#26 2013-08-06 22:36:01
- ronnyy
- Member
- Registered: 2012-03-04
Re: Бягството. / Завършена
Некст става все по - интересно(sun)
#27 2013-08-07 19:51:54
Некст !
Понякога съм пара, понякога съм лед. И във всичките си превъплъщения съм полезна, непотребна, а понякога — отровна.Защото никога не се опитвам да съм това, което не съм.Защото приемам да съм част, не цялост.Защото съм много неща, не едно.Защото не съм повече от това, което съм.Нито по-малко.
#28 2013-08-10 19:02:04
- nedi
- Independent
- From: Albuquerque, New Mexico
- Registered: 2010-05-20
Здравейте, завърнах се от морето
Заповядайте и некста ^^
В другата част на затвора, Брус се намираше в стаята за разпити, а друг детектив го разпитваше.
- Казвай всичко, което знаеш. От къде тя е взела ножчето? Цигарите?
- Пушеше редовно, казвах и да спре, но тя.. - извъртя нещата той.
- Не те питам дали е пушила, а как се е добрала до тях? - прекъсна го разпитващият.
- Не знам. - кротко отговори Брус.
Знаеше, че ако си признае - ще затворят дупката в ъгъла на килията, и няма да има връзка с външните си хора. Тази дупка беше малко, но той я бе доразровил допълнително, да може да минат цигари или оръжия.
- Сигурен ли си, Картър/фамилия/? - надвеси се отгоре му полицаят.
- Казах, че нищо не знам!
- Да повикам ли колегата, да те притисне до стената?
В този момент влетя другия детектив, който хич не беше любимец на затворниците. Беше як и груб, искаш, не искаш - говориш.
- Признавай си бързо, иначе ще правиш компания на приятелката си при мишките. Или я прикриваш, а? Нямаш много време, Картър. Говори! - подкани го той.
Наистина си беше трудно да се заяждаш с полицай. Брус обаче не се предаде.
- Заклевам се, не знам. Защо не попитате нея?
Охранителят, който беше с него първоначално, каза на детектива.
- Ще остане тук, нали?
- Да, под пълно наблюдение. Няма да се измъкне. - заплашително заяви детектив Адамс и излезе.
След него излезе и охраната, Брус остана сам, а ярката светлина осветяваше лицето му изцяло.Лиса разказва историята си на детектив Джоунс.
- ... и не знам как ще се справям от тук нататък. Няма справедливост. Тук ще си и умра, вероятно. Да избягам - дори не мога да повярвам, че го казвам на полицай. Писна ми..
- Ще разуча нещата. - каза той на излизане.
[list=*]
[*]And if you're in love, then you are the lucky one,
'Cause most of us are bitter over someone.
Setting fire to our insides for fun,
to distract our hearts from ever missing them.
But I'm forever missing him...[/*]
[/list]
#29 2013-08-10 19:18:19
- Psychopath
- Member
- From: Amsterdam
- Registered: 2012-09-14
Некст?
[list=*]
[*]“Любовта, дърти мръснико, е куче от ада и горко ти, когато спре да те хапе.”
— Чарлз Буковски[/*]
[/list]
#30 2013-08-11 12:02:05
- nedi
- Independent
Малко по-бързо ще се развият действията. Историята е към своя край.
- Вярвам ти, и ще се опитам да оправя нещата. - добави той.
Два дни по-късно.
В затвора ден за посещения имаше веднъж месечно. И този ден през август дойде. Лиса не очакваше никого, защото нямаше кой да дойде, за да я види. Беше свикнала. Майка и не искаше да чуе за нея, защото сляпо вярваше на недоразумението, което обърна живота на всички от семейството. Само бащата беше на свобода..
- Дъглас, имаш посетител. Хайде, идвай в залата. - подкани я дебеличката жена, която охраняваше.
Лиса се изуми, защото не вярваше, че някой ще се сети за нея. Видя майка си да я чака права зад една свободна маса. Видя, че Брус разговаряше нервно с някакъв съмнителен мъж. Лиса се приближи до майка си.
- Здравей..
- Получих молба за втора експертиза на дъщеря ми. Не те ли е срам да продължаваш да лъжеш полицията, че нямаш вина, след като всичко е ясно?
- Мамо..
- Не съм ти майка, и ти не си ми дъщеря. Не искам да ме прегръщаш. - с две ръце я отблъсна Барбара.
- Госпожо, моля Ви. Изисквам разкопаването на гроба отново, защото първата експертиза не е направена както трябва. Случая ще се разследва отново. Достатъчно, Лиса. - намеси се детектив Райън Джоунс и дръпна Лиса, като я заведе отново в килията долу.
- Говорил съм с баща ми и колегите. Предал съм всичко, което ти ми разказа и ще действаме. Разчитам да не ме лъжеш.В килията на Брус, полицията тършува и бързо открива дупката в единия край на стаята.
- Брус, братле - вземи и този бокс за всеки случай. - глас се чу от другата страна.
Полицаят взе бокса и веднага излезе навън. Килията се намираше накрая на затвора, и явно външно лице е имало достъп отвън. Човекът на Брус тъкмо се изправяше, когато зад себе си чу:
- Горе ръцете! Обърни се, бавно....Бавно казах!
Брус отново беше на разпит, а докато друг полицай го разпитваше отново едни и същи въпроси, влетя колегата, влачейки съучастника.
- Брус, братле - вземи и този бокс за всеки случай. А не си знаел къде е дупката, а? - попита Адамс.
- Не знам за какво говорите. - затепка се Брус отсреща.
- Довечера местим теб в наказателната килия, а момичето се връща където си беше. Точка.
[list=*]
[/list]
#31 2013-08-11 12:13:39
- Psychopath
- Member
Некст?
[list=*]
— Чарлз Буковски[/*]
[/list]
#32 2013-08-11 20:08:40
Некст !
Понякога съм пара, понякога съм лед. И във всичките си превъплъщения съм полезна, непотребна, а понякога — отровна.Защото никога не се опитвам да съм това, което не съм.Защото приемам да съм част, не цялост.Защото съм много неща, не едно.Защото не съм повече от това, което съм.Нито по-малко.
#33 2013-08-11 22:27:05
- littlepartofme
- Rebellion.
- From: District 4
- Registered: 2011-01-26
- Website
Некст !
[list=*]
[*]We made our plans down in the sand.[/*]
[/list]
#34 2013-08-12 09:36:05
- nqkfa_si_tam
- Member
- From: Някъде там...
- Registered: 2010-09-06
Некст!
Открих сродната си душа. Той - не!
#35 2013-08-12 20:03:56
- nedi
- Independent
- А теб ще видим какво ще те правим. - обърна се към съучастника.
"Нима след четири ужасни години ще получа правосъдие? Нима всичко толкова лесно ще се оправи? Дали ще имам този късмет? Четири години се боря в този ад, една година търпя човек, който не ме оставя намира, което е по-зле. Станах жертва на съдбата си.. По дяволите.." - мислеше си Лиса в тъмницата.
- Лиса, връщаш се отново на мястото си. - дебелата позната жена отключи катинарите и изведе момичето.
Това я успокои, връщаше се на по-благоприятното място. Но щом си в затвор, кое е благоприятното? Все тая.
Една седмица по-късно, денят на аутопсията.
- Моли се да успеем да докажем невинността ти. - сутринта каза Райън на Лиса.
Беше минал през килията и, за да види как е.
- Не се тревожи, онзи няма да те закача. Ще остане там дълго време. Сега излизам, важна задача ни чака. - каза той финално и излезе.
Лиса сякаш не го чу, гледаше в една точка и нито приема - нито предава. Дойде времето за закуска, всички разговаряха оживено.
- Какво става? - попита тя готвачът, който се въртеше наоколо.
- Някакъв мъж на име Дженсън Дъглас се самоубил брутално. Обесил се на въжета в някаква изоставена сграда. Преди това бутнал свещ и всичко пламнало. Преди това е нарязал ръцете си.. И..
Мъжът говореше, сякаш на себе си и се занимаваше с някакви кашони, а Лиса изтръпна.
- Баща ми.. - прошепна тя. - Защо.. Точно сега ли?!
Той беше мъртъв, а сигурно Лиса щеше да продължи да плаща неговата грешка. И щеше да е по-трудно.
- Хейй, това не е ли баща ти? - подвикна един дребен мъж на Лиса.
Тя се обърна към него, но не му отговори и отиде, за да си вземе пшеничените блокчета с мед. Тогава се появи и той - мъжът, когото не можеше да гледа.
- Скъпа.. - незабелязано се бе промъкнал до нея.
- Не ме наричай така, махни се от мен.
- Аутопсия, а? Няма да позволя да си отидеш, ще се погрижа да постоиш поне още 20 годинки. Ще сме заедно тук, в затвора. С доживотни присъди. - на лицето му имаше извратена усмивка.
Тя наистина не можеше да понася това нахалство.
- Не си добре! - бутна го тя и обърна внимание на закуската си.
[list=*]
[/list]
#36 2013-08-12 20:07:13
- nqkfa_si_tam
- Member
Некст!
#37 2013-08-12 20:19:40
- katrin456.1997
- Member
- From: Iн Woнderlaнd
- Registered: 2012-07-25
Прочетох всички части наведнъж Некст!!!
[img]http://i1114.photobucket.com/albums/k531/xieathearts/tumblr_lig0uuSo9J1qhnx85o1_500.gif[/img]
#38 2013-08-12 20:48:15
Некст!
#39 2013-08-13 12:03:44
- nedi
- Independent
В края на деня.
- Резултатите скоро ще са готови. - Райън посети Лиса.
- Знам..
- Баща ти май е починал днес? Странно.
- Знам..
- Ти слушаш ли ме?!
- Знам.
Лиса отговаряше едно и също, сякаш не го чуваше.
- Искам те. - неочаквано каза той, гледайки я право в очите.
- Знам.. А, какво? Какво, кажи го пак!
- Трябва да излизам, имам работа. - той се упъти към вратата, прекъсвайки темата.
- Чакай, чакай - кажи го! - хвана го за ръката тя.
Той я погледна сериозно, сякаш ядосан от настоятелността и, и започна бавно да се приближава до нея. Лиса, леко изплашена, пусна ръката и заотстъпва назад. Гърбът и опря в стената, нямаше къде да стигне повече. Но по-добре да я притисне полицай, отколкото Брус, например. Райън бясно захапа гушата и, хвана я през кръста и хвана бедрото и.
- Какво харесваш в мен.. Ти знаеш ли какво правиш?- попита тя нервно.
- Едва ли някой колега ще дойде точно сега..
- Кхъъъъъм ... - грубият колега Адамс се промъкна.
- Какви ги вършите? Райън, не те ли е срам? Полицай със затворничка? Ако ще се натискате, направо да прекратим случая?
- Колега, тепърва започнахме.. разследването, де. - възрази Райън.
- Моля Ви, това е важно за мен. Аз трябва да изляза.. - обади се Лиса.
- Повече да не съм те видял тук, няма да се занимаваш с това, Джоунс. ще се видите чак на делото след няколко седмици. - той се обърна съм Райън.
телефонът на Райън Джоунс иззвъня.
- Кажи, Мандела.. Какво? Веднага идвам. - каза той.
- Ще се видим чак на делото. Ще те чакам, извън това място. - добави и изхвърча.
- Нещо нередно ли е станало? - попита Лиса.
- Ще разберем. - сухо отвърна Адамс, и също излезе.
[list=*]
[/list]
#40 2013-08-13 14:32:56
Некст !!!
#41 2013-08-13 16:23:14
- katrin456.1997
- Member
Некст !!!
[img]http://i1114.photobucket.com/albums/k531/xieathearts/tumblr_lig0uuSo9J1qhnx85o1_500.gif[/img]
#42 2013-08-18 00:49:43
- Murderer .
- Member
- From: world of Gummy Bear ^,^
- Registered: 2012-04-30
Некст !!!
[img]http://25.media.tumblr.com/tumblr_m40oyvfB1s1rv4ymgo1_500.gif[/img]
Ask - ComeTakeMeThere
#43 2013-08-18 10:16:13
- nedi
- Independent
На гробищата, медици и полиция се занимават с разкопки. Детектив Джоунс пристигна, а колегата Мандела го гледаше ужасено.
- Трупът го няма.
Последваха погледи на недоумение. За да се убеди, Райън отиде до гроба, а всички медици шумно се възмущаваха.
- Ще погледна в околността, не може да е стигнала далеч.
- Стигнала далеч? Мандела, тя не е възкръснала! Изнесли са тялото и..
Ричард Мандела обиколи района, имаше нещо като пропаст наблизо.
- Открих нещо.. - извика той, почти надвесен над пропастта.
Не беше дълбока, а тялото на момичето се виждаше веднага. Бялата и рокля, вече бе кална от пръстта вътре.
- Да я изнесем и отведем в стаята за аутопсия. Бързо! Започва да вали, а ни трябват отпечатъци. - дойде Джоунс, а след него целия полицейски екип.
Сложиха ръкавици, и няколко човека помогнаха да я извадят от дупката. Завиха мъртвото тяло отново, и я положиха на носилка. Линейката, заедно с нея тръгна, за да я закарат до полицията.
- Има нещо гнило. - продума Ричард Мандела, докато с Райън пътуваха в полицейската кола.
- Има, да.. Интересно, кой ли я е извел. Как мислиш, дали е бащата?
- Защо да е той? Защо да изважда трупа и да го хвърля в някаква пропаст? Гробът не е най-дълбок, но пак ми се струва невъзможно да е той.
- Ами добре, сигурно ти звучи по-естествено сама да е излязла?!
През целия път обсъждаха възможните причини за случилото се.
- Вероятно е искал да се сбогува с дъщеря си, и после се е самоубил? Или си е помислил, че Лиса ще потърси справедливост, и да не можем да открием трупа? - предположи Мандела.
- Поне да се беше постарал да е на по-скришно място.. - пренебрежително отбеляза Джоунс.Вече в стаята за медицинска аутопсия. Няколко биолози разглеждат тялото на момичето. Полицаи нервно се озъртат наоколо.
- По гушата има отпечатъци. Но около раната от намушкването, всичко води до Лиса Дъглас. Вероятно е групово убийство. - прегледа формулярите единия полицай. - Явно бащата се е опитал да я удуши, а сестрата е давала с ножа. Интересно.
- А отпечатъци по роклята, с която е сега - има ли? - попита Джоунс.
- Има. Бащата я е изнесъл от гроба, но това не може да докаже, че той я е убил. Засега не можем да оневиним Лиса. Защо се подведе по нейните думи, кой знае какво си измисля! Стана много сложно..
Не ме бива много в разследванията, да си кажа
[list=*]
[/list]
#44 2013-08-18 10:18:09
- katrin456.1997
- Member
Некст !!!
#45 2013-08-18 13:38:30
- littlepartofme
- Rebellion.
- From: District 4
- Registered: 2011-01-26
- Website
Интересно, некст?
[list=*]
[*]We made our plans down in the sand.[/*]
[/list]
#46 2013-08-18 14:35:04
- Psychopath
- Member
Некст.
[list=*]
— Чарлз Буковски[/*]
[/list]
#47 2013-08-18 16:17:27
- nqkfa_si_tam
- Member
Некст!
#48 2013-08-18 19:53:11
- viktoriq_biserova
- Member
- Registered: 2010-05-14
Некст!
♥¤..Let us die young or let us live forever.We don`t have a power but we never say never!!..¤♥
[img]http://static.rollingstone.ru/pic/ano/3/one_direction.jpg[/img]
#49 2013-08-18 20:14:56
- nedi
- Independent
Лиса изпада в нервен срив, след като научава, че ще бъде много трудно да се измъкне.
- Лиса, Лиса.. Моля те, успокой се! - хвана двете и ръце Райън.
- Адамс, повикай медицинско лице, тя е много емоционално развълнувана.. - добави той.Минути по-късно.
- Какво ще стане сега? - Лиса спокойно си седи на леглото, облегнала се на стената след успокоително.
- Ще те разпитаме.
- Ще ходя на разпит отново? И всичкия този ад, през който минах, до затвора? Отново ли?!
- Да. Обещавам всичко да се разплете докрай. Казах ти, че няма да е лесно, но ще си струва!
Райън я остави сама, а тя започна да умува.
„Аз трябва да изляза от тук. О - ще избягам. Но как ще стане това? Какво ще правя? Да се самоубия? Охрана - дайте ми въже, спешно! Да бе..“
Изглеждаше съсипана. Нищо нямаше да свърши скоро. А може би пък да?
Тя размишляваше, докато не дойде пълната жена, за да остави Брус.. Брус ли казах?
- Долу се събраха доста, затова го местим тук. - обърна се към него тя.
Тъкмо той щеше да каже нещо на Лиса, и докато вратата все още не беше затворена, дойде Райън Джоунс, за да заведе Лиса до разпитната зала. „Поне за малко ме отърваха от Брус..“ - помисли си Лиса.
- ... бях ужасена. Гледах сестра си, мъртва. Не повярвах.. коленичих пред нея, потупах лицето и, исках да се събуди. Без да осъзнавам какво правя, извадих ножа. Невинна съм. Заклевам се, че нямам общо с убийството и.
- Точно това е най-голямата ти грешка. Когато излезеш от тук, ако изобщо излезеш - ще знаеш да не припарваш до труп. Досега е имало такива случаи, но доказателства или е било вече късно да се намерят отново, или е било доста трудно. Това е тежка задача. - заговори Мандела.
Край него стояха грубоватия Адамс и Джоунс, които слушаха това, което Лиса говореше.
- Дотук добре. Баща ти се е самоубил наскоро. Някаква идея защо? - продължи Мандела.
[list=*]
[/list]
#50 2013-08-18 20:41:22
- katrin456.1997
- Member
Некст!