#26 2011-10-01 08:27:05
- karz
- - Three Days Grace 4ever. <3 -
- From: София.
- Registered: 2009-04-05
Re: Проблеми със сестра ми.
Оооох винаги по-малките ще се измъкват...винаги е така...вкъщи сме 3 деца и аз съм най-голям, но сестра ми е средна и повече се занимава с малкия ми брат ми обикновено тя отнася кавгата...винаги на малките ей так ми дават нещата, на пример братчето си изпусна телефона(2оо лв.) в тоалетната и не можаха да го извадят и още същия ден му купих същия - това просто ми застана като буца в гърлото, защото ако аз или Дончето(сестрата)го бяхме направили щяха да ни хулят бая и най-вероятно да получиме по един от 5-левовите телефончета, за да може да ни следят; майка ми си мисли, че й правя нарочно някакви демонстрации, но не е така...яд ме е ама общо взето гледам да се сдържам....та всичко това пиша, за да ти покажа, че при всички е така, но сестра ти на истина е бах ти кучката :X нямам идея какво да те съветвам; на твое място, може би, при следващия такъв случай щях да наритам сестрата и ако майка ми пак не ме остави да обясня много сериозно да се скараме...
Их, ама и твойто решение е едно решениеее.
Като лична обида ще го приема - аз съм по-малката (имам една по-голяма сестра) и ще кажа, че не е вярно, че по-малките са винаги невинни. Хиляди пъти съм спасявала кожата на сестра си от наказание, че и от някой плесница, която получавам аз и на всичкото отгоре сестра ми получава всичко, което поиска-дрехи, дрънкулки, прически.. , аз съм винаги на заден план, вечните думи са "Ти нямаш нужда, като й омалее на сестра ти ще го вземеш ти". И понеже знам, че ще прочете поста ми и веднага ще ми се скара, ще добавя, че и тя ми е спасявала кожата.
Относно въпроса: Това е период, който ще отмине, сигурно има причина да го прави, ако ще и да, защото така й се иска, което си е грешно.. не й прави номера, ще влошиш положението. Първо говори с майка си, после просто търпи сякаш не се случва защо така пише надолу, опитай се да се докажеш, че си отговорна и няма начин да си извършила причината за караниците (може с домакинска работа)-родителите ти няма да вярват на сестра ти за обвиненията и ще престанат да ти се карат. Най-важното е да търпиш, на сестра ти ще й омръзне като види, че не е интересна. Знам го от личен опит, правила съм ги тия работи (не се гордея с тези си постъпки)ама ми писваше, в един миг престанах. Звучиш интелигентно, търсиш правилно решение - ами то със сигурност не е да я обиждаш,пример дават горе изложените цветисти думи на някои потребители, няма да стане и с насилие, отмъщението ще ти вгорчи живота десетократно-ти ще го отнесеш. Пак изписах роман.. ех.
На мен ми олекна щом пуснах темата. Ако и бях ударила шамар и майка ми щеше да дойде абе..
Но иначе много благодаря за съветите !
#27 2011-10-01 08:29:08
- karz
Ми бий и един шамар и я заплаши
![]()
![]()
![]()
Да, то нали след това няма и на мен да бият един. (:
#28 2011-10-01 10:29:03
- poxleitner
- Member
- Registered: 2011-09-08
От личен опит знам, че с възрастта и отношенията се оправят.
Аз правих същите номера на брат ми(той е по-големия) и при най-малкото реввах и съответно той го отнасяше.При много, да не кажа всички семейства с повече от 1 дете е така.
Пък ако искаш и го върни като я натопиш за нещо!
Това ми харесва!
Sometimes bad boys aren't like the books.
Sometimes they're actually bad.
#29 2011-10-01 12:06:23
- sofarawayX.
- Member
- Registered: 2011-02-05
С времето ще се оправи. При малките деца е така- искат много внимание, затова се държат гадно с по-големите си братя и сестри. Знам какво ти е, не е лесно.Имай търпение!
Малко чудно, че сестра ти е на 11 и още се стреми към това да ти прави гадно. По принцип такива изчадия се оправят до шестата година.
[img]http://prikachi.com/images/254/3645254e.gif[/img] -- Обожавам! <33333
#30 2011-10-02 08:16:36
- karz
С времето ще се оправи. При малките деца е така- искат много внимание, затова се държат гадно с по-големите си братя и сестри. Знам какво ти е, не е лесно.Имай търпение!
Малко чудно, че сестра ти е на 11 и още се стреми към това да ти прави гадно. По принцип такива изчадия се оправят до шестата година.
Оправят се? ;О Сестра ми е за лудницата, ненормална е със всеки ден става по-зле. ;x