#1 2013-03-23 16:33:30

lyd3tinaaa
Member
Registered: 2009-11-09
Posts: 336

Re: няколко въпроса относно "прясна" татуировка :]]

  • Здравейте sun знам, че има безброй теми за татоси, но някак си времето ме притиска и нямам време да ги изнамеря всички и да ги изчета sad

    Та, вчера (22.03.) си направих първи татос - един малък зибу символ с размери 3,5/2,5см. Искам да  попитам няколко общи въпроса и бих желала тези, които са минали през това да отговарят, а не само от четено в интернет *за интернет изчетох почти всичко де що имах време да намеря*

    1. Човека, дето ме татуира ми каза да си взема Вита Мерфен и ми каза да я мажа с него по 4 пъти на ден, но не и колко време. Също така ми каза и да не я оставям суха, но с 4 пъти на ден тя попива и... С какво друго да я мажа?
    2. Понеже тя е на тазовата кост (при мъжете дето е оная яката V-зона) и ръба на дънките ми се търка в нея, ми каза да не нося дънки. Колко долу горе да карам с клинчета и анцузи и има ли компромисен вариант примерно да ходя с много плитки дънки
    3. Днес като я мазах забелязах едни странни черни нещица отстрани. Наподобяваха на валчетата от гума дето се появяват като триеш. Някой има ли идея какво може да е?
    4. Моля ви някой да ми обясни какво точно значи една татуировка да се "бели"?
    5. При мокренето има ли някакви особености... смсл да не трябва да я мокря или нещо друго?

    Искрено благодаря на тея, които ще си направят труда да ми помогнат :3  (f)


[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_mbdxxzCxGx1r1jh8wo1_500.gif[/img]
[list=*]
[*]You loved me and I froze in time
Hungry for that flesh of mine
But I can't compete with the she-wolf, who has brought me to my knees
What do you see in those yellow eyes?
'Cause I'm falling to pieces
[/*]
[/list]

Offline

#2 2013-03-23 16:49:33

Breath Of Passion
Bitchy mod
From: In his mind..
Registered: 2008-12-26
Posts: 12,623

Re: няколко въпроса относно "прясна" татуировка :]]

1. Човека, дето ме татуира ми каза да си взема Вита Мерфен и ми каза да я мажа с него по 4 пъти на ден, но не и колко време. Също така ми каза и да не я оставям суха, но с 4 пъти на ден тя попива и... С какво друго да я мажа?` - Моята също я мазах с Вита Мерфен, мазах я, докато се обели.Първият ден я носих с един наелон(фолио)и мажех така.Нормално е да попива.Аз не съм я мазала определени пъти на ден - когато усетя, че е попило си я мажех със тънък слой.Не я мажи с друго(Вита Мерфена може да се замени с Вазелин).
2. Понеже тя е на тазовата кост (при мъжете дето е оная яката V-зона) и ръба на дънките ми се търка в нея, ми каза да не нося дънки. Колко долу горе да карам с клинчета и анцузи и има ли компромисен вариант примерно да ходя с много плитки дънки - Важното е да не се търка, за да не се раздразни.Според мен и дънки стават, стига да не дразнят кожата.
3. Днес като я мазах забелязах едни странни черни нещица отстрани. Наподобяваха на валчетата от гума дето се появяват като триеш. Някой има ли идея какво може да е? - Това е нормално, най-горният слой просто се "отделя", не е нищо нередно.
4. Моля ви някой да ми обясни какво точно значи една татуировка да се "бели"? - Когато тези, както ги нарече "валчета" изчезнат(най-горният слой) падне, значи се е обелила.
5. При мокренето има ли някакви особености... смсл да не трябва да я мокря или нещо друго? - Моята гледах да не я мокра, макар, че ми се е случвало да се навлажни.Личното ми мнение е, че може да се мокри, но НЕ и да попадат по нея шампоан, сапун, душ гел и т.н.

П.П. - Хубаво е татуировката да се оставя да "диша" - тоест за малко да не я мажеш, да не я покриваш с нищо.
Сякаш това е, ако има нещо друго - питай.
Искам да попитам само - Защо не пита този, който те е татуирал тези въпроси?Мисля, че имаш уста...?


Those who talk behind your back are behind you for a reason!


Джордже Балашевич

Offline

#3 2013-03-23 17:38:22

xnekfonikfox
Member
Registered: 2010-06-28
Posts: 21,552
Website

Re: няколко въпроса относно "прясна" татуировка :]]

1. Човека, дето ме татуира ми каза да си взема Вита Мерфен и ми каза да я мажа с него по 4 пъти на ден, но не и колко време. Също така ми каза и да не я оставям суха, но с 4 пъти на ден тя попива и... С какво друго да я мажа?
Аз моите винаги ги мажех с Гентамицин маз. Вазелин става също. И не бях особено редовна с маженето.. Смисъл когато се сетя и имах възможност я мажех. Тогава бях втора смяна и нямаше как по-често.
2. Понеже тя е на тазовата кост (при мъжете дето е оная яката V-зона) и ръба на дънките ми се търка в нея, ми каза да не нося дънки. Колко долу горе да карам с клинчета и анцузи и има ли компромисен вариант примерно да ходя с много плитки дънки.
Докато не се обели.. 1 седмица някъде, при всеки е различно. Просто ще те дразни и боли.. Ако си с боди, примерно, може да не се дразни толкова.
3. Днес като я мазах забелязах едни странни черни нещица отстрани. Наподобяваха на валчетата от гума дето се появяват като триеш. Някой има ли идея какво може да е?
Значи това си е рана и просто се бели. Така трябва да е.
4. Моля ви някой да ми обясни какво точно значи една татуировка да се "бели"?
Това, което казах по-горе.
5. При мокренето има ли някакви особености... смсл да не трябва да я мокря или нещо друго?
Аз лично моите си ги мокрех, като го махах Гентамицина от ръката с кърпичка, което оставаше, си ми беше некомфортно. А на врата абсурд да не я мия, при положение че и косата се цапаше и блузите.

А и все пак ти е първата татировка, татуиста е бил наясно с това. Нищо срамно нямаше да попиташ, което те интересува.


"Great loves? Maybe one, if you're lucky."

Offline

#4 2013-03-23 18:24:49

miss_cute_kiss
Member
From: Somewhere in the oceans
Registered: 2010-11-20
Posts: 2,890

Re: няколко въпроса относно "прясна" татуировка :]]

1. На мен ми казаха да я мажа само с вазелин и редовно да я мия. Моята е правена на 21.02.2013г. И в момента е в отлично здраве и вид,ако мога така да се изразя.
2. По-добре носи клинове или анцузи (както ти каза) за да не се възпали нещо,първата седмица.
3. Да,това е боята,която тялото изхвърля,трябва да го измиеш. Понеже не цялото мастило може да се задържи в кожата,организма отхвърля ненужното.
4. Ами това е нещо като горния пласт на кожата.. Или като изгориш от слънцето. Важното е ,че ти не трябва да я белиш горният слой сам ще се обели,обаче малко ще сърби.
5. При мен беше точно обратното. Казаха ми да я мокря и да не я оставям суха. Да я мажа 3 пъти на ден,при което след,да кажем първото мазане на ден,когато дойде време за второто,да я измия за да падне полепналата мръсотия или отхвърленото мастило,да я подсуша и пак да я намажа. И така по три-четири пъти на ден. С:

Дано съм ти помогнала. Ако има още нещо,можеш да ми пишеш ЛС. С:


[list=*]
[*]"Love,love,love...and what is it good for!?
Absolutely nothing."
[/*]
[/list]

Offline

#5 2013-03-23 20:03:35

inlovegirlx33
Member
Registered: 2010-06-20
Posts: 726

Re: няколко въпроса относно "прясна" татуировка :]]

1. Човека, дето ме татуира ми каза да си взема Вита Мерфен и ми каза да я мажа с него по 4 пъти на ден, но не и колко време. Също така ми каза и да не я оставям суха, но с 4 пъти на ден тя попива и... С какво друго да я мажа? Може също с чист Вазелин.
2. Понеже тя е на тазовата кост (при мъжете дето е оная яката V-зона) и ръба на дънките ми се търка в нея, ми каза да не нося дънки. Колко долу горе да карам с клинчета и анцузи и има ли компромисен вариант примерно да ходя с много плитки дънки.. и моята татуировка е там,на мен не ми пречеше толкова ,но може да обуваш анцунзи или клинове
3. Днес като я мазах забелязах едни странни черни нещица отстрани. Наподобяваха на валчетата от гума дето се появяват като триеш. Някой има ли идея какво може да е? Няма нищо страшно!Това е рана и се бели,като се обели изцяло,няма да имаш такива проблеми smile
4. Моля ви някой да ми обясни какво точно значи една татуировка да се "бели"? Това означава ,че сменя кожата,например както се белиш лятото.
5. При мокренето има ли някакви особености... смсл да не трябва да я мокря или нещо друго? Може да я мокриш,няма никакъв проблем,но внимавай докато се къпеш,не трябва да попада шампоан,душ гел или подобни върху татуировката.


[img]https://38.media.tumblr.com/0b3ead515381471e109dd9b16e22cfbf/tumblr_nefchkIlBV1rvn6njo1_1280.gif[/img]

Offline

#6 2013-03-23 22:05:14

keminka
Summer Beauty
From: Варна~town
Registered: 2008-11-19
Posts: 3,031

Re: няколко въпроса относно "прясна" татуировка :]]

моите ги мажех с бепантен wink също действа,2-3 пъти на ден миеш с антибактериален сапун,
после пак мажеш с това което са ти казали да си купиш,но задължително тънък слой както си мажеш ръцете с крем,идеата е да не исъхва и да не ти дърпа кожата,а за тези валчета за които спомена ,това е излишната боя която излиза на 1вия или 2рия ден не при всеки го има,нормално е.Според мен докато се притесняваш какво и как тя ще зарастне и даже след 3-4 дена ще забравиш че е там  laugh

Offline

#7 2013-03-24 07:03:27

Unstoppablє
Member
Registered: 2012-08-28
Posts: 9,514

Re: няколко въпроса относно "прясна" татуировка :]]

1. Човека, дето ме татуира ми каза да си взема Вита Мерфен и ми каза да я мажа с него по 4 пъти на ден, но не и колко време. Също така ми каза и да не я оставям суха, но с 4 пъти на ден тя попива и... С какво друго да я мажа?- Може да опиташ с Вазелин. Аз лично моите ги мажех също с Вита Мерфен, но и вазелина не остава по-назад.
2. Понеже тя е на тазовата кост (при мъжете дето е оная яката V-зона) и ръба на дънките ми се търка в нея, ми каза да не нося дънки. Колко долу горе да карам с клинчета и анцузи и има ли компромисен вариант примерно да ходя с много плитки дънки? - Ами тъй като ти е съвсем нова, носи първите дни анцузи, клинове и т.н. Може към 6-7 ден да носиш дънки, но внимавай да не я раздразниш.
3. Днес като я мазах забелязах едни странни черни нещица отстрани. Наподобяваха на валчетата от гума дето се появяват като триеш. Някой има ли идея какво може да е? - Най-горния слой. Все пак е рана и се бели.
4. Моля ви някой да ми обясни какво точно значи една татуировка да се "бели"? - Когато най-горният слой се махне.
5. При мокренето има ли някакви особености... смсл да не трябва да я мокря или нещо друго?- Не, няма проблем. Само ще изпитваш лека болка, когато я намокриш в първите дни, но иначе не е проблем. И под това нямам предвид да я обливаш постоянно. Гледай много много да не я мокриш.

Това са ми знанията от моите татуси. Но съм на мнението на biberonchetoy... отговорите на тези въпроси можеше и да ги получиш от татуиста ти.

Offline

#8 2013-03-24 16:10:14

lyd3tinaaa
Member
Registered: 2009-11-09
Posts: 336

Re: няколко въпроса относно "прясна" татуировка :]]

  • Благодаря ви много за отговорите kiss

    Не питах човека, просто защото бях супер стресната и честно казано изобщо не мислех за след "дупченето"


[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_mbdxxzCxGx1r1jh8wo1_500.gif[/img]
[list=*]
[*]You loved me and I froze in time
Hungry for that flesh of mine
But I can't compete with the she-wolf, who has brought me to my knees
What do you see in those yellow eyes?
'Cause I'm falling to pieces
[/*]
[/list]

Offline

#9 2014-07-31 16:29:52

ivety we
Member
Registered: 2009-10-11
Posts: 178

Re: няколко въпроса относно "прясна" татуировка :]]

Не е вярно за мокренето добре е примерно преди да си легнете да я измиете с студена вода и сапун..а колкото до мазането не трябва да се прекалява ,маже се колкото да стой мазна иначе се излизат ранички и си остават върху татуса ии става яко грозно..


ЛЕВСКИ ВЕКОВЕН. УМРЕТЕ ПРАСЕТА.

Offline

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook