#1 2011-12-21 20:50:04

summer.time
Member
Registered: 2009-07-17

Re: Бои за коса ? / Боядисах се :)

Здравейте... от около месец съм решила да си боядисам косата черна или много тъмно кафява... Но не мога да се реша, всички ми казват че няма да ми е добре, и че ще изглеждам като призрак, защото кожата ми е доста бяла... Естествената ми коса на цвят е нещо като мед, нито е руса нито кафява, много си я харесвам, но искам много да се боядисам. Има и друг проблем, не искам да ми стане нещо на косата, в смисъл не искам да я увреждам много... Та има ли някакъв начин да я боядисам но да не уврежда косата ? Чувала съм за къна, но не знам, някой който е слагал къна да сподели колко време остава? И някой с повече опит да каже някоя хубава боя, която не уврежда толкова (знам че всичките увреждат косата) ? Благодаря  hug

#2 2011-12-21 20:59:56

syn_princess
Мис Depp*
From: We found love.
Registered: 2010-03-21

Ако искаш,първо пробвай с шампоан боя,смисъл от тези,които после падат след 4-5 измивания,за да видиш дали ще ти отива.Ако ти хареса се боядисай с истинска боя.(:

#3 2011-12-21 21:31:17

zelenojelence
Member
Registered: 2009-01-25

Аз съм с черна къна в момента(естествената ми коса е кестенява). Косата ми изобщо не се увреди, дори и подейства като маска, стана още по-мекичка, но има и някои минуси.Боядисах се преди месец и половина и още си е черна, но с времето започна леко да се отмива и да има червеникави оттенъци + малко цапа хавлиите. Иначе според мен ще ти отива, ако очите ти са светли, няма да си като призрак. Виж например Анджелина Джоли, те бяла със светли очи и тъмна коса и стои много хубаво.

The quietest people have the loudest minds.
[img]http://prikachi.com/images/906/3980906k.gif[/img]

#4 2011-12-21 21:37:33

Breath Of Passion
Bitchy mod
From: In his mind..
Registered: 2008-12-26

Така започвам.
Голяма грешка е да се боядисваш в черно.Ако решиш после, че искаш косата ти да е по-светла, ще видиш голям зор, ще отнеме много време а и ще дадеш много пари за да ти се свали черното.
С къна също е грешка.Казват, че УЖ била безвредна.Аз лично не мисля, че нещо, което може да променя цвета на косата и действа на принципа на Боята може да е безвредно.+Ако след каната искаш да се боядисаш с боя - няма да стане.Трябва винаги да се боядисваш с къна.
Аз съм пробвала какви ли не бои, скъпи и евтини и сякаш съм най-доволна от Fara.Не защото е евтина, а защото винаги ми покрива корените.(Естествената ми коса е тъмна, а аз се боядисвам светло кафяво- тъмно русо).
Иначе мога да ти кажа от какво не съм доволна - от тези бои(ще объркам марката)БЕЗ амоняк които са - пълен боклук и грам ефект нямаше.

П.П. - Не мисля, че трябва да се боядисваш, щом се харесваш така, само защото искаш да се боядисаш - тъпо е. |-(

Those who talk behind your back are behind you for a reason!

Джордже Балашевич

#5 2011-12-22 07:58:21

wounds
Member
From: Втората звезда в дясно
Registered: 2010-10-13
Website

Айде и аз, барабар Петко с мъжете laugh
Има няколко варианта да не си увредиш косата и не е вярно, че ако веднъж я направиш черна трябва постоянно да си я оставиш такава, аз бях с черна коса, а сега съм със светлокестенява.
Оцветяващи шампоани - Те са без амоняк и си "падат" за няколко измивания, лошото е, че ще пускат цвят по хавлиените кърпи докато си подсушаваш косата, само гледай да не са на  Schwarzkopf, че много изсушават косата и се измиват буквално за 2 дни, на Фара май бяха по-хубави.
Къна - ако имаш познати, които биха могли да ти я доставят от Турция, най-добре помоли да ти вземат от там, не знам защо, но са по-добри от тези, които се продават у нас. Тя не действа на принципа на боята за коса, боите чрез амоняка обезцветяват косъма и го пълнят с цветен пигмент, докато къната покрива косъма отгоре и заздравява косата.
Безамонячна боя -  Много съм доволна от серията  на Лореал Кастинг, подхранва косата, прави я много мека и лъскава, цветът е наситен и се отмива за около 3-4 месеца като просто си избледнява до нормалния цвят.

