Pages: 1
#1 2011-11-03 18:09:47
- SuperHiro^^
- Member
- From: In the middle of nowhere...
- Registered: 2011-02-13
Re: Не знам какво да правя...
Проблемат е в това, че аз съм седми клас и за мен тази година е много важна заради кандидатсването и така нататък... Оценките са ми страшно важни, особено по БЕЛ и математика. По математика винаги съм си била добра... там оценките са ми перфектни. Но по български език и литература е малко по-различно. Там ако се стегна и уча много, мога да изкарам високи оценки. И това и съм напарвила. На входното ниво имах петица, обаче има и още един проблем. Не съм от най-големите любимци на госпожата ми по Бел и след като ми върна теста от вх. Н. тя каза, че съм била преписвала от някъде и че знанията ми принципно са за между 3 и 4, а аз не съм! Аз си казах, че тя няма от къде да знае, защото аз мога понякога да се стегна и да уча, мога и да не уча...
Преди една два дена, госпожата изпитваше на изуст „На Прожаване” и аз знаех първата част. Изпита всички и тези, който не го знаеха им пишеше минус и следващия път когато ги изпита с този минус им намалява оценката. Когато стигна до мен, ми каза да кажа втората част и аз ѝ казах че знам само първата. И тя ми написа двойка. Била съм имала два минуса защото ме е изпитвала и друг път. Странно защо ли аз не си спомням?!
До тук добре... ясно е, че тя цели да ми намали оценката, но мен ме е страх да кажа на нашите. Обещала съм на майка ми да нямам по-ниска оценка по бел от 5... още по-зле е това че тя напоследък се държи ужасно с мен, защото съм се била разпуснала. Изпитвам ужас от реакцията на родителите ми, ако разберат. Знам, че е по-добре да им кажа, но всеки път когато тръгна да им казвам и.. и не мога! Минали са два дена и вече незнам какво да правя. Това ме разяжда от вътре. Всеки път като майка ми ме пита как е минал деня, има ли нещо ново в училище и аз направо замръзвам. Това никога не ми се е случвало. Моля ви помогнете ми! Незнам какво да правя
П.с. Госпожата преди мен изпита едно момиче, което знаеше само първата част, като мен. Василева ѝ каза да каже втората, момичето каза, че знае само първата и госпожата се съгласи да ѝ каже само първта част. Защо и на мен не ми каза така?! ;х
Any idea what it is?!
[img]http://i53.tinypic.com/30c3wbk.gif[/img]
#2 2011-11-03 18:17:28
- weezy_FTW
- Member
- From: Miami, FL
- Registered: 2011-01-07
Двойката в бележника ли ти е?
Ако е само в дневника, нямаш проблем. Не им казваш докато не си поправиш оценката. Да това ще ти повлияе малко или много на срочната оценка, но не и на годишната, ако се стегнеш яко втория срок ..
#3 2011-11-03 18:17:29
- newsy_95
- Motherfucker. ××
- From: Варна
- Registered: 2011-09-12
Ужас Ами засега не казвай на вашите .. Научи си там квот трябва, и кажи на даскалката да те изпита пак , и ако изкараш 5 или 6, тогава кажи на вашите.
you say you hate me? i just love you more. :3
[img]http://data.whicdn.com/images/38616824/1348799191233779_animate_large.gif[/img]
#4 2011-11-03 18:18:39
- iliyana97
- Member
- Registered: 2011-09-09
Има и такива учители,които си нарочват някого и се заяждат с него,изпитват го и така.Съветвам те да кажеш на вашите за двойката и да им обясниш как точно си я получила.Мисля,че родителите ти ще те разберат Поговори и с учителката след часа,обясни и как се чувстваш и дано нещата се оправят (y)
#5 2011-11-03 18:23:31
- SuperHiro^^
- Member
Двойката в бележника ли ти е?
Ако е само в дневника, нямаш проблем. Не им казваш докато не си поправиш оценката. Да това ще ти повлияе малко или много на срочната оценка, но не и на годишната, ако се стегнеш яко втория срок ..
Да, в бележника е ..
