#1 2011-11-19 23:54:20

miss_hot
Member
From: New York, Manhattan
Registered: 2011-01-01

Re: Страната, в която искам да попадна.

Да кажеш ''искам'' и да кажеш ''ще'' е много различно.Когато казвам ''искам'', аз все едно казвам, че това е нещо като моя мечта, и че искам това да стане. Аз казвам, че желая това нещо. Но когато кажа ''ще'', значи казвам, че аз ще осъществя това нещо, че ще изпълня дадената мечта, задача. С казването на ''ще'', изразявам своята амбиция да постигна нещо, своето чувство. Това е бъдеща частица, тя казва, че това действие, тази мечта, случка и каквото и да било, ще се развие в бъдещето.           

Страната, в която искам да попадна, е една проста страна и точно за това, че е проста, тя е изключително трудна за постигане и за стигане до тази страна, но въпреки това, мога спокойно да кажа ''искам''. В тази страна хората са честни и добри. Те не са лицемери и лъжци. В нея също всички са щастливи и всичко е розово. Накратко казано, аз искам да попадна в страна без проблеми. Но не говоря за държава, а за страна, която е в моето съзнание и в моите мечти. Място за сравнение между страната, в която искам да попадна и света, реалния свят, няма. В тази мечтана страна всички хора си помагат, докато в нашия, реалния свят няма такова нещо. Вече се срещат два на десет човека, които биха ти помогнали в няма значение какъв период и какъв случай от твоя живот. Както казах, в моята страна всичко е розово, но в света, в живота, в реалното, няма такова нещо. В реалния свят има много проблеми и страдание. Хората причиняват болка един на друг. Това никак не е хубаво. Ние трябва да си помагаме взаимно - само така можем да спасим себе си, и въобще човечеството. Когато си причиняваме болка, ние раняваме отсрещния човек, ранения, само за момента. След време всичко се връща и ще съжаляваш за това, което си сторил. Има една поговорка: ''Колелото се върти. Днеска аз, утре ти!''. Това е една от причините, поради които искам розов и безпроблемен свят. В този свят хората са безгрижни, не се тревожат за нищо, нямат задължения. А в реалното какво се случва? Всеки бърза за някъде, всеки гони срокове. Всички имат проблеми и заради тях не могат да си живеят животеца спокойно. Още една поговорка: ''Каквото си го направиш, такова ще е!''. Според мен трябва в реалния свят да мислим по-позитивно и може би ще се пренесем в този мечтан свят, изпълнен със светлите нюанси на цветовете и тихите ветрове, които леко галят лицата ни. Като се замисля, тази страна, в която искам да попадна прилича малко на нашето детство. Същото е...В детството единствената загриженост, която изпитваш е към своите кукли и останалите играчки. Проблемите бяха само това, как да облечем Барбитата си и какви прически да им направим. Мисля, че това, че вече съм пораснала влияе на моето мнение, и както когато бях мъничка, исках да порасна и да стана голяма, сега искам обратното - да бъда отново малка изискана в кавички дама. Та, Мечтаната страна за мен, в която искам да попадна, общо взето е тази на Безгрижието и Щастието. В тази страна аз попадам само в сънищата си, но само засега. Не се знае какво ще стане занапред...

Аз мисля, че трябва да се вчовечим малко и да се осъзнаем. Трябва наистина да осъзнаем, че правим много лоши неща и че така въобще не си помагаме.

Частицата за бъдеще ''ще'' и думата за желание ''искам'' по един или по друг начин си приличат и се съчетават. Трябва да казваме ''Аз мога, Аз искам, Аз ще'' и трябва много да вярваме в това ''ще'' и това ''искам'', защото така има по-голям шанс нашите мечти да се превърнат в реалност.

Ако може вашето мнение. Това ни е за домашна работа по Литература. Не ме бива много в съчиненията, затова се допитвам  smile

П.С.: Всичко, което е на нов ред е нов абзац, нещо не ми се получи да го правя както е порпинцип с интервал навътре. Т.е. исках да кажа, че не е отделен текст, а всичко е слято, само, че пред тези, които има отминат ред, значи са отделни части (Увод, Изложение(Теза и т.н. ...) и Заключение).

[img]http://i44.tinypic.com/68evfa.jpg[/img]

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook