#1 2010-04-12 12:03:42

mihaela_krasimirovaa
Member
Registered: 2010-04-08
Posts: 197

Re: Силна коса за всяка жена

Силната коса символизира красота, съблазън и чувственост. Силната коса е здрава, жизнена и блестяща. Всяка жена може да има силна коса, дори да не е природно надарена с гъста коса. Козметика за подсилване на косата. Силната коса демонстрира личността, характера и стила на жената. Още от древността тя изразява абсолютната чувственост, затова в миналото послушната, подчинена жена трябвало да носи косата си прибрана в кок.

Ние нямаме власт над това дали косата ни ще е буйна и гъста, права или къдрава – това е по рождение. Но нейната здравина, сила и блясък, са изцяло в нашите ръце. Просто трябва да се грижим правилно за косата си и да намаляваме вредните влияния върху нея. Силна коса може да расте само върху здрава кожа на главата (скалп), т.е. без да е изтощена от болести, лекарства, стрес или неправилно хранене.

Храненето е от основно значение за здравината на косъма и силата на косата. Особено важни са витамините и минералите – цинк, фолиева киселина, биотин, желязо, витамин С. В най-големи количества се съдържат в плодовете, зеленолистните зеленчуци, млякото, пълнозърнестите храни, соевите продукти, рибата, пилешкото месо и т.н. Правилно измиване на косата
Правилното измиване е много важно за силната коса. Неподходящият шампоан изсушава косата, защото не я снабдява с достатъчно подхранващи вещества. Затова шампоанът трябва да е подбран според състоянието на косата и скалпа. Може да миете косата си толкова често, колкото е необходимо – дори всеки ден. Ето как:
Косата трябва да е абсолютно мокра преди да нанесете шампоана.

Шампоанът никога не се излива директно върху косата, а първо се разтрива между дланите, добавя се малко вода, след което дланите се прокарват леко през косата.

Пяната и водата, които се стичат са достатъчни за измиването на върховете на дългата коса.

В никакъв случай не теглете и не търкайте косата, докато я миете.

Много добре изплакнете шампоана – докато косата започне да скърца.

Никога не подсушавайте мократа коса с търкане, а само я увийте на тюрбан с хавлиена кърпа.


Non t'amo come se fossi rosa di sale,
topazio o freccia di garofani che propagano il fuoco:
t'amo come si amano certe cose oscure,
segretamente, entro l'ombra e l'anima. star(h)(*)

Offline

#2 2010-04-12 13:50:05

sunny13
Bitter*
Registered: 2009-07-26
Posts: 9,886

Re: Силна коса за всяка жена

Полезно  smile


"Ако си решил да променяш живота си,давай.Не се обръщай назад,защото времето никога не чака."

Offline

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook