#1 2015-02-14 10:07:04

poxleitner
Member
Registered: 2011-09-08
Posts: 14,832

Re: Забавни факти за Свети Валентин

Има най-различни теории относно произхода на Денят на Влюбените, но най-популярната датира още от Римската Империя по времето на император Клавдий II, 270 пр. Хр.
Клавдий не искал мъжете да се женят в разгара на войната, защото вярвал, че необвързаните мъже са по-добри войници. Епископ Валенти се противопоставил на неговото желание и извършвал тайни сватбени церемонии. Заради това,Валентин бил изпратен в затвора и екзекутиран по заповед на императора на 14ти февруари. Докато бил в затвора, той написал любовно писмо на дъщерята на пазача, подписвайки го, “Твой, Валентин.”
ad2ffac2c5801c70.png

7 факта за празника, които не знаеш

1. Освен в Щатите, Свети Валентин се празнува в Канада, Мексико, Англия, Гранция, Австралия, Дания и Италия.

2. Най-впечатляващият любовен подарък е дворецът Тадж Махал в Индия. Той е бил построен от Императора Мугхал Шахджахан в памет на съпругата му.

3. През 1800те докторите често съветвали пациентите си да ядат шоколад, твърдейки, че ще облекчи болката им. До ден днешен, много жени намират утеха в кутия шоколадови бомбони при преживяването на раздяла.

4. Любовният възел е символ на вечната любов, тъй като неговите завъртулки нямат начало и край. В миналото хората го връзвали от панделки или го рисували на хартия, за да изразят нестихващата си любов.

5. Всеки Свети Валентин, Италианският град Верона, където живяли героите на Шекспир Ромео и Жулиета, посреща около 1000 писма адресирани към Жулиета.

6. Около 3 процента от собствениците на домашни любимци подаряват Валентики на техните животни.

220 000 е средният брой предложения за брак на Свети Валентин всяка година.

7. В Щатите, 64 процента от мъжете не планират предварително романтично прекарване на Свети Валентин с любимата си.


Sometimes bad boys aren't like the books.
Sometimes they're actually bad.

Offline

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook