#1 2009-12-26 10:50:20

™ПрАсКоФкЪ™
™®•†•?ДøСтЪп ЗåБрАнЕн?•†•®™
From: Там , където теб те няма !
Registered: 2009-09-08

Re: Митове и легенди за женската самозащита

ЗАБЛУДА:
Не вярвам в насилието и не бих могла да да употребя насилствена техника срещу друг човек

РЕАЛНОСТ:
Инстинктът за самосъхранение е дълбок и е мотиватор по време на напрежение.Принципно ти може да се отвращаваш от насилието,но когато трябва да се защитаваш,ще атакуваш,за да спасиш себе си.

ЗАБЛУДА:
Ако отвърна на нападението,ще бъда наранена много повече,така че по-добре да не реагирам.

РЕАЛНОСТ:
Мит е,че жените са по-слабата половинка на човечеството,безсилни са и не могат да се защитават сами.Практиката обаче показва друго.Безучастното ти поведение може да ти навреди повече,отколкото да ти помогне.Ако крещиш,риташ,бягаш и налагаш противника си,може да го изплашиш.

ЗАБЛУДА:
Не трябва да мисля лоши неща,за да не ги предизвикам,т.е. ако не мисля,че не може да ме нападнат,няма да се случи никога.

РЕАЛНОСТ:
Както обичаше да казва един мой приятел:"Перфектната подготовка предотвратява провала на представлението".Трябва винаги да си подготвена и за най-лошото,което може да ти се случи,Да знаеш какво трябва да направиш,няма да покани насилието в твоя живот.Невежеството и страхът са твоите най-големи врагове.Ако придобиеш умения,това може единствено да те направи по-силна и по-уверена.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook