#1 2012-01-11 16:14:16

make.me.wanna.die
Member
Registered: 2011-10-30

Re: Анорексия.

Не съм сигурна как да започна да пиша тази тема. ...
Анорексията е вид физическо заболяване, на психическа основа.
Не, нямам намерение да ви пълня главите с медицински термини. Пиша тази тема, за да се опитам да ви покажа какво изпитвам в момента. ... Трудно е да се опише с думи.
Анорексията се среща предимно при млади момичета, най-вече заради ниска самооценка. ...

Последните дни се нагледах много и изчетох много за тази болест. Усещам как нещо вътре в мен се надига. Емоциите ме заливат. Побеснявам. Как може това да се случва? Как въобще е възможно? И много защо? защо? защо? ... Ами защо, заради другите. Винаги се намира някой , който да ни припомни недостатъците ни, бил той и приятел (добронамерен), или враг (злобар, ако щете психар, който избива собствените си недостатъци, обиждайки другите). Много често този недостатък е точно теглото.
Дебела. Дунда. Цомби. Лоена топка. ...
Това са само част от обидите, тези за които сега се сетих. 5 думи, 5 килограма... още 5 ...  докато накрая не се стигне до нещо далеч извън нормалното. Тези момичета на по 15-16 години не виждат, че се самоубиват. Няма кой да ги подкрепи ... или по-точно... да ги разбере.

В началото е само най-обикновена диета. Намаляваме шоколда и спираме баничките. Добре, давай, отслабни ... накрая спри!
Но те не спират, внушават си че трябва още... И когато успеят сами да си кажат ДОСТАТЪЧНО! , вече е твърде късно.

Да си слаб, не те прави красив. Докато четох всички тези неща в интернет се запознах с историите на много момичета, които в момента се борят с страшната болест. Заболя ме и това е самата истина, не го крия. Почувствах се отвратително в пълния смисъл на думата. Вечер не можех да заспя, чувствайки се до някаква степен виновна за съдбите им, но така и не успях да проумея причината...

Всичко, което искам да ви кажа се съдържа по-скоро между редовете (макар и да звучи леко мелодраматично...). Надявам се да ме разберете.

------

Добре това беше, което исках да споделя. Знам че не е написано добре, но се надявам да разберете какво имам предвид. И моля, искам да чуя мнението ви относно тази ... тази болест.
Съжалявам за засягането на тази болезнена тема.

Целият свят е сцена и всички ние сме актьори на нея - влизаме, излизаме и за своето време всеки от нас играе различни роли...
- Уилям Шекспир

#2 2012-01-11 16:26:53

beautiful_kitty
YMCMB ♥
From: Dubai .
Registered: 2010-02-21

И аз мисля че като си супер мега кльощав си красив. wink  wink

[img]http://30.media.tumblr.com/tumblr_lz3gquTk911r5s8qlo1_r1_250.gif[/img] [img]http://30.media.tumblr.com/tumblr_lz3gquTk911r5s8qlo4_r1_250.gif[/img]
[list=*]
[*]Понякога трябва да се научиш да се сбогуваш..колкото и трудно да е.[/*]
[/list]

; We♥it ; Ask.fm

#3 2012-01-11 16:39:43

Breath Of Passion
Bitchy mod
From: In his mind..
Registered: 2008-12-26

Анорексията е нещо ужасно.Според мен хората, които страдат от анорексия не са виновни за състоянието си, понеже според мен това не е като да си кажеш "Дебела съм" и да почнеш някаква диета.Това е много тежка, и най-лошото е, че в голяма част от случаите за наличието на анорексия се разбира прекалено късно.А и до някъде обществото е виновно, понеже в днешно време ако си малко по-пълничка ставаш обект на подигравки..Младите са страшно вулгарни и с отвратително отношение към малко по-различните.

Those who talk behind your back are behind you for a reason!

Джордже Балашевич

#4 2012-01-11 16:39:53

steffi18
Member
Website

Ами аз не смятам,че като си слаб си най-красивия на света!!Нито пък,че тези момичета не могат да се спрат.Те може би просто не искат!Имам една приятелка,която е в моя клас и тя е на 13год.,а тежи 37кг.Нейна близка постоянно й повтаря,че е дебела и трябва да отслабне.Затова тя не яде и аз много се притеснявам за нея.Познавам много такива момичета като нея но са малко по-пълни и също не се хранят.По-добре според мен да ядеш по малко но пък чак да не ядеш!!

[img]http://data.whicdn.com/images/35564472/580134_487029771325416_1032411167_n_large.jpg[/img]
Tumblr
My Facebook page

#5 2012-01-11 16:41:44

Hrisi. S. H
Member
From: Where the sky ends
Registered: 2011-11-01

Е аз не мисля, че да си клющав е хубаво или красиво. Не е важно какъв си отвън, важно е какъв си отвътре. Да искаш да си клющав, и да го правиш по този ужасен начин, като да невредиш на себе си, според мен е липса на самочувствие и избиване на комплекс. Но те го осъзнават, когато вече разберът, че са избрали грешния начин да бъдеш слаб, чрез гладуване, а не чрез спорт, който е полезен и освен това ефикасен срещу горене на излишните килограми. Но когато го осъзнаят е прекалено късно, за жалост. А и не е важно другите да те харесват и да се променяш заради тях, бъди такъв какъвто си всъщност, защото всеки е специален по различен начин, а и освен това този, който те харесва ще те хареса такъв какъв то си.

Дано сте ме разбра ли!

Аз съм съгласна с написаното!

[list=*]
[*][list=*]
[*]Понякога ще идвам в съня ти
като нечакан и неискан гостенин.
Не ме оставяй ти на пътя-
вратите не залоствай.

Ще влезна тихо. Кротко ще приседна,
ще вперя поглед в мрака да те видя.
Когато се наситя да те гледам –
ще те целуна и ще си отида.[/*]
[/list][/*]
[/list]

[list=*]
[*][list=*]
[*][list=*]
[*]"Прощално"- Н. Вапцаров[/*]
[/list][/*]
[/list][/*]
[/list]

#6 2012-01-11 16:43:46

kiki_009
Brutal Bitch
From: Kavala,Grece <333
Registered: 2011-09-15

И аз мисля че като си супер мега кльощав си красив. wink  wink

Така  е хубаво  е да  си  слаб , но  в  рамките  на  нормалното  smile

♔...................†...........♔

#7 2012-01-11 17:10:45

little_baby
i am lost in time.
From: Upper East Side, Manhattan
Registered: 2009-08-05

Браво за текста!Малко хора се замислят какво е болестта.Майка ми има приятелка, а дъщеря й е болна от анорексия.Наистина майка й всеки ден плаче, чуства се зле, заради дъщеря си.Постоянно се карат, също това е и на нервна основа.
Наскоро на едно предаване казаха, че е по-добре да отидеш на диетолог, той хем ще ти каже как да ядеш, и как да ядеш правилно.
Ако не се спре 6седмици след започването на гладуването, анорексията не се лекува!Организмът свиква и вече не приема храната.Някои хора пък им се яде, но ги е страх да не надебелеят.
Аз също започнах да се ограничавам, например ям Активия всеки ден за закуска на училище, вместо мазни баници и не ям хляб, ограничавам малко сладкото.Но никога не бих се отказала от храната.

#8 2012-01-11 17:33:16

sladur4ety_23
Member
Registered: 2009-09-23

Анорексията е нещо ужасно.Според мен хората, които страдат от анорексия не са виновни за състоянието си, понеже според мен това не е като да си кажеш "Дебела съм" и да почнеш някаква диета.Това е много тежка, и най-лошото е, че в голяма част от случаите за наличието на анорексия се разбира прекалено късно.А и до някъде обществото е виновно, понеже в днешно време ако си малко по-пълничка ставаш обект на подигравки..Младите са страшно вулгарни и с отвратително отношение към малко по-различните.

(y)  (y)  (y)

#9 2012-01-11 17:35:00

LqLq96
Member
From: Miami,Fl
Registered: 2011-09-29

Текста е много добре написан  smile Аз също не си харесвам тялото и макар че не са ме обиждали до сега, много искам да отслабна, но не прекалено ;х Преди няколко дни гледах едно предаване и там говореха за едно момиче което страда от анорексия...изглеждаше ужасно и докато я гледах си мислех как никога не искам да изглеждам така. Първо защото аз никога няма да мога да се лиша от любимата си храна а и не искам да съм като скелет...Предпочитам да се ограничавам малко повече и да поспортувам за да вляза във форма, но само толкова....Не пожелавам на никого да страда от анорексия защото поне според мен е ужасно и грозно  lipssealed

Бивш Профил:sweet_ashley sun
[img]http://prikachi.com/images/460/3910460j.jpg[/img]
Pitbull heart  heart  inlove  inlove  kiss  kiss  star  sun

#10 2012-01-11 17:43:19

Extazy Baby
Member
Registered: 2011-02-23
Website

Много хубаво си се сетила да засегнеш точно тази тема. Наистина има хиляди момичета, които си казват, че трябва да отслабнат, дори аз го казвам, а даже не съм дебела, просто имам коремче, но наистина ме накара да се замисля по-дълбоко.
Евалата !

"Understand me. I’m not like an ordinary world. I have my madness, I live in another dimension and I do not have time for things that have no soul."
-Charles Bukowski

#11 2012-01-11 17:55:09

make.me.wanna.die
Member

Много благодаря за споделените мнения. Разбрали сте какво искам да кажа. Мерси за обърнатото внимание. =))

Целият свят е сцена и всички ние сме актьори на нея - влизаме, излизаме и за своето време всеки от нас играе различни роли...
- Уилям Шекспир

#12 2012-01-11 17:58:12

privaтe Love
Member
From: in his late night thoughts
Registered: 2010-08-07

make.me.wanna.die,справила си се чудесно с текста!
Относно самата тема - наистина съм по - склонна да вярвам,че анорексията е психична болест.Нямам предвид,че самите страдащи от нея са луди,но стереотипите на нашето общество,коравосърдечието на хората и пренебрежителния начин,по който се гледа на по - различните са факторите,водеши до анорексия.
Хубаво е да се говори на тази тема,дори понякога разговорът да е тежък.Всички трябва да знаят колко опасно е това,а съшевременно колко реално и близко е то до нас.

«» Hold my hand and I'll take you there... somehow, someday, somewhere...

#13 2012-01-11 18:14:29

lovexkiller
Member
From: Sofia =))
Registered: 2011-09-17

Текста е добре написан. Права си това е наистина сериозна болест и съм съгласна с теб. Виждам, че текста е искрен. Радвам се, че се намират и хора, които да засягат и такива, макар и неприятни, теми. Браво!

През целия си живот съм се страхувала да не изгубя хората ,които обичам.., но понякога се чудя има ли някой, който се страхува да не изгуби мен ?!

#14 2012-01-11 18:25:03

swe3t_smil3
Member
Registered: 2010-10-15

Анорексията е наистина една гадна болест.Една колежка на мама,дъщеря и е болна.Тя ми каза,че преди момичето било с тегло много над нормата,а сега е болна от анорексия,майка и и купува хапчета,за да може да задържи храната в организма си.Наиста една гадна,ужасна болест.А и не трябва да се подвеждаме по фотошопа на знаменитостите,видим една мацка с перфектно телосложение,дългият крак и големият бюст,след това си поставяме за цел: "Да отслабна!".Ами според мен,трябва да се радваме на хубавите моменти,а не да мислим нови начини за отслабване или да се тормозим,че имаме два килограма в повече!

[list=*]
[*]Животът е болест, предавана по полов път![/*]
[/list]

#15 2012-01-11 18:36:07

kkalippso
Member
From: ~ ••• ~ При Карлсон на покрива
Registered: 2011-09-08

make.me.wanna.die,справила си се чудесно с текста!
Относно самата тема - наистина съм по - склонна да вярвам,че анорексията е психична болест.Нямам предвид,че самите страдащи от нея са луди,но стереотипите на нашето общество,коравосърдечието на хората и пренебрежителния начин,по който се гледа на по - различните са факторите,водеши до анорексия.
Хубаво е да се говори на тази тема,дори понякога разговорът да е тежък.Всички трябва да знаят колко опасно е това,а съшевременно колко реално и близко е то до нас.

privaтe Love на същото мнение съм. Както някой каза - в днешно време младежите (да отбележа, че не казвам, че и аз не съм такъв) имат навика да се отнасят към така наречените "различни" изключително вулгарно и нараняват на психическа основа. Психиката на каквото и да е, е много по - сложна от която и да е физика, лекува се много по-трудно, често дори е нелечима. Когато пък си наранен вътрешно се стигат и до физически последствия.
По приказката на Хитър Петър: "По дрехите посрещат, по ума изпращат.", така че, хубаво е да имаш фигура, за да имаш самочувствие, за да те харесат и да поискат да погледнат вътрешното ти аз. Да, всички казваме , че не е важно какъв си отвън, а от вътре, ама в действителност няма да станеш гадже с някой дебел, грозен и прочие само защото е умен или добър, нали?! Анорексията е страшно нещо. Текста ти, make.me.wanna.die - за мен е толкова добър, че повече не може..
И не е въпроса за това, че е грозно да страдаш от анорексия, а за това, че никой не иска да говори за това, всъщност ние дори не се замисляме за болестта и изобщо за последствията от действията си. И аз казвам на себе си, че "имам нужда от отслабване", но няма намерението да спирам да се храня, а по-скоро да задоволявам глада си, храната да е в норми. И имам приятелката, която е на 12 и е 37 кг, смята, че е дебела, не се храни, обаче тя яде малко, защото стомаха и е толкова голям, и все пак се опитвам да я накарам да се грижи за себе си и да яде. Мислете за приятелите си, не ги оставяйте да вършат глупости!
Благодаря на всеки, който прочете фермана ми.

"Истинската литература, която ни носи емоции и е в състояние да ни отведе в други светове е тази, която разказва история чрез словото, а не онази, която анализира авторовия замисъл при написването на историята. Художественият текст е като вицовете - ако трябва да се обяснява допълнително, значи не е достигнал целта си да бъде разбран само и единствено чрез съдържанието си."
---------------------------------------------- е казал някой,  някога, някъде

#16 2012-01-11 19:05:56

ttiiniie^^
Member
From: Saint Petersburg.
Registered: 2010-12-17
Website

Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Tumblr.

#17 2012-01-11 19:19:20

thefernandosun
Member
From: BARCELONA
Registered: 2011-01-04

Текста е добре написан. Права си това е наистина сериозна болест и съм съгласна с теб. Виждам, че текста е искрен. Радвам се, че се намират и хора, които да засягат и такива, макар и неприятни, теми. Браво!

[img]http://i634.photobucket.com/albums/uu68/loveus5/tumblr_lvdypj2nTT1qj7wmwo1_500_large-1-1-1-1.jpg[/img]
`Не можеш да загубиш нещо,което никога не си имал...`

#18 2012-01-11 19:27:24

mimetoo23
Member
From: София.
Registered: 2009-11-02

Aз наскоро се бях запътила към анорексията. Аз съм 43 килограма и някой ми каза, че съм дебела. Аз реших, че наистина е така, защото около мен има доста по-слаби момичета. Спрях да ям. Ядях малко супа. Така за месец-месец и нещо. На мен започна да ми прилошава. Станах много по-нервна. Криех всичко това от родителите си, защото знаех, че майка ми, ако трябва насила ще ме храни, но ще ме нахрани, а  аз вече като ядях ме болеше корема. Затова намалих супата, но един ден след като пак ми стана зле. Гаджето ми ме храна и ме заведе до най-близкото квартално ресторантче взе ми супа и ми каза, че преди да я изям няма да си тръгнем. Аз в началото от казвах като му твърдях колко се дебелее от това и че всичко ще отиде по дяволите, и че още съм дебела. Накрая склоних и я изядох с триста зора. Така правеше всеки ден и сега пак започнах да ям нормално, но все още усещам, че си мисля, че съм дебела. Но вече знам, че никога няма да спра да ям, защото това ми попречи на спорта и на всичко. Това беше най-тъпото нещо, което някога съм правила. Наистина много съжалявам, че го направих, защото ми отне повече от месец болки в корема, когато ядях и повече от три кутийки с бусколизин, за да се оправя и да нямам проблем с яденето.

[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_m2fx42Ocei1rt4zajo1_500.gif[/img]
Тumblr.

#19 2012-01-11 19:37:15

bl@ck_c0c@!ne
_*nArCo*BaBy* ^^
From: The green world ^^
Registered: 2010-07-16

Аз пък не знам защо всички искате да отслабнете,като си имаш повече мръвка е по-секси ;д не казвам прекалено ама ако сте 40-50 кг. според мен няма смисъл от диети и глупости,знам,че малко не е по темата ама някой избиват некви комплекси,които са супер неоснователни,ако случайно искате да отслабнете ходете на фитнес..там,тичайте повече ама не се ограничавайте от нищо,щот дори мазнините малко или много са полезни,пък и ние сме в такава възраст,че всичко ни трябва,ся растем и няма смисъл просто от ограничаване.Неска на спирката видях една клюща..е тва е супер грозно,нито гъз няма,нито цици..се едно секи момент ше се счупи ;д

[img]http://store.picbg.net/pubpic/09/89/a00646cb83ac0989.gif[/img]

Стискаш зъби,бориш се в живота,преодоляваш препятствията,биеш сълзите и започваш на ново с усмивка!! smile

Immortal bitch ! ♥

#20 2012-01-12 08:09:25

Leonore.
Member
Registered: 2011-09-12
Website

Мога да кажа много неща. Мога да оприлича много хора като чудовища, като към това добавя и всички причини, които само затвърдяват това, което са. Няма да го направя, обаче. Истината е, че всички знаем, как стоят нещата относно тази тема. Но повечето, просто си затваряме очите. Други, дори продъжават да съсипват животи. На никой не му пука до толкова, че да осъзнае истината, докато не го сполети и него същото. И не, тук не гооврим само за това, кой е анoрексик, слаб, дебел, умен, красив, грозен, глупав и тн. Тук става дума за това, как повечето хора са сляпи за истинското и са просто едни безсърдечни злобари. Има хора, които все още не са паднали психически, но това не значи, че те вече не са наранени. Че не се чувстват засрамени, нищожни и беззащитни. Не знам. Хората, които се борят с тези неща, са наистина много крехки, но и едновременно силни. Някой хора, са наистина пълни отрепки. Но, всичко се връща, рано или късно. Нямам какво повече да кажа.

#21 2012-01-12 08:31:30

~smiley___face~
Member
Registered: 2011-09-08

Мога да кажа много неща. Мога да оприлича много хора като чудовища, като към това добавя и всички причини, които само затвърдяват това, което са. Няма да го направя, обаче. Истината е, че всички знаем, как стоят нещата относно тази тема. Но повечето, просто си затваряме очите. Други, дори продъжават да съсипват животи. На никой не му пука до толкова, че да осъзнае истината, докато не го сполети и него същото. И не, тук не гооврим само за това, кой е анoрексик, слаб, дебел, умен, красив, грозен, глупав и тн. Тук става дума за това, как повечето хора са сляпи за истинското и са просто едни безсърдечни злобари. Има хора, които все още не са паднали психически, но това не значи, че те вече не са наранени. Че не се чувстват засрамени, нищожни и беззащитни. Не знам. Хората, които се борят с тези неща, са наистина много крехки, но и едновременно силни. Някой хора, са наистина пълни отрепки. Но, всичко се връща, рано или късно. Нямам какво повече да кажа.

Напълно съгласна +100  (y)  (y)

Dream high!
[img]http://data.whicdn.com/images/46900411/tumblr_mfg4sjoK6B1qmk3n9o1_500_large.gif[/img]

#22 2012-01-12 08:37:39

lady_ss1
Member
From: София
Registered: 2010-09-17

Да, анорексията е наистина страшно нещо. То не е само физическо заболяване, ами и душевно. ;х Аз тежа 55 кг. и преди се бях запътила да се подлагам на диети, но реших, че няма, тъй като се чувствам добре в тялото си и не ми пука за мнението на другите. Даже предпочитам да съм дебела, отколкото кльощава, защото поне ще имам някакви форми...  wink

#23 2012-01-13 16:39:53

Princэska___
Member
Registered: 2011-01-07

Интересна тема ... 

Анорексията е по скоро заболяване на психическа основа.И честно да споделя,не само хората се отвръщават от "дебели" на вид хора,но съм виждала и такива който обиждат по-слабите.
Това е тенденция в българина ... да слага етикети,така той сам си мисли,че прикрива своите недостатъци.
Да,ама не ...
Темата не може да бъде изчерпана,тя може да се погледне от различен ъгъл,но да има една насока след време - смърт.
Което е доста жалко, преди време четох,че хората болни от това заболяване се самоубиват.
Та това не е заболяване на 1,2,3-ма или 500 души,това е заболяване на цялата общност.
И най-лошато е че тук в нашата "държавица" няма кой да помогне на тези хора.Та то няма специалисти!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook