#1 2011-12-16 16:50:27
- weezy_FTW
- Member
- From: Miami, FL
- Registered: 2011-01-07
Re: Мразя математиката.
Проблемът е още от 6-ти клас, тогава за пръв път получих двойка и то по математика. Не ми е интересна и не я разбирам. Изпуснала съм много и не я разбирам. Не решавам задачи. Аз просто съм се отказала от математиката. По всичко нося 5 или 6, но по математика съм много слаба. По-големият ми проблем е, че майка ми настоява да изкарвам високи оценки по математика и когато става въпрос за нея веднга почва да ми крещи. Знам, че аз съм виновната, но пък очаквам вече да се е примирила с това, че оценките ми по математика винаги ще са по-ниски от другите. Поразпитах съучениците си (и те не са добри по мат.) .. та те казват, че майките им отдавна са се примирили и нищо не им казват. Много ми е кофти .. преди малко пак се скарахме и аз си седя в стаята като някоя изгнаница. Какво да правя, за да ме разбере майка ми?
#2 2011-12-16 16:53:39
- faninkata < 33
- tеmptation.
- From: In Wonderland (: / Бургас.
- Registered: 2010-11-09
- Website
Да учиш, харесваш или не харесваш никой не те пита.
#3 2011-12-16 16:55:16
- h0neyy^^
- fucker
- From: in the dark xx.
- Registered: 2011-09-13
Просто й обясни ситуацията . Щом иска по - височки оценки да предприеме нещо по въпроса , а не само да изисква .
[list=*]
[*]LOVE YOU MORE THAN THOSE BITCHES BEFORE.[/*]
[/list]
#4 2011-12-16 16:56:08
- nedi
- Independent
- From: Albuquerque, New Mexico
- Registered: 2010-05-20
Съгласна съм, и на мен не ми върви математиката но поне 5 изкарвам..седни да четеш иначе нищо няма да стане..
[list=*]
[*]And if you're in love, then you are the lucky one,
'Cause most of us are bitter over someone.
Setting fire to our insides for fun,
to distract our hearts from ever missing them.
But I'm forever missing him...[/*]
[/list]
#5 2011-12-16 16:56:13
- xnekfonikfox
- Member
- Registered: 2010-06-28
- Website
Напъни се да учиш, колкото се може по-добри оценки да изкарваш. Майка ти не иска да си отличничка, а да нямаш слаби оценки. Ако трябва запиши се на допълнителни уроци. С мързел нищо няма да постигнеш.
Или научи теорията и кажи на госпожата да те изпита, колкото да нямаш 2. Можеш да на научиш математиката, никой не се е родил научен. А и си голям инат доколкото разбирам. И това ти пречи много.
"Great loves? Maybe one, if you're lucky."
#6 2011-12-16 16:59:14
- weezy_FTW
- Member
Напъни се да учиш за да може колкото се може по-добри оценки да изкарваш. Майка ти не иска да си отличничка, а да нямаш слаби оценки. Ако трябва запиши се на допълнителни уроци. С мързел нищо няма да постигнеш.
в момента оценките са ми 4 и 5
вчера си мислех, че ще ме изпитват по математика и казах на майка ми, че може да изкарам по-ниска оценка .. обаче аз учих.
Днес ми си размина и не ме изпита и като се върна от работа почна да ми крещи пак ...
много е взискателна
#7 2011-12-16 16:59:21
- kiki_009
- Brutal Bitch
- From: Kavala,Grece <333
- Registered: 2011-09-15
Математиката е приятен предмет ако си учиш уроците ще ти е много лесно , всички викат трудна е , трудна е защото не си четат уроците .
Зарадвай майкати като започнеш да учиш по матиматика поне 5 изкарай , тя и бащати изкарват пари за теб не за друг за да бъдеш умна да се справяш с всичко , и един ден да имаш хубава работа и да си независима.
Това е от мен дано ти помогна по някакв начин.
Успех.
♔...................†...........♔
#8 2011-12-16 17:02:56
- xnekfonikfox
- Member
- Registered: 2010-06-28
- Website
Едитнах си миналия пост.
За мен лично 4 и 5 не са толкова лоши оценки. Мислех, че е по-зле положението.
Тогава вече проблема е в майка ти, не в теб. Или е свикана да очаква повече от теб във всичко, и просто иска да си най. Говори и с баща ти, може той да се опита да й го налее в главата..
"Great loves? Maybe one, if you're lucky."
#9 2011-12-16 17:08:37
- Christina
- Member
- From: Софияя
- Registered: 2011-09-08
И аз бях в същата ситуация, но тръгнахх на уроци и всичко се оправи : ))
Искам изгрева да прегърна
слънце изгря след тази нощ тъмна
силно желая с вятъра да полетя
#10 2011-12-16 17:23:26
- swe3t_smil3
- Member
- Registered: 2010-10-15
Това според мен няма как да се научии,трябва да го разбираш.Но 4 и 5,не са никак лоши оценки.Посаветвай се с учител или вземай частни уроци.
[list=*]
[*]Животът е болест, предавана по полов път![/*]
[/list]
#11 2011-12-16 17:23:39
- x_alien_x
- Member
- Registered: 2010-10-04
Хах в същото положение съм само , че аз имам три двойки и една тройка , майка ми ми казва ,, седни да учиш,, ама чудно как при положение ,че на мен ми се губи връзката от 6-ти клас още...Сложна работа е тая математика , ама накрая винаги се оправят нещата до 4 ( поне при мен де , аз повече от това не мога ) И родителите ми свикнаха с мисълта , че в математиката няма да ме бъде...Обърни се към баща ти ако той е по-мекушав от нея.
[list=*]
[*]To feel nothing.
What a beautiful feeling that is.[/*]
[/list]
#12 2011-12-16 17:28:03
- x_alien_x
- Member
Математиката е приятен предмет ако си учиш уроците ще ти е много лесно , всички викат трудна е , трудна е защото не си четат уроците .
Зарадвай майкати като започнеш да учиш по матиматика поне 5 изкарай , тя и бащати изкарват пари за теб не за друг за да бъдеш умна да се справяш с всичко , и един ден да имаш хубава работа и да си независима.
Успех.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Това пък беше най-големият бисер на вечерта..Четеш си уроците и готово,да да .. Така става тая..Всичко опира до внивамането в час и зависи от преподавателя,ако той не обеснява както трябва,нищо не става,и айде 500 лева за частни уроци..Пък и не мисля,че на работа ще чертая Вектори или ще търся средна отсечка на трапец... |-(
[list=*]
[*]To feel nothing.
[/list]
#13 2011-12-16 17:35:26
- weezy_FTW
- Member
Успех.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Това пък беше най-големият бисер на вечерта..Четеш си уроците и готово,да да .. Така става тая..Всичко опира до внивамането в час и зависи от преподавателя,ако той не обеснява както трябва,нищо не става,и айде 500 лева за частни уроци..Пък и не мисля,че на работа ще чертая Вектори или ще търся средна отсечка на трапец... |-(
когато във 6-ти клас получих 2-ка, майка ми ме прати на частни уроци за седмица .. и получих 4-ка.. В класа ми има едно момиче дето от 4-ти клас ходи на частни уроци и разбира всичко (поне така изглежда) .. тя ходи на частни уроци 3 пъти в седмицата. Моето семейство не може да си позволи този лукс .. всъщност може, но тогава няма да имаме пари за нищо друго. и аз искам добри оценки, но като съм изпуснала толкова материал няма как да науча нещо. Математикът ни дава консултации след часовете, но казва, че там само решават задачи а не преразказват уроци ..
#14 2011-12-16 17:41:36
- kiki_009
- Brutal Bitch
Успех.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ами да ли е бисер незнам , обаче ти ако слушаш само в час ще запомниш тук там нещо ама все пак трябва да си четеш уроците , поне аз така правя и ми е лесно , а пък ти като не ги четеш или кавото там правиш си е твой проблем , аз нeискам да мета улици и да съм зависима от някой , такаче всеки да си прави извод ...
#15 2011-12-16 17:49:50
- x_alien_x
- Member
Не знам се пише отделно и не искам също. Не + глагол =отделно : )
И това , че математиката не ни върви , значи ли ,че ще метем улици!?И от нас хора няма да стане!?Всеки си има определена цел в живота и ако става въпрос,точно в нашата държава и с висше да си пак може да останеш без работа : ) Блах..
[list=*]
[*]To feel nothing.
[/list]
#16 2011-12-16 18:16:36
- miss_ya
- Member
- From: Narnia
- Registered: 2010-11-22
Така,не съм прочела коментарите по-горе,само мернах,че се опитвате да я накарате да седне и да учи.Първо пък да ви кажа аз , математиката е от сложните науки-на някои им върви,на други - съвсем не! На мен също не ми върви много,но изкарвам 5-ци с лек зор .! За мен няма значение кой,как обяснява,стига да внимаваш. Просто някои неща са ми лесни,а други не. И не съм седнала да чета,просто си знам,че нищо няма да се промени. Математиката или ти върви или не,няма на къде. Не всички я владеят. И тва,че някои мислят математиката за приятна,не значи че и другите са на това мнение. А за майка ти...де да знам,обясни й просто. Или не й казвай,когато ще те изпитват,може пък да получиш по-висока оценка без да искаш. И ДА,ТВА ЧЕ МАТЕМАТИКАТА НЕ НИ ВЪРВИ НЕ ЗНАЧИ,ЧЕ ЩЕ МЕТЕМ УЛИЦИ! Не всичко се опира до математиката!
[img]http://store.picbg.net/pubpic/B3/F9/213db4373f5ab3f9.gif[/img]
Haytham Kenway
#17 2011-12-16 18:21:24
- Iv4eto_L0ve
- Member
- From: * The City Of Love <3
- Registered: 2011-01-14
ти никъде няма да идеш без математика, ама никъде
-Как се казваш?
-Любов!
-Какво правиш?
-Обичам!
-Всичко ли?
-Не.
-А кого?
-Само и единствено теб!
[img]http://s.rimg.info/d426d4d47539ed8d8f4a27df64a49946.gif[/img]
[img]http://prikachi.com/images/104/4025104S.jpg[/img]
we ♥ it
#18 2011-12-16 18:27:47
- weezy_FTW
- Member
не смятам да ставам математик ..
и не смятам, че ще ми е от особена важност дали ще знам какво е вектор
просто съм се отказала ..
#19 2011-12-16 19:06:11
- miss_vampire
- Member
- From: ^ ^ София ^ ^ :))
- Registered: 2011-10-03
На мен пък математиката ми е един от любимите ми предмети..
Ако учиш уроците, няма да е толкова трудно. Даже е много приятно да решаваш задачи.
[list=*]
[*]The only way to get rid
of temptation is to yield to it..[/*]
[/list]
#20 2011-12-16 19:13:07
- MiSteRry
- Member
- Registered: 2009-04-01
От личен опит знам , че с математиката някои хора не се разбират ; ) . И аз я мразя макар , че имам вече две 6-ци .. много зависи от учителя. От 5 до 8 бях само с 2-ки по математика ( даже в осми клас щях да оставам на изпит ) .
Много е трудно да наваксаш по-математика .. опитай с уроци
#21 2011-12-16 19:15:39
- MiSteRry
- Member
- Registered: 2009-04-01
Успех.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
За кой клас е лесна бе мила ? За 5 ?
#22 2011-12-16 19:19:50
- x_alien_x
- Member
От личен опит знам , че с математиката някои хора не се разбират ; ) . И аз я мразя макар , че имам вече две 6-ци .. много зависи от учителя. От 5 до 8 бях само с 2-ки по математика ( даже в осми клас щях да оставам на изпит
) .
Много е трудно да наваксаш по-математика .. опитай с уроци
Жестоко си права,ама тия на които им върви , ни се чудят как не я разбираме.Еми и на мен ми е чудно отличниците по математика в класа ми как не зная какво е Лексикология,защото на мен Бел-а ми е лесен...Всеки си има нещо , което му се опира.
[list=*]
[*]To feel nothing.
[/list]
#23 2011-12-18 07:45:43
- kiki_009
- Brutal Bitch
Успех.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Не не съм 5 а 7 , няма значение кой клас си ,като си учиш уроците всичко ще е на ред , като не ги учиш си е твой проблем
#24 2011-12-18 10:31:52
- CherryReplay
- Member
- From: Hawaii
- Registered: 2010-11-09
Успех.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Не не съм 5 а 7
, няма значение кой клас си ,като си учиш уроците всичко ще е на ред , като не ги учиш си е твой проблем
Ха-ха-хахахахаххаха Не могат всички да са отличници по математика ти не разбираш ли?Не могат всички да имат само 6 и да я разбират.И да учиш може и нищо да не разбереш.Аз съм ходила преди на уроци и си имаше голям ефект.
Едно е да ти обясняват в училище където всички говорят, нищо не чуваш и не разбираш..друго е да ти го обясни човек, който ще подходи по-лесен начин за разбиране.Да си УМЕН не зависи само от математиката, мила.
Ти си 7ми клас и си мислиш, че всичко в живота става с математика така ли? Изобщо не разсъждаваш.Човек се учи цял живот.Една математика не може да ти каже, какво се е случило на планетата преди 100000 млд.години.
По-темата:
Може да ходиш и на консултации, което не разбираш тя ще ти го обяснява и ще ги научиш.При мен уроците имаха ефект и това е вариант.:) Даже 4 и 5 са си добри оценки.Това, е че родителите винаги искат много повече, от това което показваме.
#25 2011-12-18 10:41:45
- lady_ss1
- Member
- From: София
- Registered: 2010-09-17
И аз не я харесвам математиката, но какво да се прави. Започнах да ходя на уроци, и се надявам да се оправят нещата (при положение, че вече съм натрупала три двойки ). Започни да ходиш на уроци... : )