Pages: 1
Topic closed
#1 2011-12-24 14:49:31
- lady_ss1
- Member
- From: София
- Registered: 2010-09-17
Re: Любим откъс от книга
Напишете вашия любим откъс от книга.
...Сложих ръка на белега, появил се в мига, когато той спаси живота ми. По-точно първия път, когато го направи. С изненада забелязах, че все още стискам златната нишка. Вдигнах нежно ръката на Старк и завързах края й за китката му. Изведнъж тя стана по-твърда, по-плътна и заприлича досущ на гривната на воина, само че тази бе украсена със стрели, една от които счупена.
- Благодаря ти, богиньо - прошепнах аз. - Благодаря ти за всичко.
После сложих ръка върху сърцето на Старк и се наведох. Миг преди да притисна устните си към неговите, прошепнах:
- Върни се при своята кралица, бранителю. Всичко свърши.
Клепачите му трепнаха и се отвориха. В този момент чух как звънкият глас на Никс изпълни съзнанието ми:
Не, дъще. Не е свършило. Това е едва началото...
"Изпепелена" - "Училище за вампири" - П.С. Каст и Кристин Каст
#2 2011-12-24 16:16:16
- LqLq96
- Member
- From: Miami,Fl
- Registered: 2011-09-29
Поредицата "Училище за вампири" ми е любима и всичко в книгите ми е любимо
Бивш Профил:sweet_ashley
[img]http://prikachi.com/images/460/3910460j.jpg[/img]
Pitbull
#3 2011-12-24 16:50:56
- lady_ss1
- Member
- From: София
- Registered: 2010-09-17
![]()
И на мен.
Въпреки, че имам само "Преследвана" , "Изкушена" , "Изпепелена" , "Пробудена" а другите 4 ги нямам ... и ще трябва да си ги купя..
#4 2011-12-24 17:51:09
- Mimmie *
- Masochism
- From: Ohio.
- Registered: 2011-09-10
Хероина убива. Но преди да убие, хероина променя хората. Той променя твой приятел в твой враг. Той променя някой който обичаш в непознат. Хероина убива тялото - но първо убива сърцето.
Някой ще умре - но кой? Човекът който употребява хероин? Човекът които продава? Или младото момиче, което никога не го е докосвала? Хероина е Бялата Смърт. И, ако може Бялата Смърт ще убие всички тях.
White Death - Tim Vicary.
#5 2011-12-27 16:14:54
- privaтe Love
- Member
- From: in his late night thoughts
- Registered: 2010-08-07
Чела съм доста книги и имам страшно много любими цитати (за цял откъс може би ще посоча един момент от "Хари Потър и Даровете на смъртта",точно след битката,когато Хари просто сяда на стълбището и вижда своята Джини) -- от Оскар Уайлд,от "Граф Монте Кристо",от "Бел - Ами",от "Отнесени от вихъра",дори и от омразната ми "Червено и черно",и още,и още .. но любимият ми цитат е само един -- от "Единайсет минути" на Паулу Коелю:
"...Знам, че мога да живея без него, но бих искала да го срещна отново, да преживея същото, да стигна още по-далеч.."
«» Hold my hand and I'll take you there... somehow, someday, somewhere...
#6 2011-12-27 19:20:49
"- Съжалявам. Заради мен е всичко.
- Не. Няма нищо.
Мълчание. Дълго. После Ели попита деликатно:
- Ти би ли искал... да станеш като мен?
- Не... Да съм с теб - да, но...
- Естествено. Добре те разбирам.
Щом се здрачи, най-сетне станаха, облякоха се. Стояха прегърнати в хола, когато чуха резачката. Разбиваха бравата.
Изкочиха на балкона, прехвърлиха се през парапета, приземиха се доста меко в храстите долу.
От апартамента му (на Ели) се чу някой да казва:
- Какво, по дяволите...
Скриха се под балкона. Но вече нямаха време.
- Аз...
Замълча. После залепи целувка на устните му.
Оскар се взря за секунди в очите му. И видя... себе си. Но много по-добър, по-красив, по-силен, отколкото се възприемаше. Погледнат с любов.
За секунди.Гласове в съседния апартамент.
Последното, което Ели направи, преди да станат, бе да откъсна листа с морзовата азбука. Сега в стаята, където бе лежал и му бе почуквал, трополят чужди крака.
Оскар допира длан до стената.
- Ели..."
Покани ме да вляза, Йон А. Линдквист;
[list=*]
[*]Only a few find the way;
some don't recognize it when they do;
some don't ever want to.[/*]
[/list]
#7 2011-12-27 19:32:24
- Alexiss1212112
- Member
- Registered: 2011-09-08
Засега още нямам
[img]http://data.whicdn.com/images/41908967/tumblr_mcx5vgTD1G1rnjkeuo1_500_large.gif[/img]
#8 2011-12-28 12:05:35
- уее
- Member
- Registered: 2011-09-08
имам още няколко, но това ми направи доста голямо впечатление
Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. ♥
Едгар Алан По " Елеонора "
[img]http://25.media.tumblr.com/tumblr_ls266cyYS01qiqgpso1_500.gif[/img]
#9 2012-01-03 20:43:05
- anitu-bau
- Member
- Registered: 2009-07-15
" Срещнах един мъж. Тези думи поразиха Люк. Влюбена ли беше в него? Или просто бяха добри приятели? Сега ли започваха да се срещат и тя си мислеше, че би могла да се влюби? Бяха ли обвързани?
Нервно издърпа кутията, за да извади ново писмо. Но ръката му увисна във въздуха. "Какво ми става? Държа се така, сякаш я ревнувам."
Разбира се, че я ревнуваше, осъзна след секунда. Защото напук на здравия разум се беше влюбил в нея.. "
"Сцена на любовта" - Джудит Майкъл..
[img]http://i56.tinypic.com/2cdyd1x.jpg[/img]
#10 2012-01-04 17:18:48
- LqLq96
- Member
- From: Miami,Fl
- Registered: 2011-09-29
![]()
И на мен.
![]()
![]()
Въпреки, че имам само "Преследвана" , "Изкушена" , "Изпепелена" , "Пробудена" а другите 4 ги нямам ... и ще трябва да си ги купя..
Купи си ги...ще ти харесат
Бивш Профил:sweet_ashley
[img]http://prikachi.com/images/460/3910460j.jpg[/img]
Pitbull
#11 2012-01-04 17:20:54
- miss_cute_kiss
- Member
- From: Somewhere in the oceans
- Registered: 2010-11-20
![]()
[list=*]
[*]"Love,love,love...and what is it good for!?
Absolutely nothing."
[/*]
[/list]
#12 2012-01-12 15:53:16
- swe3t_smil3
- Member
- Registered: 2010-10-15
Доста са..
"Всяко нещо е цвят.Всяко чувство е цвят."
"Не знам защо го направих,не знам защо ми беше забавно да го направя и не знам защо ще го направя пак."
"Влюбен съм,а когато си влюбен,безсъницата е най-малкото,което може да те сполети. Дори най-мрачната нощ става червена.Из главата ти бушуват толкова много неща,че искаш да мислиш за всичките едновременно,а сърцето не ще да кротува.И кой знае защо,всичко ти се струва красиво."
"Имам мечта. И трябва да те отведа в нея."
"Бъди зъл.Бъди сам.Бъди огън.Бъди желязо."
"И това е любов-да намериш място за двама,където и за един не стига."
"Да изпепелиш сънищата.Да изгориш мечтите - това е тайната на окончателното унищожение на враговете,та да не намерят сили да се изправят отново и да започнат от нулата."
Всичко това е от любимата ми книга "Бяла като мляко,червена като кръв" от Алесандро д'Авения.Това е една НЕВЕРОЯТНА книга,заслужава си да се прочете.
[list=*]
[*]Животът е болест, предавана по полов път![/*]
[/list]
#13 2012-02-09 20:11:22
- miimity98
- Member
- Registered: 2011-10-01
![]()
[img]http://media2.giphy.com/media/AINIL9Oy8KAvu/giphy.gif[/img]
#14 2012-02-09 20:11:43
- miimity98
- Member
- Registered: 2011-10-01
![]()
(y)
[img]http://media2.giphy.com/media/AINIL9Oy8KAvu/giphy.gif[/img]
#15 2012-03-11 01:11:41
- Black Cat
- Member
- From: ... някъде там...
- Registered: 2012-03-11
— Тъй, тъй. Таквиз са хората. Но пък ако аз го бях видяла наистина да е там, на живо, все едно да съм пламнала от треска. Ако аз знаех, че има някой бог, дето поне мъничко му пука за хората, наглежда ги бащински и се грижи за тях майчински… От мене нямаше да чуеш приказки като „Всяко нещо си има две страни“ и „Длъжни сме да зачитаме вярванията на другите“. И нямаше да ме видиш да се държа кротичко с надеждата, че всичко ще се подреди добре накрая. Не и ако у мен пламтеше такъв огън като безмилостен меч. А щеше да пламти, господин Овес, повярвай. Казваш, че вие вече не горите хора и не ги принасяте в жертва, ама тъкмо туй означава истинската вяра, увря ли ти главата? Да жертваш своя живот ден след ден, да храниш с него пламъка, за да разнасяш истината, да работиш, да дишаш за нея. Ето какво е религията. Всичко останало е… добри обноски. И начин да се срещаш със съседите.
— Тя се поукроти и продължи по-тихо:
— Както и да е, но аз щях да бъда такваз, ако вярвах от душа. А туй май вече не е на мода, щото като видите зло, почвате да кършите ръце и да се вайкате: „Ох, ами сега, трябва да го обсъдим.“ Ей туй мисля, господин Овес. Бъди доволен, че нещата са, каквито са. И недей да тичаш след вярата, що-то нивгаш няма да я догониш.
^Тери Пратчет, 'Захапи за врата'
#16 2012-03-13 19:42:58
- ttiiniie^^
- Member
- From: Saint Petersburg.
- Registered: 2010-12-17
- Website
"Но под омразата му към стария свят, под плебейската му външност на гаучо, под измачканата униформа и червената петолъчна звезда на кепето му – знака на работническия батальон – туптеше фино човешко сърце. Той не искаше от празно любопитство да разчепква и да причинява страдания на тия болни осъдени души. Запали евтина цигара и тръгна към новия лагер. А от стария оставаха само димящи купове от черна пепел, защото тъй искаха развитието и логиката на живота."
- „Осъдени души”, Димитър Димов
„ От сладострастното желание, с което бе почнала да преследва Ередиа, се раждаше постепенно един още по-сложен, по-опасен и изпълнен с повече пристъпи процес!… Тя почваше да го обича! Тя го обичаше вече! Това бе самата любов, не платонична, не възвишена до саможертвата да се откаже изведнъж то него, за да не смущава чистотата на живота му, а точно такава любов, каквато би се появила у една млада жена, преди наслажденията да уморят сетивата й, преди свежестта й да увехне в славата на блудкавите светски приключения! Колко странно беше това връщане на чувствата й към едно отдавна забравено състояние! Сега Фани съзнаваше, че желаеше еднакво и тялото, и душата му, че бе готова да се мъчи и страда за него, че е способна да обича като всяка друга жена. Но защо усещането за тази любов бе така замайващо, така остро, така наситено покрай свежата радост и с тръпките на пронизващата меланхолия, като погребално биене на камбаните в Севиля след смъртта на някой торето?”
- „Осъдени души”, Димитър Димов
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Tumblr.
#17 2012-03-18 14:44:34
- little_baby
- i am lost in time.
- From: Upper East Side, Manhattan
- Registered: 2009-08-05
- Желаете ли питие, госпожице? - попита и ми протегна подноса.
- Виж какво, господинчо - отвърнах и леко се препънах в роклята си - Не знам дали не искаш да...
Погледнах го в лицето и видях очите му зад маската.
- Сигурно се шегуваш!
Pages: 1
Topic closed