Any idea what it is?!
#6 2011-11-03 18:25:12
- SuperHiro^^
- Member
Ужас Ами засега не казвай на вашите .. Научи си там квот трябва, и кажи на даскалката да те изпита пак , и ако изкараш 5 или 6, тогава кажи на вашите.
Лошото е, че с тази учителка не може да се говори и ако япомоля тя ще ми каже нещо от сорта на "Тази оценка си е напълно заслужена и ако ще се поправя, то ще стане в последствие.. ;х )
Any idea what it is?!
#7 2011-11-03 18:25:14
- cookiexx
- Member
- Registered: 2011-09-25
Ами според мен наистина трябва да се стегнеш 8-| и да покажеш на госпожата повече от колкото тя си мисли че знаеш и да се убеди че не е права 8-) , а за двойката мисля че не трябва да криеш от родителите ти !
~ The Vampire Diaries ~
#8 2011-11-03 18:27:19
- SuperHiro^^
- Member
Ами според мен наистина трябва да се стегнеш 8-| и да покажеш на госпожата повече от колкото тя си мисли че знаеш и да се убеди че не е права 8-) , а за двойката мисля че не трябва да криеш от родителите ти !
Ще се опитам А относно да кажа на родителите ми.. смятам да почакам още малко, че по другите предмети така или иначе искарвам доста добри оценски. Когато им кажа са двойката да го позамажа малко с няколко 6-тици
Any idea what it is?!
#9 2011-11-03 18:34:39
- kiki_009
- Brutal Bitch
- From: Kavala,Grece <333
- Registered: 2011-09-15
По-добре сподели с някой близък на който имаш дoверие и ще ти помогне кажи му как стоят нещата той щете посъветва какво да направиш.
♔...................†...........♔
#10 2011-11-03 18:50:25
- raliinkaa
- Member
- Registered: 2010-11-02
Важно е да се стегнеш .. Така е !!! НО каква е тази госпожа . Дати кажа честно такива въобще даскали да не са ставали . Ми тя като няма вяра в учениците си и като не се радва , когато има подобре да си стои у тях.
Стегни се , учи си системно и разкажи на родителите си след ден два. Мъчи се да изкараш някоя друга добра оценка , за да позамажеш 2-ката . В случая е съвсем нечестно .
Най - добре отиди при нея и най- дипломатично и кажи , че искаш да знаеш кога си била изпитвана , над кой материал и защо не те е уведомила като ги е написала минусите. Повярвай ми,говори с нея. Пък ако ти каже кога ти ги е писала и има доказателства няма как , ще поправиш 2-ката .
А ако ти каже , че не е твоя работа или не е длъжна да ти каже , хич не си поплувай .Та ти имаш права момиче , както задължения , така и права . Отиди при класния , нали затова е той ии му обясни всичко . НАй- важно е да действаш по цивилизован и правилен начин .
Успех!!! Разкажи какво се е случило после . И все пак виждам , че си умно момиче , идкарваш добри оценки и мисля , че родителите трябва да се радват на това , пък при някои изцепки като тази да те подкрепят .
No girl should ever forget that she doesn`t need anyone who doesn`t need her
Fire and Ice
Robert Frost
Fire and ice
Some say the world will end in fire,
Some say in ice.
From what I've tasted of desire
I hold with those who favor fire.
But if it had to perish twice,
I think I know enough of hate
To say that for destruction ice
Is also great
And would suffice.
My favorite one....
#11 2011-11-03 18:54:04
- faninkata < 33
- tеmptation.
- From: In Wonderland (: / Бургас.
- Registered: 2010-11-09
- Website
Кажи им. Ако са свестни няма да имаш проблеми. Обясни на майка си, какво е станало, тя може да поговори с даскалката.Ако пък се опитва да ти намали успеха още, не и позволявай. Учи си системно и всичко ще е наред (:
#12 2011-11-03 18:58:55
- bonbon99
- Member
- Registered: 2011-09-21
хм....значи.....аз предлагам да не им я показваш,докато не я поправиш.А сега за г-жата.Значи целата е да се правиш на зубър 8-| тоест - седиш на първия чин,не говориш с никого,гледаш я заинтересовано дори и почти нищо да не разбираш седиш и кимаш.Пишеш си редовно домашните от-до и си учиш ако нещо не ти е ясно и те е срам да питаш г-жата питай някой фр. или майка си Или поне аз така правя по математика,че малко ми куца А Ако питат за бележник (ваште) кажи ,че са в г-жата примерно и още не ви ги е върнала. УСПЕХ!
