#1 2013-07-07 19:51:58

love.music
Member
Registered: 2012-05-17
Posts: 98

Re: Един безвременен ден

Отдавна не съм поствал нищо. Надявам се това да ви хареса smile


Стрелките на часовника ми спират. Писнало им е да се въртят в кръг със секунди, минути, часове, месеци, та дори и с години. Понякога просто искам времето да спре, а хората да застанат на едно място и да замръзнат на едно място като моите стрелки покрити с прах от спомени, а аз искам да летя в едно такова пролетно, самотно безвремие, да гледам как светът е спрял в един такъв слънчев ден. Искам да сядам на малките, бели, пухкави облачета и само да ми разказват за красивите места, над които са преминали, а аз да не знам за съществуването им. Искам да гледам красивите и те непомръдващи капчици дъжд, как от преминаващите слънчеви през тях лъчи блестят като диаманти. Да лежа по току що израсналата зелена трева и да гледам нагоре-към небето и лъчите на залеза да се оглеждат в мен. Да гледам как онази червена роза-отсреща в малката градинка пред старата дървена къща, как тъкмо е започнала да се разлиства, а аз съм я прекъснал или по скоро моят часовник.

***

И те открадвам в моя свят, показвам ти другата страна. И така ще мога да те гледам. Ще мога да разпръсна косите ти и те да си останат така, както си ги представям. Ще мога да гледам красивите ти като сутрешен изгрев-очи и да продължавам да крада блясъка им само за себе си. Ще рисувам по устните ти с пръстите си, ще се осмелявам да допирам устните си върху  твоите, кожата ми ще настръхне като топлийки, краката ми ще треперят все едно идва края на света. Ще продължавам да се влюбвам-да стигам до границата на безграничната лудост-ще стигам до ръба на скалата, а ти ще ме хванеш, когато ще реша да скоча в кристалното като чаша с вода море. Ще продължаваш да се изпаряваш от съзнанието ми като евтин френски парфюм-да си заминавам като стар ръждясал кораб заедно със залеза и всичко ще се повтаря като стар филм, от онези черно белите на лента и ще я пазя да не се скъса-в стар кашон-в ъгъла-на тавана.
Любовта ни ще е най-красивата, защото е невъзможна. Ще е бяла като безкрайността, ще е синя като небесните пространства, в които се крием, жълта като светлините светещи в далечината от Айфеловата кула-огряващи „тъжния“ Париж. Любовта ни е скрита от времето, измеренията, от целия свят-тя е безвременна. Тя ще бъде споделена в спрелите от времето дни.  И никога няма да те имам до мен.
През същия ден, ще се разхождам по брега на моето море, ще гледам как вълните са затихнали-изглеждат като замръзнали-като нарисувани от онзи стар художник, седнал на старият си дървен стол в ъгъла на центъра до Операта във родния ми град. С дълга сива брата, приличаща на дългия му живот, плешив от доза-ядове и тъги по любимата. Нахлупил стар морски каскет-с петна от пепел по него, той събира цялата тъга от пъстрия като дъгата живот и я излива като кофа с мръсна морска вода върху бялото платното. Вълните ще са тъмно сини-чак черни като променливото ми настроение в някои като тези пролетни вечери. Няма да искам-да седя на плажа-босите ми бели крака да замръзват от студения като лед пясък, в който ще съм ги заровил. Няма да мога да пия мухитото си от горчиви като ром спомени и задържащата в гърлото дъха мента, докато гледам вълните как се разбиват във Фара, а той осветява пяната от милион, дребни, блещукащи бели кристалчета. И ще се сетя за спомените си Там и ще искам и те да замръзнат като хората, да отлетят като ранена птица след война. Ще останат само вълните да се разбиват и да се превръщат във шепи пяна.

***

Една малка целувка от Нея и стрелките ще започват да се движат като преди. Аз ще се събудя, ще я хвана за ръка, ще я  съборя в леглото до мен и ще правим любов под скриващото се зад облаците залязващо слънце, което се срамува от привличането между горещите ни тела. Прегръдките ни ще се оплитат като морска мрежа около стръвта си. Целувките ни ще остават като печат по чаршафите. Звездите ще слизат до нас ще ни шепнат любовни си послания и ще се върнат на небето, за да светят със сиянието на тайната ни любов.

***

И накрая „спрелият“ ми ден ще свърши, аз пак ще стоя на стария фотьойл, на голямата ни тераса-в 3 през нощта, ще гледам целия град как спи, а само аз се обръщам към всички страни, за да те намеря.


~ Когато се чувстваш изморен от светът около теб, застани пред входа на гарата в твоя град и си помечтай. Помечтай за градът, пътуването на мечтите си и го запечатай в умът си, дори за 5 минути.~

Offline

#2 2013-07-07 20:28:26

Unstoppablє
Member
Registered: 2012-08-28
Posts: 9,514

Re: Един безвременен ден

Според мен е добро, заслужава си отделеното време.  smile

Offline

#3 2013-07-07 21:44:30

nqkfa_si_tam
Member
From: Някъде там...
Registered: 2010-09-06
Posts: 5,436

Re: Един безвременен ден

Още с първото изречение ме грабна! Много е хубаво!  smile  heart


Открих сродната си душа. Той - не!

Offline

#4 2013-07-08 19:02:19

sweaty_123
Member
From: София
Registered: 2012-03-08
Posts: 46
Website

Re: Един безвременен ден

Много е красиво ;33


I <3 JB he is so sweet and cool, he is HOT!!!

http://i1151.photobucket.com/albums/o63 … o5_250.gif

Offline

#5 2013-07-09 10:14:44

dushica56
Member
Registered: 2009-12-15
Posts: 60

Re: Един безвременен ден

страхотно е! точно такъв стил на писане харесвам. браво!!!  sun  sun  sun


http://25.media.tumblr.com/tumblr_m4cdc … o1_250.gif

От глупостите Ви се храня на филия ги мажа! laugh

***

Хем си тъп, хем си упорит,
хем получаваш лакът,
хем шамар, хем ритник.

Offline

#6 2013-07-10 18:03:21

Extazy Baby
Member
Registered: 2011-02-23
Posts: 11,968
Website

Re: Един безвременен ден

Много чуствено, романтично и най-вече истинско. Грабна ме


"Understand me. I’m not like an ordinary world. I have my madness, I live in another dimension and I do not have time for things that have no soul."
-Charles Bukowski

Offline

#7 2013-07-10 20:36:31

love.music
Member
Registered: 2012-05-17
Posts: 98

Re: Един безвременен ден

Благодаря ви много хора smile) Радвам се, че ви харесва smile) Мерси отново за хубавите коментари smile heart


~ Когато се чувстваш изморен от светът около теб, застани пред входа на гарата в твоя град и си помечтай. Помечтай за градът, пътуването на мечтите си и го запечатай в умът си, дори за 5 минути.~

Offline

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook