Pages: 1
#1 2011-10-06 18:42:14
- niksan_908
- Member
- From: Дупница
- Registered: 2009-03-20
Re: Как да се справя?
Здравейте. Така, има един проблем с брат ми и направо откачам...значи ние сме 3 деца(през 6 години сме родени) аз съм най-голям(на 18), а братчето е на 6 и е ултра гелезен, всичко му се позволява и в някои моменти за това просто ми идва да го смачкам.
Той е на 6 и сега почна предучилищна и му трябваше телефон, купиха му нокиа за около 20о лева(на изплащане), но след 2 седмици той го изпусна в тоалетната и не можаха да го извадят и му купиха в същия ден същия телефон на свободна цена и аз просто щях да падна . Моя телефон преди две години беше към 500лв, но аз и до сега си го пазя...не искам да ме разберете погрешно,не искам да звучи дребнаво, не ми за парите(в крайна сметка не ги изкарвам аз все още), но ми остана като буца в гърлото като разбрах. Значи ако аз или сестра ми го бяхме направили, щяха да ни хулят доста и после по един от 5 кинта колкото та може да ни "контролират", хубаво ние сме големи(на 18 и 12), но на кое 6-годишно му купуват два телефона за 2 седмици???? От както се случи това ми е някак си гадно, защото той е много глезен, не може да му се откаже - почва да врещи да бута, а ако това не подейства майка ми казва:" Айде, айде дай му да не врещи" или "айде той е най-малък, отстъпи му" или намери някакво друго извинение и това просто ме побърква. тази вечер исках да гледам едно предаване по Discoveri science, но него го има само на телевизора в хола, а келеша искаше да гледа друго и като ми се зарепчи, майка някак я убедих да го отреже, но сед 10 мин вече имаше някакво оправдание и, разбира се, няма как да се откаже. Ето такива неща ми бъркат в здравето и ми иде в такива моменти буквално да го замажа за земята, но си го обичам и не бих го набил грубо( в някои моменти изяжда по някой шамар). Говорих с майка и та ми вика, че бил най-малък и за това било така, вика, че и аз като съм бил малък е са ми угаждали- еми тогава защо той е такава лигна, а аз никога не съм бил???? И общо взето това ми е проблема и ако взема някакво по-сериозно мнение да изказвам майка ми вика, че съм се опитвал да й създам чувство за вина или, че съм неблагодарник и безсрамник. А братчето ми е много мило, но в такива моменти(в последно време доста често)само ми противоречи и все неговото става и просто изперкулясвам, но после ми минава и пак му се радвам и така само се рдуват. Кажете какво мислите по въпроса и ако може някакви съвети.
Умните си решават проблемите, а мъдрите не ги допускат!
http://kaprizen.com/forums/viewtopic.php?t=13497 <- снимките ми
#2 2011-10-06 18:58:49
- lovable_smilee
- Member
- From: Veliko Tarnovo
- Registered: 2011-09-09
Ами, незнам!!! Това, че семейството винаги му дава тока което иска означава, че то непрекъснато им врещи на главата. Пробвай да му даваш някакви блестящи дрънкулки или играчки. Ако е и математик или подобно ( ) тогава си му дай да напише на сестрати домашното докато ти си гледаш там нещата. А ако те изкаже, пробвай се да убедиш майка си, че и двамата искате да гледате от тоя телевизор. Ако нищо не стане - наблюдавай малкото братче и като него мрънкай и се глези. Хах! Споко имам същия проблем с братовчедчетата си, а и понякога да се глезиш е мнн забавно.
Ее, дано съм ти помогнала, успех в начинанието!!
Never Fly Faster Than Your Guardian Angel Can Fly! ~~ <33
#3 2011-10-06 19:02:55
- Alexs_wee
- Member
- From: HuManoId cItY, Германия
- Registered: 2011-09-10
майко да имаш такав брат,поговори заедно с майка си и баща си едновременно и поговорете, а дори не се знае като брат ти стане по голем ве4е може и него да глезят да ти кажа може и да си остане ние сме 2 деце оба4е и брат ми го глезят все на него вси4ко ,просто ти казвам 4е не е само при теб
[img]http://prikachi.com/images/810/4626810I.gif[/img]
#4 2011-10-06 19:15:33
- kkalippso
- Member
- From: ~ ••• ~ При Карлсон на покрива
- Registered: 2011-09-08
Уф.. почти нещо не разбрах от миналите мнения! Ако питаш мен това е от възрастта, а и защото, може би се комплексира, че е най-малък. Ще отмине.. Веднъж след такъв момент можеш да му се скараш сериозно, да му кажеш, че това вече не може да се търпи - обясни му, но ясно да се разбира, че ще "яде боя" (на шега) ако това продължава. И все пак мисля, че ще го надрасне, ще му омръзне.
"Истинската литература, която ни носи емоции и е в състояние да ни отведе в други светове е тази, която разказва история чрез словото, а не онази, която анализира авторовия замисъл при написването на историята. Художественият текст е като вицовете - ако трябва да се обяснява допълнително, значи не е достигнал целта си да бъде разбран само и единствено чрез съдържанието си."
---------------------------------------------- е казал някой, някога, някъде
#5 2011-10-06 20:19:22
- Alison Delaurentis
- Member
- Registered: 2011-02-25
според мене е от възрастта чакай да почне училище да видиш как ше се оправи
благородно завиждам на сестра ти, че си има по- голяма сестра аз нямам нито братя, нито сестри
[img]http://i56.tinypic.com/219p8oz.gif[/img]
#6 2011-10-06 21:18:53
- girlcheto
- Member
- From: New Yorkk ;pp
- Registered: 2009-01-10
според мене е от възрастта чакай да почне училище да видиш как ше се оправи
![]()
благородно завиждам на сестра ти, че си има по- голяма сестра аз нямам нито братя, нито сестри
Въпросния потребител е момче :]
А относно проблема ти: Сложна работа, и аз бях такава, ама не преминавах границата.
Един сериозен разговор със родителите ти или само с братчето ти, може да се отрази добре. В противен случай му крий играчките :D
#7 2011-10-07 12:46:01
- Qka_kaka_93
- Member
- Registered: 2010-07-16
Майка ти много лошо го възпитава. Той вече й се е "качил на главата". Не искам да си представям, какъв ще е на твоите години. Кажи й го това, ако искаш. Все пак първите седем години са най - важни за възпитанието.
[img]http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/agy0d16_460sa.gif[/img]
Pages: 1