#1 2011-09-30 16:02:07
- karz
- - Three Days Grace 4ever. <3 -
- From: София.
- Registered: 2009-04-05
Re: Проблеми със сестра ми.
Имам сестра на 11 години, адски досадно и тъпо същество.
Проблема е там, че няма ден в който майка ми да не ми крещи и то за съвсем малки неща, дори понякога отнасям по някой шамар като днес. Преди няколко дена бях си взела едни соленки и кат се прибрах ги изядохме със сестра ми, след което тя каза, че не съм и дала нито едно.
И майка ми започна да ми говори, че не мисля за сестра си, че не я обичам и т.н. Вчера играх на една игра, и ми трябваше калкулатор телефона й ( на сестра ми ) беше на бюрото взех го, за да напиша задачата набързо и тя като видя, че го използвам изтича при майка ми, след което тя дойде, взе ми телефона от ръцете и ми каза, че няма да ми дава пари до края на седмицата. Дори не ме оставя да се изкажа, а все вярва на дяволското изчадие.
А днес трябваше да си оправя стаята, но тъй като трябваше да си взема последните поръчани учебници нямах време, и сестра ми пак каза на майка ми и тя ми вика: Ти до кога мислиш да не изпълняваш това, което кажа, а? И аз почнах да и обеснявам и тя ми удари шамар. Моля ви помогнете ми, защото не мога да я понасям сестра ми и изгарям от желание да й го върна.
#2 2011-09-30 16:07:43
- weezy_FTW
- Member
- From: Miami, FL
- Registered: 2011-01-07
уауу сестра ти се държи като тотална кучка ..
защо не се опиташ да обясниш на майка си и да изясните всичко?
btw, тя доведена сестра ли ти е?
#3 2011-09-30 16:08:52
- dream_99
- Member
- From: { { Sofia } }
- Registered: 2011-09-25
Ами просто се опитай да обясниш на майка ти че не си направила нищо и че сестра ти лъже .. ако не те изслуша се примири по някакъв начин ще ти е малко трудно но няма какво да се напарави ... ноо по добре ще е ако поговориш с майка ти за да се оправят нещата
[*][img]http://30.media.tumblr.com/tumblr_lwbb0cqIdj1qdi1fko1_250.gif[/img],[img]http://29.media.tumblr.com/tumblr_lwbb0cqIdj1qdi1fko4_250.gif[/img][/*]
[/list]
#4 2011-09-30 16:10:05
- SweetY =] KittY
- Stay Strong.
- From: L.A., baby
- Registered: 2010-04-08
Първо поговори с майкати насаме. ( без сестра ти ) Кажи и за нещата, които мислиш и кажи й как се чувстваш. А относно сестра ти.. Обясни й и на нея как стоят нещата.. Че няма да я търпиш повече ..
[list=*]
[*] Never give up on
someone you can't go a day
without thinking about.. [/*]
[/list]
[img]http://dl.glitter-graphics.net/pub/263/263171lxlble1hnk.gif[/img]
#5 2011-09-30 16:10:10
- fire_cat
- Member
- From: Garden of Eden
- Registered: 2009-09-28
Според мен проблема не е само в сестра ти, а и в майка ти. Нормално е да искаш да й го върнеш, ама първо вземи я питай защо постъпва така. А и поговори с майка си без причина за сестра си, т.е. без да се е случило нещо и тя да се е оплакала. Ако нищо не подейства почвай да се оплакваш на майка си от сестра и ти. Ми не знам кво друго да ти кажа, наистина си в много кофти положение.
Nothing is impossible,
the word itself says 'I'm possible'!
#6 2011-09-30 16:10:56
- Breath Of Passion
- Bitchy mod
- From: In his mind..
- Registered: 2008-12-26
Кофти е, но винаги по-големите обират пешкира, дори да не са виновни.
Аз съм по-малката и никога не ми се е случвало, но попитайте брат ми дали не е ял шамари заради мен!
Знам, че е кофти, но когато тя порасне малко ще видиш, че нещата ще се оправят.По принцип ВИНАГИ братята и сестрите(както и 2 сестри, 2 братя) се карат като по-малки, но след време отношенията се оправят.
Няма да убедиш вашите, че си права и че тя е виновна според мен.
Those who talk behind your back are behind you for a reason!
Джордже Балашевич
#7 2011-09-30 16:11:58
- karz
уауу сестра ти се държи като тотална кучка ..
защо не се опиташ да обясниш на майка си и да изясните всичко?
btw, тя доведена сестра ли ти е?
Не, не е доведена. Опитвала съм много пъти да говоря с нея, но тя все ми казва: Сега съм заета, после ше говорим. Безкрайно е.
#8 2011-09-30 16:16:31
- karz
Кофти е, но винаги по-големите обират пешкира, дори да не са виновни.
Аз съм по-малката и никога не ми се е случвало, но попитайте брат ми дали не е ял шамари заради мен!
Знам, че е кофти, но когато тя порасне малко ще видиш, че нещата ще се оправят.По принцип ВИНАГИ братята и сестрите(както и 2 сестри, 2 братя) се карат като по-малки, но след време отношенията се оправят.
Няма да убедиш вашите, че си права и че тя е виновна според мен.
Ем, надявам се като порасне да се оправят нещата. :х
Имаме две котки, бяха заспали на едно одеало, гушнах едната и тя ревна.
#9 2011-09-30 16:30:02
- little_baby
- i am lost in time.
- From: Upper East Side, Manhattan
- Registered: 2009-08-05
Веднъж, когато й е скучно й кажи, че искаш да поговорите и тогава й кажи всичко без да й викаш, с добър тон и й покажи лошите страни на това да злобее така
#10 2011-09-30 16:30:03
- Breath Of Passion
- Bitchy mod
- From: In his mind..
- Registered: 2008-12-26
От личен опит знам, че с възрастта и отношенията се оправят. Аз правих същите номера на брат ми(той е по-големия) и при най-малкото реввах и съответно той го отнасяше.При много, да не кажа всички семейства с повече от 1 дете е така.
Пък ако искаш и го върни като я натопиш за нещо!
Those who talk behind your back are behind you for a reason!
Джордже Балашевич
#11 2011-09-30 16:49:29
- girlcheto
- Member
- From: New Yorkk ;pp
- Registered: 2009-01-10
От личен опит знам, че с възрастта и отношенията се оправят.
Аз правих същите номера на брат ми(той е по-големия) и при най-малкото реввах и съответно той го отнасяше.При много, да не кажа всички семейства с повече от 1 дете е така.
Пък ако искаш и го върни като я натопиш за нещо!
И аз бях така, ама не всеки ден. И аз имам по-голям брат, а и аз основно се карах с него за комютъра, защото наистина не ми даваше да играя, когато бях на 9 :D
Ако съветите дадени ти по-горе не помогнат, то тогава я запиши със телефона си на видео или просто говор как си говорите и й даваш солети както е станало. За да може като се оплаче да пуснеш записа. До 10-11 навършени години трябва да спре да ги прави тези номера..
#12 2011-09-30 16:52:17
- alabala95
- Member
- Registered: 2009-10-04
Съгласна съм с другите. Хвани майка си в момент, в който не е заета. Седни да поговориш с нея на тази тема. Най-добрата ми приятелка е прецакана по същия начин. Ако бях аз, ако майка ми не иска да ме слуша и сестра ми продължава така гадно да се възползва, щях да правя така, че сестра ми да излезе виновна. По някакъв начин докажи на майка си, че сестра ти лъже и се възползва, като и направиш някъв номер. Попринцип съм много агресивна към хората, които ги правят такива неща, независимо роднини и щях някой ден когато ми прелее чашата да я набия. Но на тая тема недей по моя път. Използвай първото нещо, което предлагам.
Лошото изкуство е по-трагично красиво, отколкото доброто изкуство, защото документира човешкия провал.
#13 2011-09-30 16:58:04
Колкото и странно да прозвучи забелязала съм че сякаш родителите глезят повече по малкото си дете и някак си са по привързани към него. Аз мисля че колкото и да говориш със майка ти и сестра ти няма да помогне, изчакай да мине малко време сестра ти да порасне и си поговорете. Предполагам, че като стане на 12-13 ще успеете да се разберете
[img]http://www.prikachi.com/images/783/3287783X.gif[/img]
Профила ми във Vbox7.
We ♥ it.
Профила ми във YouTube .
[img]http://www.prikachi.com/images/156/3064156P.gif[/img]
[img]http://store.picbg.net/pubpic/74/E5/3895d6e5591e74e5.jpg[/img]
#14 2011-09-30 17:14:06
- nedi
- Independent
- From: Albuquerque, New Mexico
- Registered: 2010-05-20
И аз имам по-малък брат и като се скараме за нещо, аз го отнасям Мисля, че трябва да поговориш с майка си да спре да защитава постоянно малката глезла, а да защити и теб.Знам, ужасно е, говорила съм с майка ми за това и има ефект
.Успех
[list=*]
[*]And if you're in love, then you are the lucky one,
'Cause most of us are bitter over someone.
Setting fire to our insides for fun,
to distract our hearts from ever missing them.
But I'm forever missing him...[/*]
[/list]
#15 2011-09-30 17:25:47
- karz
Много ви благодаря ! ;х
#16 2011-09-30 17:34:44
- daydreamer3
- Member
- From: Варна*
- Registered: 2011-09-08
Еми те ти помогнаха... Пожелавам ти късмет и дано сестра ти се оправи, и майка ти почне да те изслушва и разбира( :
#17 2011-09-30 17:34:56
- lovelyy_94
- Member
- Registered: 2010-11-30
Имам същия проблем с моята сестра...и винаги аз съм виновна пред мама и тате и да говоря с тях проблема не се решава...тъй че се въоръжи с голяма доза търпение :p
#18 2011-09-30 17:39:50
- crazy_h3ad
- Member
- From: В сърцето ти.. <3
- Registered: 2011-01-10
Наистина, най-добре е да поговориш с майка си.. Сестра ти е още малка.. и след време сигурно ще спре да се държи така..
А относно казаното, че когато има 2 деца почти винаги обичат малкото повече - вярно е, почти винаги. Аз имам по-малък брат и винаги "той е виновен" , макар, че си стои и не прави нищо..
Прави като сестра си и като мен. Без да е направила нещо започни например да викаш и да се оплакваш от нея / аз даже плача/ и номера минава..
I love you.. I always have and always will.. ♥
[img]http://prikachi.com/images/864/3784864q.gif[/img]
#19 2011-09-30 18:13:27
- kaprizen
- Member
- Registered: 2008-10-08
Ако искаш послушай съвета ми, макар и да е безполезен. Прави се на сърдита на майка си, а на сестра ти не й помагай с нищо. Ако майка ти те пита защо не й говориш, кажи и, че всичко ти отнасяш заради малката и ти е писнало. Според мен поне малкоможе да помогне
#20 2011-09-30 18:29:32
- Brutallity
- Member
- From: София
- Registered: 2010-03-13
the best defence is the offence.
Почвай ги.
All lives end. All hearts are broken. Caring is not an advantage.
---- A morbid obsession in black and white.
-- Cognac, Lilac.
-Morgenstern.
#21 2011-09-30 18:44:49
- the_cool_girl_97
- Member
- From: Middle Earth
- Registered: 2010-07-02
- Website
даа и аз съм в семейството най-голямото дете..и с по-малкия ми брат е ужасно положението, но не е така трагично. Но майка ти защо не иска да говори с теб? няма време за дъщеря си ли? това ми е трудно да го проумея, защото аз всяка вечер разговарям с мама. и дори е много забавно - доскоро, преди да почна даскало - а и после - си откарваме до 12 в приказки, споделяне на музика, книги.. според мен е добре първо да започнеш с майка ти, защото основния проблем ми се струва именно в нея.. започни с някой неангажиращ въпрос като напримар.. дали не можеш да й помогнеш с нещо - било то в кухнята или нещо подобно.. ако не станее, незнам.. но наистина е добър вариант да наатопиш сестра ти когато тя пък прави не каквото трябва
ама и аз с моите обяснения
[img]http://24.media.tumblr.com/029ba717573a7d8e9139644f40b50792/tumblr_mqwmeyLjNT1rx5m4to1_500.gif[/img]
#22 2011-09-30 19:03:29
- niksan_908
- Member
- From: Дупница
- Registered: 2009-03-20
Оооох винаги по-малките ще се измъкват...винаги е така...вкъщи сме 3 деца и аз съм най-голям, но сестра ми е средна и повече се занимава с малкия ми брат ми обикновено тя отнася кавгата...винаги на малките ей так ми дават нещата, на пример братчето си изпусна телефона(2оо лв.) в тоалетната и не можаха да го извадят и още същия ден му купих същия - това просто ми застана като буца в гърлото, защото ако аз или Дончето(сестрата)го бяхме направили щяха да ни хулят бая и най-вероятно да получиме по един от 5-левовите телефончета, за да може да ни следят; майка ми си мисли, че й правя нарочно някакви демонстрации, но не е така...яд ме е ама общо взето гледам да се сдържам....та всичко това пиша, за да ти покажа, че при всички е така, но сестра ти на истина е бах ти кучката :X нямам идея какво да те съветвам; на твое място, може би, при следващия такъв случай щях да наритам сестрата и ако майка ми пак не ме остави да обясня много сериозно да се скараме...
Умните си решават проблемите, а мъдрите не ги допускат!
http://kaprizen.com/forums/viewtopic.php?t=13497 <- снимките ми
#23 2011-09-30 19:39:24
- kkalippso
- Member
- From: ~ ••• ~ При Карлсон на покрива
- Registered: 2011-09-08
Оооох винаги по-малките ще се измъкват...винаги е така...вкъщи сме 3 деца и аз съм най-голям, но сестра ми е средна и повече се занимава с малкия ми брат ми обикновено тя отнася кавгата...винаги на малките ей так ми дават нещата, на пример братчето си изпусна телефона(2оо лв.) в тоалетната и не можаха да го извадят и още същия ден му купих същия - това просто ми застана като буца в гърлото, защото ако аз или Дончето(сестрата)го бяхме направили щяха да ни хулят бая и най-вероятно да получиме по един от 5-левовите телефончета, за да може да ни следят; майка ми си мисли, че й правя нарочно някакви демонстрации, но не е така...яд ме е ама общо взето гледам да се сдържам....та всичко това пиша, за да ти покажа, че при всички е така, но сестра ти на истина е бах ти кучката :X нямам идея какво да те съветвам; на твое място, може би, при следващия такъв случай щях да наритам сестрата и ако майка ми пак не ме остави да обясня много сериозно да се скараме...
Их, ама и твойто решение е едно решениеее.
Като лична обида ще го приема - аз съм по-малката (имам една по-голяма сестра) и ще кажа, че не е вярно, че по-малките са винаги невинни. Хиляди пъти съм спасявала кожата на сестра си от наказание, че и от някой плесница, която получавам аз и на всичкото отгоре сестра ми получава всичко, което поиска-дрехи, дрънкулки, прически.. , аз съм винаги на заден план, вечните думи са "Ти нямаш нужда, като й омалее на сестра ти ще го вземеш ти". И понеже знам, че ще прочете поста ми и веднага ще ми се скара, ще добавя, че и тя ми е спасявала кожата.
Относно въпроса: Това е период, който ще отмине, сигурно има причина да го прави, ако ще и да, защото така й се иска, което си е грешно.. не й прави номера, ще влошиш положението. Първо говори с майка си, после просто търпи сякаш не се случва защо така пише надолу, опитай се да се докажеш, че си отговорна и няма начин да си извършила причината за караниците (може с домакинска работа)-родителите ти няма да вярват на сестра ти за обвиненията и ще престанат да ти се карат. Най-важното е да търпиш, на сестра ти ще й омръзне като види, че не е интересна. Знам го от личен опит, правила съм ги тия работи (не се гордея с тези си постъпки)ама ми писваше, в един миг престанах. Звучиш интелигентно, търсиш правилно решение - ами то със сигурност не е да я обиждаш,пример дават горе изложените цветисти думи на някои потребители, няма да стане и с насилие, отмъщението ще ти вгорчи живота десетократно-ти ще го отнесеш. Пак изписах роман.. ех.
"Истинската литература, която ни носи емоции и е в състояние да ни отведе в други светове е тази, която разказва история чрез словото, а не онази, която анализира авторовия замисъл при написването на историята. Художественият текст е като вицовете - ако трябва да се обяснява допълнително, значи не е достигнал целта си да бъде разбран само и единствено чрез съдържанието си."
---------------------------------------------- е казал някой, някога, някъде
#24 2011-09-30 19:54:04
- privaтe Love
- Member
- From: in his late night thoughts
- Registered: 2010-08-07
Аз нямам такива проблеми,но все пак..Съгласна съм,че трябва да говориш спокойоно с майка си,но като че ли съм по - агресивно настроена към сестра ти ..
«» Hold my hand and I'll take you there... somehow, someday, somewhere...
#25 2011-09-30 20:29:33
- Lidka2
- Member
- From: In wonderland {} < 3 3
- Registered: 2010-08-28
Ми бий и един шамар и я заплаши
Fight all your demons. ;]]