╲╭━━━━╮♥╲
╲┃╭╮╭╮┃╲
┗┫┏━━┓┣┛╲
╲┃╰━━╯┃╲
╲╰┳━━┳╯
╲╲┛╲╲┗╲╲ ╲
[img]http://store.picbg.net/thumb/1C/EC/78c6a642f20a1cec.gif[/img]
#13 2011-11-03 19:03:45
- girlcheto
- Member
- From: New Yorkk ;pp
- Registered: 2009-01-10
Когато брат ми беше 7ми клас и той имаше такъв проблем с г-жата по БГ и математика. Двете се се бяха наговорили с/у него, а той беше един от най-кротките в час. Слушаше, пишеше, не се отваряше, вдигаше ръка, редовно домашни, но явно го бяха намразили.. Веднъж г-жата по математика казала: "Който стане и реши тази задача му пиша 6", брат ми станал и я решил БЕЗ ГРЕШКА, но не му писала 6цата. По БГ било същото като теб с 2ката. Майка ни преди беше много строга с нас относно оценки, особено с него, винаги му се караше. Въпреки това той й споделяше как вървят нещата, защо тези 2 учителки му пишат такива оценки.. Майка ми не вярваше, че брат ми учи, но накрая й писна от безхаберието на тази г-жа по БГ и целия клас на брат ми събра подписка с/у нея и така директора я изгони. За да може отново да преподава тя трябваше на си вземе наново всички изпити, които се полагат на един учител, за да стане такъв, т.е. отне й 1 година. Това е историята на брат ми, но той вече е студент.
С няколко думи, моя съвет е да кажеш на майка си за 2ката, когато е в добро настроение. Да й обясниш защо е станало така.
Аз когато бях 6-7 клас, тогава нямах 2ки, но за разлика от това имах 3ки и ми беше много гадно.. преди да кажех на майка ми за 3ката (тя е по-строгия родител) аз започвах така (може и смешно да ви се стори, но вършеше нещо г/д): "Мамо, нали няма да ми се караш, ако ти кажа нещо?" (За да разбере за какво става въпрос, тя трябваше да каже, че няма да ми се кара и така се получаваха нещата)
Колкото по-рано, толкова по-добре, защото ще се вземат мерки навреме, в противен случай тази г-жа може да ти развали не срочните ами направо годишната оценка..
А, ако не ти повярва, че си учиш и госпожата те е намразила, можеш да й покажеш или разкажеш историята на брат ми. Дано малко се вразуми!
Успех!
#14 2011-11-03 19:14:34
- kpucuxwestwick
- Member
- From: София
- Registered: 2011-02-01
Когато аз бях седми клас имах същият проблем,но аз казах на майка ми че госпожата е тъпа ( тя си го знае,защото Цецка наистина беше много зле и не съм се оплаквала само аз от нея ).Майка ми отиде поговори с тая и от тогава тази се държеше доста добре с мен,даже за края на годината ми писа6 нищо че бях за 4,50.Такаче говори с майка ти или бащата ти те ще ти решат проблема. Няма кой друг никой от нас няма да може да ти помогне с това,че учителката ти е тъпа.
[img]https://33.media.tumblr.com/7a4de07287797298aa24044b3f6c7743/tumblr_n97v0cV37D1s77f18o1_400.gif[/img]
"You love me "
- I whisper.
His eyes widen further and his mouth opens. He takes a huge breath, as if winded.He looks tortured-vulnerable.
"Yes" - he whispers.
"I love you " .
- Fifty shades of Grey
#15 2011-11-03 19:20:28
- lady_ss1
- Member
- From: София
- Registered: 2010-09-17
Леле, ужас, не ти завиждам. Имаш ужасна госпожа по Български. Най-добре си поправи оценката по БЕЛ, учи, учи предостатъчно, че да няма никакъв повод да те подценява по този начин. В краен случай обаче трябва да кажеш на вашите, защото те все пак са ти родители и са длъжни да знаят какво става с теб в училище, независимо дали е хубаво или лошо. Би трябвало до поговорят хубаво с госпожата по БЕЛ, защото на мен ми се струва нечестно... Виждала съм (познавам) деца, които правят сериозна грешка. Те не споделят с родителите си. Ти сподели с тях, не ги лъжи. Дори да разберат за лошата оценка, те все пак ще са доволни от това, че си им казала истината без да ги лъжеш. Успех!
#16 2011-11-03 19:54:43
- poxleitner
- Member
- Registered: 2011-09-08
Изживявала съм ги и аз тези неща в седми клас.
Аз така правех и мисля,че ще ти помогне и на теб: получи някоя висока оценка по дадения предмет и когато успееш да я получиш кажи на вашите и слабата и високата оценка,поне няма кой знае колко да ти се карат,може дори и да се зарадват,че си се подобрила поне малко.
Sometimes bad boys aren't like the books.
Sometimes they're actually bad.
#17 2011-11-04 08:21:39
- nedi
- Independent
- From: Albuquerque, New Mexico
- Registered: 2010-05-20
Явно госпожата те е набелязала и се чуди, как да ти намали успеха, и аз мисля, че е по-добре да не им казваш докато не поправиш оценката,от друга страна е по-добре да им кажеш, защото на мен в пети клас нашите ми се караха не за ниските оценки, а защото съм скрила за тях...Аз сега също съм 7 клас, например ако имам нещо ниско, гледам следващия учебен час (какъвто и да е той) да ме изпитат и да пишат някаква висока оценка, като да отнеса вкъщи не само двойката, ами и по-висока оценка.Успех
[list=*]
[*]And if you're in love, then you are the lucky one,
'Cause most of us are bitter over someone.
Setting fire to our insides for fun,
to distract our hearts from ever missing them.
But I'm forever missing him...[/*]
[/list]
#18 2011-11-04 12:03:12
Не се панирай. Стегни се и съвсем хладнокръвно кажи на родителите си каква е ситуацията. Ти не можеш да се противопоставиш на глупавата си учителка, точно заради това са и родителите. Не започвай с двойката. Първо им обясни детинските отношението на учителката ти по БЕЛ към теб и след това, чак към край им кажи за двойката. Тя няма право да се държи с едни така, а с други по друг начин. За един добър учител, всички ученици са равни. Родителите ти ще те разберат, просто бъди смела и им обясни ситуацията като умен и знаещ какво прави човек. Така ще им спечелиш доверието, защото изглежда, че искат да си точно такава. Не крий истината още, защото все някога ще разберат и последствията ще са дори по - лоши, защото ще си мислят, че си ги излъгала, понеже ти си виновната. А ти не си, което води до мислъта, че няма смисъл да се криеш.
#19 2011-11-04 14:03:26
- littlepartofme
- Rebellion.
- From: District 4
- Registered: 2011-01-26
- Website
Аз бях същата миналата година по математика.Просто госпожата не ме харесваше.Не, че
чувствата ни не бяха еднакви, но както и да е.Няма смисъл да преживяваш нещата.Най-важно е какво ще изкараш накрая на матурите (не слушай учителите, въобще не е страшно). Просто се труди повече по БЕЛ, имам предвид - бъди по-активна ;
пиши по-дълги съчинения (по литература) ; и по дяволите учи си стихотворенията.Да ти кажа
сама си си виновна - това стихотворение е елементарно.Ако това не можеш да научиш как ще учиш „Опълченците на Шипка“, естествено и тя не е много права, но нищо не може да и кажеш.
И по-добре не и отговаряй и си мълчи, защото още повече ще те намрази.
[list=*]
[*]We made our plans down in the sand.[/*]
[/list]
Pages: 1