#1 2010-01-03 22:20:49

Black Diamond
Member
From: Пловдuв
Registered: 2008-11-28

Re: Какво прави мъжете мързеливи в любовта?

"...превърнал съм се във sms-ем си…" Ъпсурт
Внимание: този мил наглед жест им позволява да съкратят времето, вниманието и усилията, които отделят за теб.

"Технически" sms проблем 1
Поемането на рискове

Когато един мъж, който не ти е близък приятел, ти праща съобщение от сорта на Da se razmotaem naniakude v petuk ve4er da ubiem niakoi 4as, vsi4ki drugi sa se pokrili?, явно се опитва да бъде небрежен. И да тества почвата – след такъв sms ти спокойно може да го отрежеш, супер учтиво и все едно нищо не е станало. А ако приемеш, още по-добре! Нещо повече, тогава ти ще трябва да предложиш план къде и как да се razmotaete. И от него се иска само да се появи на срещата. Гениално, нали? Ами, със сигурност е. Защото, както знаеш, мъжете не обичат да поемат отговорност за личните си отношения (поне докато не им се появиш с положителен тест за бременност и ги „притиснеш до стената”). Така че ако имат възможност, винаги ще прехвърлят топката в твоето поле с някое неясно и, най-важното, неангажиращо ги с нищичко послание.

Вярно е, че тактиката да използват sms-ите като лакмус за тестване на отношението ти – и по-точно на склонността ти да ги отрежеш, особено след първа среща – не е никак лоша мъжка находка. Ако не си впечатлена – смята т.нар. силен, храбър пол – просто няма да отговориш. Което ще е далеч по-лесно за преглъщане от това да ти звъннат и да ги отрежеш (почти) от упор. Не се хващай на тази въдичка обаче - ако един мъж те иска достатъчно, той със сигурност ще е в състояние да се поизпоти ма-а-лко повечко, за да си осигури скъпоценното ти внимание. Така че парирай този хитроумен ход с контра sms O6te ne znam, obadi mi se prive4er. Ако не намери достатъчно желание да го направи, значи просто няма смисъл да го мислиш повече.

"Технически" sms проблем 2
Няма (любовна) връзка с този номер

Знаеш много добре каква е тръпката, когато чуеш любимия глас в слушалката и си побъбрите няколко минутки, макар и пълни глупости. Самият тембър, вибриращ в ухото ти, смехът му, паузите и илюзията, че е до теб, на един дъх разстояние, те карат да настръхнеш. Е, всичко това отива директно по дяволите в sms форма. Да не говорим, че в нея всяка дума и реакция са предварително обмислени и премерени, а това си е добре дошло за всеки изпечен лъжец на тоя свят – внимание! – такива се навъдиха доста. Все пак дай да не параноясваме излишно и да си самонасаждаме паника! Това, че твоят човек ти пише сладки съобщения час по час, не е задължително равно на подъл план и намерение. Възможно е просто той да се срамува да ти каже всички тези мили/неприлични/притесняващи и излагащи го според собствените му разбирания неща очи в очи, понеже, както знаем, мъжете не са майстори в "гейското" умилкване, разнежване и ухажване. В този случай ти си тази, която трябва да го накара да се отпусне достатъчно и да споделя, без да се притеснява, че ще стане смешен.

В крайна сметка каквато-и-да е причината той да посегне към клавиатурата, истината си е една: съобщенията дават възможност елегантно да се избегне близостта в една връзка, която идва само когато двама души могат да си говорят свободно на всякакви теми (включително разнежващи такива) лице-в-лице или ухо-в-ухо. Впрочем, този sms похват е водещ в интимното поведение на хората, които имат проблеми с обвързването - като това се отнася с еднаква сила и за нашия пол.
Освен това, според едно проучване мъжете виждат в sms-ите начин за предаване на информация и контрол над връзката, докато ние жените ги приемаме като средство да се обвържем. В превод: докато гаджето ти ограничава контакта ви главно до жанра на кратките текстови съобщения Ok, dove4era v 6 na Rektorata, ти оставаш с желанието за още и още комуникация. И не се стърпяваш да му пратиш едно Niamam turpenie da te razceluvam, 6te mi lipsva6 o6te celi 3 4asa... А когато той не отговори, се чудиш дали наистина е зает, или просто вече не си му интересна и няма какво да ти каже. Ето ти го повода за скандал. Така че следващия път направо му се обади и не пропускай да вмъкнеш между редовете нещо, което ще го накара да се почувства супер доволен: "Ако знаеш как ми действа гласът ти...", "Това няма как да ме накараш да ти го напиша, ще умра от срам, не знам как се изпуснах да го кажа...". Колкото и грубо да прозвучи, отсрещната реакция ще е като при кучето на Павлов. На твоя човек ще му светне лампичката, че всеки път, когато се чуете, му става много добре, значи...

"Технически" sms проблем 3
Синдромът на Вавилонската кула

Навремето Господ решил да раздели езиците и в резултат на това международната обстановка станала супер интересна. Далеч преди да се случи този легендарен гаф на строителната площадка обаче, явно семето на езиковия раздор вече е било тайно и трайно посяно. Факт: и до ден-дешен мъжете и жените, даже когато говорят на един и същ език, имат предвид различни неща. А митът, че ако двама души имат чувства един към друг, то те ще се разбират перфектно, е най-голямата възможна глупост. Така че няма нищо чудно в това, че с твоя (проекто) мъж схващате погрешно репликите си, даже докато си говорите очи-в-очи. Какво остава за sms-ите, в които липсват 3 супер важни ориентира - тон, изражение и поглед.

Така се стига до момента с ходенето по sms мъките. На sms анализите. Да кажем, че си била на среща с някой, който те е впечатлил. Чакала си да ти се обади целия следващ ден, обаче той е мълчал. Привечер си решила, че е време да вземеш нещата в свои ръце и за да бъдеш заинтригувана, но не и нахална, просто си му пуснала любезно sms-4е Privet, kak si. На което той е отговорил Zdrasti, ok sum, sno6ti be6e gotino. И така, какво ще рече Sno6ti be6e gotino? Ами, може да означава сто неща, в цялата емоционална гама: от клише, което някой ти казва от едната учтивост, до "харесваш ми, забавно ми е с теб и искам да те видя пак, обаче ме е страх да те поканя". Няма как да разбереш правилния отговор от няколкото думи на дисплея ти.

Ето защо природата си знае работата (и нехае за техническия прогрес), като неслучайно ни е измислила езика на тялото - ако действието се развиваше на живо, ти на подсъзнателно ниво щеше да знаеш дали мъжът, който ти говори отсреща, те харесва. Просто щеше да го доловиш и толкоз, без да е казал и сричка повече. По същия начин ти се дразниш как може другата страна да не е усетила сарказма, недоволството или учтивата хладност в sms-а ти, когато де факто няма нищо странно в това. По време на телефонния разговор е друго - въпреки че визуалният контакт липсва, интонацията на гласа издава какво е истинското емоционално състояние и отношение на говорещия. Така че насърчавай мъжете да ти се обаждат, като не отговаряш на съобщения, но при гласова поща веднага ги набираш.

"Технически" sms проблем 4
Бягането по тъч линията

Да кажем, че един мъж иска да промени плановете ви за среща. И ти се извинява, де факто режейки те със sms. Иде ти да избухнеш насреща му и да му потърсиш напълно оправдано сметка как може да се държи така свински? О, не се притеснявай, той много добре си го знае - точно затова не е рискувал да ти звънне. Както и няма да рискува да ти обясни, че нещата са станали неприемливо сериозни за него. В този случай той просто хем ще разреди съобщенията, хем ще ги направи телеграфни и сухи, за да може постепенно да те отблъсне, без да има обяснения, обвинения, сълзи и драми. Като през цялото време ще си мисли, че така постъпва най-добре, защото не иска да те обиди и нарани. Звучи невероятно, но е факт, доказан от безчет мъжки признания и постъпки.
Покажи му, че не може да ти демонстрира такова явно неуважение, като му кажеш директно (в слушалката): "Аз не ям хора. Противопоказно ми е на диетата. Така че следващия път ми звънни по-отрано и ме предупреди, че няма да успееш за днес. Или въобще." Ако въпреки молбата ти той продължава да не ти звъни и да си я кара по-sms-старо му, престани да реагираш на съобщенията. Ако не помогне - престани и да го търсиш. Защото този мъж явно няма желание да инвестира нужните усилия, за да те задържи. Още по-ясно и откровено казано, той просто не е толкова хлътнал по теб - съжаляваме, но такива неща се случват понякога и се налага човек да ги преглътне. Обаче въобще да не ти пука - мъже дал Господ! Ще си намериш друг (мъж и sms-другарче), който да заслужава... sms-ите ти. 

"Жените, които се стремят да бъдат равни с мъжете, не са достатъчно амбициозни."
Мерилин Монро

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook