Pages: 1
#1 2011-11-03 13:40:12
- zumsy
- Member
- Registered: 2011-09-09
Re: Приказка за любовта
Намерихх една приказка за любовта може би го знаете.. дано ви хареса
Имало едно време един далечен остров, на който живеели човешките чувства: Радостта, Тъгата, Суетата и всички останали. Включително и Любовта. Но един ден им казали, че островът е започнал да потъва и трябва възможно най-скоро да го напуснат. Затова всички се качили на своите лодки и се приготвили за отплаване. Останала само Любовта. Тя била много силно привързана към това място и искала да бъде там до последния възможен миг. Но когато видяла, че островът е потънал почти напълно, решила и тя да потърси помощ.
В това време покрай нея минало Богатството с една огромна лодка. Любовта го попитала:
- Богатство, ще ме вземеш със себе си?
А то отвърнало:
- Не, не мога. Има много злато и сребро в лодката ми и няма никакво място за теб…
Тогава Любовта се обърнала към Суетата, която също минавала наблизо в красив плавателен съд.
- Суета, моля те, помогни ми!
- Не мога да ти помогна, Любов. Ти си толкова мокра, че ще съсипеш новата ми лодка… – оправдала се Суетата.
Заоглеждала се Любовта в търсене на своето спасение и видяла тогава Тъгата. Помолила за помощ и нея:
- Тъга, нека дойда с теб!
Но и тя не се съгласила:
- Ах, Любов! Толкова съм нещастна, че имам нужда да остана сама…
Отчаяла се Любовта и започнала да плаче. Тогава от някъде дочула глас да я вика:
- Ела, Любов, аз ще те взема със себе си – казал един старец.
Любовта не го познавала, а и била толкова развълнувана, че ще успее и тя да се спаси, та забравила да попита за името му.
Когато стъпили на твърда земя, старецът си продължил по пътя. Едва тогава Любовта осъзнала, колко много му дължи. Бързо изтичала при Мъдростта и попитала:
- Мъдрост, кой беше този, който ме взе със себе си и ми спаси живота?
- Това беше Времето – отговорила тя.
- Времето ли? – учудила се Любовта. – Но защо от всички, единствено то реши да ме вземе със себе си?
- Защото само Времето е способно да разбере, колко велика е Любовта и да й помогне да оцелее, въпреки трудностите! – усмихнала се Мъдростта…
#2 2011-11-03 14:20:05
- thefernandosun
- Member
- From: BARCELONA
- Registered: 2011-01-04
Ехее чела съм и други такива... Страхотни са !
[img]http://i634.photobucket.com/albums/uu68/loveus5/tumblr_lvdypj2nTT1qj7wmwo1_500_large-1-1-1-1.jpg[/img]
`Не можеш да загубиш нещо,което никога не си имал...`
#3 2011-11-03 14:57:06
- bonbon99
- Member
- Registered: 2011-09-21
Вдъхновяващо е (f)
╲╭━━━━╮♥╲
╲┃╭╮╭╮┃╲
┗┫┏━━┓┣┛╲
╲┃╰━━╯┃╲
╲╰┳━━┳╯
╲╲┛╲╲┗╲╲ ╲
[img]http://store.picbg.net/thumb/1C/EC/78c6a642f20a1cec.gif[/img]
#4 2011-11-14 22:48:11
- Sim0na
- Member
- Registered: 2009-06-26
много хубаво
Красивата жена можеш да я замениш с още по-красива. Любимата - с никоя.
Pages: 1