Pages: 1
#1 2013-06-09 13:51:43
- drebosy4etu
- Member
- Registered: 2009-08-08
- Posts: 33,354
Re: Знаете ли,че..част 2
Бях обещала,че ще пусна още интересни неща,който предполагам,че не знаете...
Старата тема; http://kaprizen.com/forums/viewtopic.php?t=32492
-Избягвайте честото отваряне на фурната по време на готвене-трикратно отваряне по време на работа увеличава потреблението на ток с около 10%.
-За да освежите килима е нужно само да го избършите с кърпа,напоена в оцетен разтвор. (в кофата с вода капвате малко оцет,натопявате кърпата,изстисквате и забърсвате).
-За да почистите банята по-лесно,предварително пуснете топлата вода за да се образува пара и изчакайте малко.Замърсяванията ще се махнат с по-малко усилия.
-Не употребявайте за сладкиш яйца,току-що извадени от хладилника.Дръжте ги известно време отвън на стайна температура.
-За да има приятен аромат сладкишът,намажете формата с малко,в което сте сложили 1-2 ванилиики.
-Когато намазвате сладкиши или пити с жълтък,сложете в него няколко капки олио-така се получава по-лъскав гланц.
-Преди да поръсите сладкиша с пудра захар,го намажете с масло докато е топъл.Така ще получите по-приятен аромат и цвят.
-Преди да поставите плодове в сладкиш,трябва да се овалят в грис или брашно-това се прави за да не потъват в дъното на сладкиша при печене.
-Кексът става по-пухкав,ако той се замеси с пудра захар вместо кристална.
-За да не поемат много мазнина тестените продукти когато се пържат,се пържат на силен огън.
-За да не стане твърдо месото при печене,не доливайте в тавата студена вода,а само топла.Обливайте от време на време месото със соса.
-Втвърдената пудра захар ще стане отново пухкава,ако я стриете добре,като търкаляте отгоре й стъклено шише.
-Не поднасяйте горещ кекс и други тестени изделия приготвени със сода,защото миризмата,която се излъчва от топлите изпарение е много силна.
-Тестото за щрудела ще стане много по-еластично и ще го разточите по-лесно,ако го замесите без яйца.
-Жълтъците ще ги разбиете най-лесно със захар,ако ги поставите предварително в затоплен съд.
-Рибата става по-вкусна,ако след като я изчистите,я намажете обилно с лимонов сок и след това я посолите.
-Мирисът в пластмасова кутия,в която сте държали лук или сирене,ще изчезне ако я измиете със сода за хляб.
-Когато ще варите свинско,телешко или агнешко месо,залейте го със студена вода.
-Когато нямате бяло вино под ръка,можете да го заместите в ястието или соса с 1с.л. зарах и малко оцет.
-Ако кексът/сладкишите се отлепват трудно от тавата,оставете я за 5 минутки върху мокра кърпа.
-Айранът става по-приятен ако разбиете киселото мляко с газирана вода.
-За да премахнете миризмата на чесън,лук или риба от ръцете си,изтрийте ги с лимонова кора.
-Загоряло по съдовете се почиства по-лесно,ако във водата се сипе сода бикарбонат и се остави малко да поври.
-Еластичносста на найлоновите чорапогащи се повишава,а с това и трайността им,когато към водата,в която се перат,се прибавят няколко капки глицерин..
-Когато чистите млади картофи,ръцете ви няма да почернеят,ако предварително ги изплакнете в оцет и ги оставите да изсъхнат,без да ги измиете.
-Не посолявайте месото преди готвене-солта предизвиква преждевременно отделяне на соковете му,а това понижава вкусовите му качества.
-За да запази оризът белия си цвят,сложете го да се вари в гореща подсолена вода,в която сте капнали малко лимонов сок.
-Копърът и магданозът се прибавят към ястието,след като е вече готово.Така тези подправки запазват яркозеления си цвят и витамините.
-Пържолите ще станат по-крехки,ако два часа преди печенето/пърженето ги намажете със смес от оцет и олио.Същото може да направите и с месото за барбекю.
-Старите картофи стават по-вкусни,ако ги сварите във вода,в която сте добавили една чаена лъжичка оцет,3 скилидки чесън и един дафинов лист.
-Когато правите картофено пюре,никога не го разбивайте с миксер.То го прави наистина гладко,но бързо губи вкуса си.
Виждам кога мъжете обичат жените.Те им дават всичко,освен малка чaст от живота си.Но жените,когато обичат,те дават всичко
Offline
#2 2013-06-09 14:01:31
- katrin456.1997
- Member
- From: Iн Woнderlaнd
- Registered: 2012-07-25
- Posts: 2,620
Re: Знаете ли,че..част 2
Полезно!
[img]http://i1114.photobucket.com/albums/k531/xieathearts/tumblr_lig0uuSo9J1qhnx85o1_500.gif[/img]
Offline
#3 2013-06-09 14:03:51
- love_hurts
- Member
- From: Texas.
- Registered: 2012-03-25
- Posts: 1,831
Re: Знаете ли,че..част 2
Някои от тези факти определено ще ми послужат. Браво за темата!
[list=*]
[*][img]http://store.picbg.net/pubpic/86/D8/ff1b3148fe5f86d8.gif[/img]
In your life you meet people. Some
you never think about again. Some
you wonder what happened to them.
There are some that you wonder if
they ever think about you. And then
there are some you wish you never
had to think about again, but you do...[/*]
[/list]
Offline
#4 2013-06-09 15:51:46
- iorsss
- Member
- From: New Orleans
- Registered: 2011-09-21
- Posts: 677
Re: Знаете ли,че..част 2
Полезно.
Offline
#6 2013-06-10 13:40:28
- sexy_girlll
- Member
- From: ~Summer Paradise~
- Registered: 2012-03-13
- Posts: 4,219
Re: Знаете ли,че..част 2
Някои от тези факти определено ще ми послужат. Браво за темата!
Определено.
[list=*]
[*]........................................................................
Let’s say goodbye
And never back again, let me cry
I wanted you, you wanted to lie
I knew that it would happen this way.[/*]
[/list]
Offline
#7 2013-06-10 14:44:54
- Lligla
- Member
- Registered: 2012-05-28
- Posts: 62
Re: Знаете ли,че..част 2
Полезно.
[img]http://i46.tinypic.com/21kgeg0.gif[/img]
Offline
#8 2013-06-10 17:15:15
- lady_ss1
- Member
- From: София
- Registered: 2010-09-17
- Posts: 21,410
Re: Знаете ли,че..част 2
Полезно.
Offline
Pages: 1