#1 2011-09-06 13:22:05

iveto0_94
`Vampire heart`
From: *...MyStic FallS...*
Registered: 2009-08-03
Posts: 17,455

Re: Рисковете на диетите без мазнини

Мазнините, протеините и въглехидратите трябва да присъстват в умерени количества във всяка диета за отслабване. Елиминацията на всяка една от тези групи храни води до рискът от здравословни проблеми и може да превърне отслабването в опасно за здравето. Кои са някой от проблемите, които може да имате ако не консумирате достатъчно мазнини?
1. Намалена абсорбция на витамините
Прекалено малкото мазнини в диетата ви за отслабване може да доведе до намалена абсорбция на витамините А, Д и Е, които се разтварят с помощта на мазнините. Тъй като тези вещества за разтворими във мазнини, тялото се нуждае от мазнини дори и по време на отслабване, защото това са жизнено важни нутриенти. Тези витамини се складират най-вече в черния дроб и мастните клетки и са важни за имунната система, развитието на клетките и тъканите.
2. Повишаване рискът от ракови образувания Ракът на червата, на гърдата и на простатата се свързват с намаления прием на мастни киселини. Проучванията показват, че една диета за отслабване бедна на мазнини и омега 3 мастни киселини увеличава тройно рискът от растеж и развитие на раковите клетки.
3. Повишаване рискът от завишен холестерол и сърдечни заболявания
Може да в и звучи налудничаво, че ако се стремите към отслабване и намалите до минимум приема на мазнини ще застрашите сърцето си и ще повишите холестерола си, но е точно така. Когато отслабването ви е съпътствано с намаляване на мазнините нивата на „добрия” холестерол намаляват. Това е проблем, защото тези нива трябва да са високи, за да защитават сърцето. „Добрият” холестерол транспортира „лошия” до черния дроб, за да го пречисти. Когато тези нива са занижени, „лошият” холестерол скача заплашително. Важни за поддържането на добрия холестерол са омега-3 мастните киселини.
4. Хранителен дисбаланс – особено въглехидратен
Ако не консумирате достатъчно мазнини, значи консумирате повече от другите хранителни групи – протеини и въглехидрати. Това определено нарушава баланса на диетата ви – повишеният прием на въглехидрати няма да доведе до отслабване. Въглехидратите изострят апетита и увеличават риска от развитието на диабет тип-2. От друга страна високопротеиновата диета може да увреди бъбреците и черния дроб и да доведе до развитието на остеопороза. Ключът е да се балансират трите групи храни, за да няма отслабването ви отрицателен ефект върху здравето.
5. Депресия
Малкото мазнини, особено омега-3 могат да окажат влияние и върху ума ви. И омега-3 и омега-6 играят ключова роля за определяне на настроението и поведението. Те са предшественик на много химикали и хормони, които се образуват мозъка. Проучванията сочат, че намалената консумация на мазнини в някой случаи може да доведе до депресивни състояния.
6. Преяждане
Ако винаги избирате нискомаслени или обезмаслени продукти в магазина, то може би без да искате саботирате отслабването си. Много от тези продукти съдържат рафинирани захари, за подсилване на вкуса и често пъти калориите им не са по-малко то тези в пълномаслените продукти.


[img]http://i569.photobucket.com/albums/ss138/softskin13/Emoticon-Flip.gif[/img]  Когато често се срещаме с дадени хора,
те стават част от живота ни. И като станат
част от живота ни, започват да се опитват
да го променят. И се сърдят, когато не
правим това, което те изискват от нас.
Понеже всеки си мисли, че знае как
другият трябва да живее живота си,
но всъщност никой не знае как трябва
да живее своя собствен!

Offline

#2 2011-09-06 13:27:08

yoo_97
Opportunity
From: Lawrence, Kansas
Registered: 2010-02-19
Posts: 4,633
Website

Re: Рисковете на диетите без мазнини

Най-после една полезна тема, която да ви покаже, че от гладуване нищо не става...


[img]http://29.media.tumblr.com/tumblr_m0wp7qHfRl1r5gctwo1_500.gif[/img] 
this is how I spent my summer, Luke, wanting you.

Offline

#3 2011-09-06 15:52:57

lusito1111
Member
Registered: 2010-02-18
Posts: 10

Re: Рисковете на диетите без мазнини

има всякакви начини да се отслабне не мисля че диетите са едно от най полезните неща хубаво да хапваш добре и необходимите неща за организъма и дълга разходка или тренировки и ще се достигне до желаните резултати

Offline

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook