Pages: 1
#1 2010-08-30 20:33:31
Re: Добрата основа за грим
Такам, реших и аз да постна една темичка, надявам се да ви е полезна. Не знам за вас, но аз ежедневно виждам момичета, коите не умеят да се гримират добре и нещо много важно не умеят да направят добра основа. Говоря за случаите в които фон дьо тена, който е сложила въпросната госпожица е с до няколко тона по-тъмен от кожата на деколтето, при което се получава много грозна граница и изглежда така като че ли е сложила маска, което е смешно! А хубавата основа е много важна част от грима като цяло, така че трябва да се обърне повече внимание, за да бъде крайния резултат наистина добър.
Като цяло добрата основа за грим включва както фон дьо тен и пудра, така и база за грим, която обаче не е задължителна. Ако все пак имате възможност да заделите около 50 лв, ви препоръчвам базата за грим на Clarins. Подходяща е за всеки тип кожа и не запушва порите, както става с някой други. Като цяло базата за грим неутрализира нервностите по лицето и прави нанасянето на фон дьо тена след това по-гладко и лесно.
Хубаво е обаче преди всичко това да ексфолирате кожата на лицето със скраб, за да изпада мъртвата кожа и лицето да стане по-гладко.
Когато избирате фон дьо тен много важно е да се съобразите с факта, че кожата на лицето винаги е малко по-светла от тази от останалата част на тялото. За това е добре когато пробвате дали даден тон е подходящ за вас, да нанесете малко от фон дьо тена в долния край на брадичката и да видите дали цвета съответства с този на кожата на врата и деколтето. Така, когато после го нанасяте няма да се получават грозни граници между цвета на лицето и този на деколтето.
Добре е фон дьо тена да се нанася с четка, а не с пръсти, тъй като при нанасяне с ръце, част от фон дьо тена попива по пръстите и по този начин не се нанася равномерно. По принцип четките за фон дьо тен са подобни на тези за нанасяне на руж и пудра, но косъма при тях е по-жилав. Ако желаете дори се продават фон дьо тени с четка към тях, такъв на пример имат Bourjois и Max Factor.
Когато сме нанесли фон дьо тена идва ред и на пудрата. Хубаво е да се сложи такава, тъй като тя ще матира кожата ви и ще предпази от евентуално лъщене. Хубаво е да е с около тон по светла от фон дьо тена ви, а ако желаете може да използвате и прозрачна пудра. По принцип се нанася с четка или с тампончето, което върви заедно с пудрата. След като сте я нанесли, е хубаво да вземете голяма четка и с леки потупващи движения да премахнете излишъка от лицето си.
За завършек може да сложите и руж. Цвета вече зависи от тена на лицето ви като цяло. Ако сте с по-светла кожа използвайте розовата гама. Ако пък сте по-мургави прасковени и матови тонове.
Това е, което се сещам аз надявам се да съм била полезна
Once again the world has proven anything you can do, I can do better!
Съзираш ли в зрънцето пясък Вселена
а в полския мак-Цветовете на Рая
И краткия миг става Вечност блажена
а в шепата малка събираш Безкрая...
[img]http://s7.rimg.info/72c4a135911e031df285d216d0e9c3a9.gif[/img]
#2 2010-08-30 20:36:54
- ivet955
- Marshall`s girl
- From: Rome
- Registered: 2010-02-06
Re: Добрата основа за грим
мерси за информацията, но според мен това май би трябвало да се води за статия...?
[img]http://prikachi.com/images/239/4746239c.jpg[/img]
Pages: 1