#1 2011-09-23 12:25:51

kaprizen
Member
Registered: 2008-10-08

Re: Логическа задача

Първо много се мъчих, но не успях да я реша. Попитах и майка ми и тя не можа да я реши.
Та задачата е следната:

Предметите математика, физика, химия, биология, английски, история се преподават от 3ма учители : А, Б, В. Всеки от тях преподава по 2 предмета. Химикът и математикът живеят в един блок. Най-младият е учител А. Математикът играе шах с В. Физикът е по-възрастен от биолога, но по-млад от Б. Най-възрастният изминава по-дълъг път до училище от другите. Кой какво преподава?
--- Госпожата ни подсказа само с това:
А е най-млад.
Б е най-възрастен.
В е на средна възраст.
--------------------------------------------------------------------------------

И ако може и тази задача:
1               2
___ = ___ 
4865  9730

Това е най-малка дроб. Трябва да измислим най голяма дроб със същите числа т.е. от 1 до 9

#2 2011-09-23 14:56:13

imposible_**
Member
From: Soffia
Registered: 2011-09-20

Виждам че никой не е писал коментар и затова ще напиша  - иняче ако имаше щях да ги прочета smile
Аз я реших наполовина, но може да не е вярно решението ама все пак ще го кажа smile аз получих че по биология е А, по химия - Б и по физика - В. Ама това са само моите изчисления. Много си блъсках главата и немога нищо да измисля smile Ако ти трябва наполовина решеното ще ти го дам smile

П.С. когато разбереш отговорите пиши smile.

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп. laugh

#3 2011-09-23 17:40:47

kaprizen
Member
Registered: 2008-10-08

ами мерси за това, което написа, пак ми е от полза  hug ще се помъча още малко, но иначе я оставям

#4 2011-09-23 20:30:50

JuSst_me<3
Member
From: Really close
Registered: 2010-10-10

направи си таблица с буквите на учителите и предметите.. зачертвай с х нещата, които знаеш и за които можеш да си направиш извод.. би трябвало да можеш да я решиш (:

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook