Pages: 1
#1 2010-07-16 23:20:45
- pisety
- Member
- Registered: 2010-02-13
Re: Отглеждане на рибки
Чудех се какъв домашен любимец искам.. и накрая измислих - рибки.Понеже нищо не знам тях и отглеждането им бих искала да питам някой, който се грижи за рибки, дано да има такива тук :]Ако може някакви съвети и препоръки за рибки, които се отглеждат по-лесно и са по-издържливи т.е. живеят по-дълго. Благодаря предварително!
Бъди себе си, има достатъчно други хора!]
---> xXx_lority_xXx <---
#2 2010-07-17 00:17:40
- Breath Of Passion
- Bitchy mod
- From: In his mind..
- Registered: 2008-12-26
Аз преди имах рибки, но за жалост не помня какви бяха.
Зависи колко рибки искаш да гледаш, защото все пак аквариума трябва да се избере според броя на рибките.Не знам как се разбира кои са издръжливи, но като отидеш в магазина ще питаш и ще ти кажат.
Аз имах освен аквариума термометър, за измерване на температурата, и едно за прочистване на водата (не се сещам как се казва).
Знаеш ли, мисля, че ще е по-добре да отидеш в Зоо магазина да питаш, там ще знаят най-добре!
Виж тука има информация:
(arrow) http://www.udoma.com/?view=material&cat … 4&info=587
(arrow) http://www.zoolubimci.com/t-7-%D0%A0%D0 … 1%83%D0%BC
(arrow) (exclaim) http://ribi.freebg.eu/
Пускам това (видове рибки в случай че не си видяла):
http://akvaristika.hit.bg/carp.html
П.С. Вече нямам рибки, понеже едната ми риба роди 72 рибчета, и след това без да искам ги оставих на слънце и те се свариха.. |-( |-(
Those who talk behind your back are behind you for a reason!
Джордже Балашевич
#3 2010-07-17 06:31:42
- Black Diamond
- Member
- From: Пловдuв
- Registered: 2008-11-28
Имам рибки от 4 години. Една част от отглеждането им- храненето и гледането им не е никак трудна. Моите ги храня следобед. Хелерите, неоните, бетите- издържат доста. Гупите са живо-раждащи рибки- ако искаш да си имаш бебета рибки трябва да си купиш родилка, която се закрепя специално в аквариума. много са интересни. малките се хранят със сух желтък и са много сладки, но рядко оцеляват по 10-15 най- много- хранят се през 2 часа. Също така и хелерите са живораждащи- мнного са красива, но и са доста буйни
!!! Не прави грешката ако имаш хелери да си взимаш златна рибка, защото след 1-вия час ще бъде с изядена опашка и ще е умряла
. Също издръжливи и живораждащи рибки са молинезиите- чернички
са. ЕДни от любимите са. Спокойни са и са красиви.
Това е разбира се, ако си решила да не си купиш хищни рибки .
Такаа.. за видове храни ти препоръчвам:
смесена, растителна, чернодробна, дафнии (сушени бълхи ) .
Хубаво е ако си измаш лабиринтн ирибки ( смисъл да обичат да се крият) да си вземеш замък или корабче, кърне примерно или нещо, в което да могат да се крият почти през цялото време. НЕ СЛАГАЙ РАКОВИНИ. Рибките влизат в нея, но излизането може да бъде и невъзможно понякога. Препоръчвам ти изкуствени цветя- аз имам 6 в моя аквариум и са доста обемни. Естествено ще е хубаво ако в аквариума ти имаш: вградена пречиствателна помпичка с филтър и топче или водна река за кислород. В моя аквариум имам камъни- чакъм- бели. Със средна големина са.
За почистването на водата.
- Хубаво е когато чистиш водата, д ане вадиш рибките с кепче, защото това е допълнителен стрес за тях. Все пак ако са доста и няма как д аизчистиш- изкарай ги в голяма купа с вода или лехен,но да знаеш, че хелирите и гупите скачат много нависоко и е хубаво да покриеш съда с нещо отгоре. Изкарваш всички изкуствени растения и замъци,гърнета т.н. , спираш помните и лампата. Има един специален маркуч , който пускаш в аквариума и едната му част е специално предназначена да улавя ''нешодребните бещества'' на рибките. Чистенето отнема близо 30/30 минути. Хубаво е да измиеш със сапун или веро всички цветя и друго вътрешни неща, но все пак ги изплакни и добре. Водата трябва да бъде престояла поне 24 часа преди да я смениш, за да може да се изпари хлорната вар. Ако желаеш можеш ида преваряваш водата, но все пак ако аквариума ти е 200 литра няма как да вариш 200 литра вода. В краен случай дори водата да е чешмяна и да я сложиш на момента не е проблем. Препоръчително е да си земеш препарат за поддържане на естественатахигиена в аквариума- една синя течност е. Можеш да попиташ в магазина за нея. В зависимост от литрите на аквариума се слагат определен брой капки.
Попринцип всяка рибка има определна температура на водата, която е специфична за нея. Гупите издържат най- много на студено, но средната температура на аквариума трябва да бъде 25-26 градуса. Разбира се, трябва д аимаш термометър отделен да следиш. Моят нагреват за вода е автоматичен- нагласила съм го когато падне температурата под 26 градуса- да се включва автоматично по-удобно е.
И едно от нещата, които най- много притеснява спопаните на рибки- е пътуването.
Почти всички видове рибки могат да оцелеят без храна до 67 дни . Тъйче ако отсъстваш Събота и неделя няма да е загуба.
Дано съм ти помогнала
"Жените, които се стремят да бъдат равни с мъжете, не са достатъчно амбициозни."
Мерилин Монро
#4 2010-07-17 07:29:22
- LaPe7yYy
- Suнshине..
- From: LA.. <33
- Registered: 2009-03-07
и аз имах рибки ама измряха за няколко месеца.. |-)
и си взех поука от това.. като нямаш свободно време да се грижиш за тях изобщо не ти трябват.. а и трябва да следиш, когато се родят нови рибки веднага да ги преместваш, защото ги изяждат.. ;хх
Damon & Elena ♥
[img]http://prikachi.com/images/737/2554737b.gif[/img]
Don't let go, don't run away love,
I still got feelings you are my passion.
Don't let go, don't run away love
you are the one for me..
#5 2010-07-17 09:50:23
- xfreakx
- Изгонен(а)
- From: Living in the dream...
- Registered: 2010-07-08
и аз имах рибки ама измряха за няколко месеца.. |-)
![]()
![]()
и си взех поука от това.. като нямаш свободно време да се грижиш за тях изобщо не ти трябват.. а и трябва да следиш, когато се родят нови рибки веднага да ги преместваш, защото ги изяждат.. ;хх
F*CK - Фактически не ме интересувате ... Нито вие, нито мнението ви ! ; ]]
С всеки изминал ден остават все по-малко хора за които ми пука .. !! ..
Селяци големки, бе : ) .
#6 2010-07-18 00:03:25
- pisety
- Member
- Registered: 2010-02-13
само аз ли не виждам края на изреченията? Все пак благодаря ви,на всички! Успяхте да ми помогнете
Бъди себе си, има достатъчно други хора!]
---> xXx_lority_xXx <---
Pages: 1