) за тях.
Бихте ли сложили ? Благодаря.
#2 2012-01-17 22:00:55
- TwilightGirl90
- Member
- Registered: 2010-06-16
Offtopic: Пише се диоптър.
По темата.. Не нося очила или лещи, но мисля, че лещите са удобни за случаи като този с физическото и ако наистина има нужда, а не за гъзария колкото да си смениш цвета на очите.
Отиди на очен лекар и той ще те посъветва, кое е по - добрият вариант. Поговори и с родител, за да ти каже мнението си за лещите.
[list]Истинската сила е да се усмихнеш,
когато очите ти са пълни със сълзи. [/list:u]
#3 2012-01-17 22:03:58
- Breath Of Passion
- Bitchy mod
- From: In his mind..
- Registered: 2008-12-26
Аз лично не съм, но една приятелка носеше.Не остана много доволна, понеже с лещите е голяма играчка - нали са в специален разтвор, със там още нещо определено си дезинфекцираш ръцете, бъркаш си в окото за да ги сложиш.А и докато свикнеш с тях знам, че са неудобни и пречат.
Иначе аз лично не бих си сложила.Не мога да свикна с мисълта да си слагам нещо такова в окото, а и съм далеч от тази здрава ръка, която трябва за да си ги сложиш.
Those who talk behind your back are behind you for a reason!
Джордже Балашевич
#4 2012-01-17 22:04:39
- miikи маLs .
- Beαutiful Bitch
Да, благодаря за бързият отговор : ) .
#5 2012-01-18 05:07:11
- D i f f e r e n t
- Member
- From: My worLd..
- Registered: 2011-09-08
Не са чак толкова неудобни , просто първият път когато ти ги слагат ще клепаш постоянно , но за 30 - 40 минути ще спреш така да клепаш ;д Аз имах цветни лещи и когато за първи път трябваше да си ги сложа и да си ги сваля беше някаква огромна мъка , но като му хванеш цаката става бързо , лесно и дори не се чувстват
Бту в нета има инструкции как се поставят , ако искаш мога да си постна
[img]http://i39.tinypic.com/5ogtgk.gif[/img]
Tres metros sobre el cielo ♥
#6 2012-01-18 05:26:46
- puh4u7
- Member
- From: Варна.
- Registered: 2011-01-17
И аз имам подобен проблем. Всъщност се двоумя между очила и лещи. Но съм чувала, че не са удобни, понякога образуват алергии. И ако веднъж забравиш да ги сложиш в тоя разтвор - край. И всяка сутрин да си бъркаш в очите.. не мисля, че е много добре.
[img]http://i44.tinypic.com/eu23jt.gif[IMG][IMG]http://i44.tinypic.com/eu23jt.gif[/img][/IMG]
#7 2012-01-18 06:55:28
- the_cool_girl_97
- Member
- From: Middle Earth
- Registered: 2010-07-02
- Website
Хмм.. майка ми работи в такъв оптичен офис. Да, лещите са добри, но до 3 месеца трябва да ги смениш. И не се спи с тях. (поне така доколкото знам.)При всички положения, дори и да ти е неудобно с очила, те са много по-трайни, отколкото лещите. И се слагат малко трудно(така де, лещите). И отнема време и докато свикнеш.
[img]http://24.media.tumblr.com/029ba717573a7d8e9139644f40b50792/tumblr_mqwmeyLjNT1rx5m4to1_500.gif[/img]
#8 2012-01-18 07:12:55
- beautiful_kitty
- YMCMB ♥
- From: Dubai .
- Registered: 2010-02-21
Ами братовчетка ми носеше,но такива за смяна на цвета на очите .Адски трудно се слагат защото то всъщност трябва да бъркаш в окото,а за изваждането да не говорим .
Мисля,че са малко скъпи,а пък трябва както казаха по-горе на 3 месеца...Не знам ти си решаваш,но мисля,че очилата са по-добър избор...Няма да е лошо да отидеш и на очен лекар той също може да те посъветва нещо.
#9 2012-01-18 07:21:45
Aз съм носила лещи и твърди, и меки. Не знам как е при другите, но на мен въобще не ми беше комфортно с тях в час по физическо, нито пък когато танцувах. Ако започнех прекалено много да бягам или скачам, примерно, започваха да ме болят очите, понякога се и зачервяваха леко. Според мен, лещи се носят по - скоро за специални случеи, защото през другото време, за да ги носиш и да не се притесняваш + да ти е комфортно, трябва да си в много хубава и чиста среда. А когато играеш физическо, примерно, целият този прах и голямото движение, лично на мен ми влияеше и то не положително. Да не говорим и когато времето навън е лошо, има силен вятър, дъжд и тн. Пълен абсурд си е.
Някои носят меки, които са по - лесни за слагане и за свикване.
С твърдите мъката си е доста по - голяма. Но, всеки с проблема си.
Първоначално трябва да ги носиш в продължение на седмица само по няколко часа на ден, за да ти свикне окото. Да де, ама докато свикне те боли и ти е ужасно неудобно с тях. Освен това се махат и ужасно гадно, докато не им хванеш цаката, разбира се.
И да, с тях не се спи и редовно трябва да им поддържаш чистотата, когато не ги носиш.
Освен това, наистина не са много евтини. Има от 50 и нагоре ма леща.Зависи какво качество искаш и какви възможности имаш. Но, като за начало, попринцип ти се препоръчва да си купиш от не толкова скъпите, за да може, да не даваш отново купища
пари. И, това за 3те месеца не е вярно. Има и лещи, които са за по - дълго време от това.
Накратко, това си е голяма играчка и ти е нужна отговорност и организация.
Като да ставаш с 10 минути по - рано за училище, за да си сигурна, че като започнеш да ги слагаш и нещо не се получи както трябва, няма да закуъснееш за даскало.
#10 2012-01-18 07:26:16
Аз имах абсолютно същия проблем с очилата, бяха ми много неудобни за физическото и танците и ред други дейности.
Вече 3 години си нося лещи и съм доволна от тях. Изискват малко повече финанси от очилата, повече внимание и много строга хигиена, но за месец се свиква с всичко. Махането и слагането не е голяма философия, вече дори не ми трябва огледало, за да ги поставям, а първия път се мъчих половин час. До толкова съм си свикнала с тях, че дори не ги усещам. По принцип не трябва да се спи с тях, но на мен ми се е случвало да заспивам докато уча и не е било проблем, дори не си бяха мръднали от мястото.
Относно коментара по-горе: няма как да забравиш да ги сложиш в разтвор, защото те няма къде другаде да стоят.
Съвет от мен: съветвай се с очен лекар, защото диоптъра, който се изписва за лещи и очила е различен, освен това ще е хубаво да му споделиш и ако имаш някакви алергии и т.н., за да те насочи към подходящия тип лещи(аз бих ти препоръчала някои с по-високо съдържание на кислород, много съм доволна от "Буш и ломб"). Освен това през зимата очите изсъхват повече, ако имаш проблем с това вероятно ще ти изпише и "Сълзички", честно казано аз не съм ползвала такива никога, явно климатични условия не ми влияят. Разтворът също е важен, на един приятел не му понасяше първоначалния, който му дадоха, очите му се зачервяваха, после си взе друг и вече няма този проблем.
И много хубаво си прочети инструкциите на листовката преди да правиш каквото и да е! А за първото слагане ще е хубаво някой да покаже как става, за да не се мъчиш сама.
Не съжалявам, че си взех лещи, имат предимства пред очилата - не се замъгляват като влезеш от студено на топло, не ти ограничават периферното зрение, няма опасност да паднат при физически упражнения... Но изборът си е твой
Just remember that sometimes,
the way you think about a person
isn’t the way they actually are.
#11 2012-01-18 11:52:13
- matroska
- Member
- Registered: 2011-09-16
Аз самата носех хубави (като марка лещи) и започнаха да се отлепят ,да ми зачервява окото,да пари да ме боли ... като се има в предвид ,че полагах стриктни грижи за тях... Все пак доктор с лещи виждали ли сте ?
#12 2012-01-18 13:06:10
- kkalippso
- Member
- From: ~ ••• ~ При Карлсон на покрива
- Registered: 2011-09-08
Аз имах същия проблем с очилата, но след почти 10 години носене вече свикнах и не ги свалям в час по физическо - просто инстинктивно ги пазя да не се счупят, дори съм заспивала с тях, макар че убиват.
Мислила съм за лещи и питах хора, които носят или са носили, как е. И понеже леля ми също носи очила, но е носила лещи, ми каза, че не е добър избор, трудно е да свикнеш, болезнено било, да не говорим какво ставало ако се замърсят и т.н. Майка ми от своя страна каза, че ако реша да ползвам лещи, няма да има проблем, защото ще свикна. Приятелка на сестра ми сега носи лещи и майка й ми каза, че било много трудно да се сложат и не било много комфортно, но пък щяла да свикне.
Аз не мисля, че бих сложила лещи, просто, защото ме е страх, а и се чувствам сякаш ми липсва ръка, когато не съм с очилата, но ако теб не те е страх, а доколкото разбрах не те е щом питаш, пробвай - това е съвета ми, няма да запоят лещите на очите ти и ако се откажеш ще можеш да ги махнеш, ако пък се притесняваш, че няма да ти удобно и за всичките други недостатъци, които изброиха хората преди мен - ами все някога ще свикнеш, бъди упорита, търпи и сигурно, след време, ще мине.
"Истинската литература, която ни носи емоции и е в състояние да ни отведе в други светове е тази, която разказва история чрез словото, а не онази, която анализира авторовия замисъл при написването на историята. Художественият текст е като вицовете - ако трябва да се обяснява допълнително, значи не е достигнал целта си да бъде разбран само и единствено чрез съдържанието си."
---------------------------------------------- е казал някой, някога, някъде
#13 2012-01-22 19:23:28
- miikи маLs .
- Beαutiful Bitch
Благодаря на всички ( : .
Pages: 1