#1 2014-12-05 20:51:11

fykla__
Member
Registered: 2012-02-29
Posts: 118

Re: Журналистика и връзки с обществеността (пиар)

Привет от мен. Догодина ми предстоят изпити, та все още съм пред дилемата журналистика, пиар, педагогика и т.н. Наистина журналистиката и пиарът ми харесват, но има един проблем. В раздел ''прием'' в СУ пише, че се кандидатсва с оценката от изпит -журналистика (писмен) + журналистика (устен) + Български език и литература + История. Като над история пише: Оценки от дипломата за средно образование (държавен зрелостен изпит или от задължителната подготовка). Точно това ИЛИ ме озадачава. Ясно ми е, че мога да използвам оценките от училище ( дипломата ми) или оценките от матурите, но въпросът ми е, дали мога да използвам оценките по 2та предмета от различни места. Сиреч казано, да използвам оценката от матурата по БГ и оценката от училище по история (тоест без да държа матура по история). Или е задължително да са от едно и също място.
Надявам се да сте ме разбрали и да получа компетентни отговори. Благодаря ви, че отделихте време да прочетете и моя проблем.

Offline

#2 2014-12-05 23:09:51

fykla__
Member
Registered: 2012-02-29
Posts: 118

Re: Журналистика и връзки с обществеността (пиар)

исках да кажа над история и български, че пише ( Оценки от дипломата за средно образование (държавен зрелостен изпит или от задължителната подготовка)).

Offline

#3 2014-12-06 13:34:39

Taking a Stand
Member
From: Manhattan
Registered: 2012-03-30
Posts: 4,176

Re: Журналистика и връзки с обществеността (пиар)

Трябва да положиш изпити в университета по журналистика писмен и после устен.
Не мисля, че е задължително да са от едно и също нещо, защото когато подаваш документите отдолу пишеш с кое кандидатстваш. Като си подаваш документите ще видиш, но нищо не ти струва за по компетентен отговор да се обадиш в университета и да попиташ, за да си сигурна.
Освен това ако дипломата ти е с хубави оценки по Български език и литература и История, това изобщо не трябва да те притеснява.


“True confidence leaves no room for jealousy. When you know you’re great, you have no need to hate.”

-Nicki Minaj

Offline

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook