#1 2011-09-20 12:20:56
- Maite Perroni
- Member
- Registered: 2011-09-08
Re: Химия
Здравейте! Искам да ви помоля да ми кажете признаците за атоми и молекули, образуване на йони, атомите са ел. неутрални частици, по кой признак атомите на един елемент се различават по атомите на друг, по кой признак веществата се разделят на прости и сложни, признаците за протичане на хим. реакции, условията за протичане на хим. реакции. Важно е, а ми трябва спешно до довечера, а много бързам и нямам време да проверя в интернет. Благодаря предварително на всички, отзовали се на молбата ми!
#2 2011-09-20 14:41:37
- lozanka98
- Member
- From: Rosewood
- Registered: 2009-05-14
Много е за обясняване.По-добре погледни в интернет.Няма да ти отнеме много време.
[img]http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9xxdbGAmX1qj7lb4o1_500.gif[/img]
#3 2011-09-20 20:03:48
- zorityy1998
- Member
- From: Пловдивв
- Registered: 2011-03-17
Здравей, ще ти кажа до колкото знам и до колкото виждам в учебника .
1/ Признаци на атоми : вечно движещи се, химически неделими, електронеутрални, не съществуват самостоятелно и се свързват химически, имат определена маса и размери.
2/ Признаци на молекули : вечно движещи се, химически делими, електронеутрални, имат маса и размери, съществуват самостоятелно и определят свойствата на веществата.
3/ Йоните се образуват от атоми чрез отдаване или приемане на електрони.
П.С. Надявам се да съм помогнала дори и малко. Съжалявам, че не отговорих на последните въпроси, но просто нищо не прочетох в учебника.. дано и това да е помогнало, а колкото до последните може да потърсиш в интернет = )
Justin Bieber < 33