Just remember that sometimes,
the way you think about a person
isn’t the way they actually are.

#6 2011-12-22 09:42:18

nedi
Independent
From: Albuquerque, New Mexico
Registered: 2010-05-20

Пробвай кана, действа по-добре на косата...

[list=*]
[*]And if you're in love, then you are the lucky one,
'Cause most of us are bitter over someone.
Setting fire to our insides for fun,
to distract our hearts from ever missing them.
But I'm forever missing him...
[/*]
[/list]

#7 2011-12-22 10:07:55

Breath Of Passion
Bitchy mod
From: In his mind..
Registered: 2008-12-26

wounds много ми е любопитно как си свали черната боя толкова лесно и си минала към светло. + Че къната винаги има някакви гадни отенъци,
wondering

Those who talk behind your back are behind you for a reason!

Джордже Балашевич

#8 2011-12-22 10:27:34

wounds
Member
From: Втората звезда в дясно
Registered: 2010-10-13
Website

wounds много ми е любопитно как си свали черната боя толкова лесно и си минала към светло. + Че къната винаги има някакви гадни отенъци,
wondering

Ами аз я правих с безамонячна боя и за около половин година ми се отми напълно цвета, вярно имаше го момента с неприятните отенъци и т.н., но просто си я носех вързана  и не се набиваше толкова много на очи.
С къната ми е ясно, но на моята коса трудно се задържа повече от месец.

Just remember that sometimes,
the way you think about a person
isn’t the way they actually are.

#9 2011-12-22 11:19:55

summer.time
Member

Благодаря за помощта, но все още не мога да реша... Имам зелени очи (светли), мисля че ще ми е добре... А пък и съм голям инат и като съм решила че ще е черна, значи ще е черна... Мислих и за шампоан от тези, но няма да има смисъл, защото ако остава само за няколко дена, аз няма да се харесвам защото ще ми е странно, нали знаете като се подстрижеш и първите дни ти е странно и не се харесваш, но после като свикнеш и ти харесва, или само на мен ми се случва това ? Както и да е.... За сега мисля да е боя, но първо може би ще се боядисам с цвят само няколко тона по тъмен от моя и после с черен, за да свикна...

Моля още някой да си каже мнението, за боите най вече, с амоняк или без ? Един казва едно друг друго, май трябва да рискувам пък каквото стане ! laugh

#10 2011-12-22 12:21:03

Lidka2
Member
From: In wonderland {} < 3 3
Registered: 2010-08-28

Аз ако съм на твое място не бих се боядисала .

Fight all your demons. ;]]

#11 2011-12-22 13:03:49

sofityoy
Member
Registered: 2010-04-06

Ако искаш,първо пробвай с шампоан боя,(:

А до това дали ще ти отива ....според мен ще ти отива!Наистина според мен ще изглежда ...сладко  happy

[img]http://prikachi.com/images/980/4530980x.jpg[/img]

#12 2011-12-22 13:05:37

sofityoy
Member

Благодаря за помощта, но все още не мога да реша... Имам зелени очи (светли), мисля че ще ми е добре... А пък и съм голям инат и като съм решила че ще е черна, значи ще е черна... Мислих и за шампоан от тези, но няма да има смисъл, защото ако остава само за няколко дена, аз няма да се харесвам защото ще ми е странно, нали знаете като се подстрижеш и първите дни ти е странно и не се харесваш, но после като свикнеш и ти харесва, или само на мен ми се случва това ? Както и да е.... За сега мисля да е боя, но първо може би ще се боядисам с цвят само няколко тона по тъмен от моя и после с черен, за да свикна...

Моля още някой да си каже мнението, за боите най вече, с амоняк или без ? Един казва едно друг друго, май трябва да рискувам пък каквото стане ! laugh

залени очи , бяла кожа и черна коса...100% ще ти отива!

#13 2011-12-22 14:51:54

littlepartofme
Rebellion.
From: District 4
Registered: 2011-01-26
Website

Не мисля, че има нужда да се боядисваш.

[list=*]
[*]We made our plans down in the sand.[/*]
[/list]

#14 2011-12-22 15:09:19

sofityoy
Member

Не мисля, че има нужда да се боядисваш.

1+

Въпреки,че ще ти е хубаво в такъв вид както мислиш да се боядисаш и аз подкрепям littlepartofme ,защото мисля,че естествения цвят на твоята коса е прекрасен!  heart

#15 2011-12-22 18:16:33

niksan_908
Member
From: Дупница
Registered: 2009-03-20

няма лошо да експериментираш, но ако не ти хареса ще видиш зор докато махнеш черното

Умните си решават проблемите, а мъдрите не ги допускат!
http://kaprizen.com/forums/viewtopic.php?t=13497 <- снимките ми smile

#16 2011-12-22 20:36:30

summer.time
Member

няма лошо да експериментираш, но ако не ти хареса ще видиш зор докато махнеш черното

Точно това ми е проблема  rofl , Винаги правя неща за който после съжалявам, много съм импулсивна и ако мама не ме беше спряла още преди 3 месеца щях да съм боядисана  laugh  Не знам какво да правя, ама мисля да се боядисам, ще рискувам пък каквото ще да става sun

#17 2011-12-23 06:22:54

puh4u7
Member
From: Варна.
Registered: 2011-01-17

И аз имам особено голям зор да се боядисам русо. Ама се възпирам.. защото косата се
изтощава и както ся не мяза на нищо после ще стане на..  laugh Според мен не прибързвай, особено с това фатално черно.. дето както казаха бая третиране ще ти види косата до като го махнеш.

[img]http://i44.tinypic.com/eu23jt.gif[IMG][IMG]http://i44.tinypic.com/eu23jt.gif[/img][/IMG]

#18 2011-12-23 19:55:26

Little_babyy
Member
From: Sofya Sity
Registered: 2011-11-01

Хубаво е да се променяш, но ще видиш зора когато трябва да отмиеш боята.
Не си сигурна дали ще ти хареса, така че опитай с оцветяващ шампоан. Ако не се харесаш, само няколко отмивания са нужни и боята пада.
С кана изобщо не опитвай. Само ще си развалиш косата.  smile

Man is truly wise when he knows he knows nothing.
-Socrates

#19 2011-12-24 14:30:52

smiley_butterfly
Member
Registered: 2010-08-26

Може да пробваш с шампоан оцветител. Вярно, че пада след определен брой измивания, но пък поне да видиш дали ти харесва. [:

#20 2011-12-24 14:54:34

Moni7o
Member
Registered: 2011-01-26

Така започвам.
Голяма грешка е да се боядисваш в черно.Ако решиш после, че искаш косата ти да е по-светла, ще видиш голям зор, ще отнеме много време а и ще дадеш много пари за да ти се свали черното.
С къна също е грешка.Казват, че УЖ била безвредна.Аз лично не мисля, че нещо, което може да променя цвета на косата и действа на принципа на Боята може да е безвредно.+Ако след каната искаш да се боядисаш с боя - няма да стане.Трябва винаги да се боядисваш с къна.
Аз съм пробвала какви ли не бои, скъпи и евтини и сякаш съм най-доволна от Fara.Не защото е евтина, а защото винаги ми покрива корените.(Естествената ми коса е тъмна, а аз се боядисвам светло кафяво- тъмно русо).
Иначе мога да ти кажа от какво не съм доволна - от тези бои(ще объркам марката)БЕЗ амоняк които са - пълен боклук и грам ефект нямаше.

П.П. - Не мисля, че трябва да се боядисваш, щом се харесваш така, само защото искаш да се боядисаш - тъпо е. |-(

(y)

Got a secret?Can You keep it?

[img]http://prikachi.com/images/201/5054201C.gif[/img]
[img]http://prikachi.com/images/216/5054216K.gif[/img]

Harry Styles
[img]http://prikachi.com/images/219/5054219w.gif[/img]
Follow me on Tumblr ;p
Vbox7
My page in FB ;dd

#21 2011-12-27 12:46:02

summer.time
Member

Здравейте отново ! Да ви се похваля,  не послушах много съветите ви и се боядисах, но не черно а тъмно кестеняво, боята е обикновенна с амоняк, беше единствената която намерих да не е тествана върху животни.Цвета много ми харесва, честно казано добре че не се направих черна може би нямаше да ми хареса толкова но този цвят много ми харесва... От далеч и на различна светлина изглежда и черно и кафяво и червенее леко, абе много ми харесва ето снимчица да видите http://prikachi.com/images/596/4192596c.jpg , не е много тъмна но е доста по тъмна от моята естествена ! Мерси за съветите все пак, да се надяваме че поне година няма да ми скимне че искам отново моята и да видя зор да я махам rofl , но както казах за сега много ми харесва sun

#22 2011-12-27 12:56:59

miss_vampire
Member
From: ^ ^ София ^ ^ :))
Registered: 2011-10-03

Ами щом на теб ти харесва, това е най - важното. Цветът е хубав, харесва ми.
Както ти каза, не си си боядисала косата в черно а в кестеняво, така е по - добре, защото от по - резките промени в цвета (от твоя който е светъл) изведнъж да минеш в черно, мисля че нямаше да се харесаш.

[list=*]
[*]The only way to get rid
of temptation is to yield to it..
[/*]
[/list]

#23 2011-12-27 13:06:44

little_baby
i am lost in time.
From: Upper East Side, Manhattan
Registered: 2009-08-05

Ами щом на теб ти харесва, това е най - важното. Цветът е хубав, харесва ми.
Както ти каза, не си си боядисала косата в черно а в кестеняво, така е по - добре, защото от по - резките промени в цвета (от твоя който е светъл) изведнъж да минеш в черно, мисля че нямаше да се харесаш.

Съгласна съм с теб. smile

#24 2011-12-29 10:15:50

AzZz_
Member
Registered: 2010-09-28

Айде и аз, барабар Петко с мъжете laugh
Има няколко варианта да не си увредиш косата и не е вярно, че ако веднъж я направиш черна трябва постоянно да си я оставиш такава, аз бях с черна коса, а сега съм със светлокестенява.
Оцветяващи шампоани - Те са без амоняк и си "падат" за няколко измивания, лошото е, че ще пускат цвят по хавлиените кърпи докато си подсушаваш косата, само гледай да не са на  Schwarzkopf, че много изсушават косата и се измиват буквално за 2 дни, на Фара май бяха по-хубави.
Къна - ако имаш познати, които биха могли да ти я доставят от Турция, най-добре помоли да ти вземат от там, не знам защо, но са по-добри от тези, които се продават у нас. Тя не действа на принципа на боята за коса, боите чрез амоняка обезцветяват косъма и го пълнят с цветен пигмент, докато къната покрива косъма отгоре и заздравява косата.
Безамонячна боя -  Много съм доволна от серията  на Лореал Кастинг, подхранва косата, прави я много мека и лъскава, цветът е наситен и се отмива за около 3-4 месеца като просто си избледнява до нормалния цвят.

Аз много искам да се боядисам , но мама е против защото вреди на косата , е нали когато в боята няма амоняк тя не вреди ;І

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook