Pages: 1
#1 2013-01-18 22:18:25
- imposible_**
- Member
- From: Soffia
- Registered: 2011-09-20
Re: Разговор със съвестта на един актьор
Здравейте на всички за първи път ще пускам история в този сайт, но не и в други саитове:) и така..значи историята съм я пуснала и в един друг сайт, в който нямаше много голям интерес и сега реших да се пробвам и тук. Като цяло няма да е повече от 4-5 части..засега ще пусна една малка част, в която не знам дали ще се разбере основния замисъл, но ако има интерес ще я продължа. Приемам всякакви критики..
Част 1:
На входа на стария театър се беше струпала навалица, а спектакълът почваше чак след около час. Всички се бутаха в стремежа да си намерят по-добро място в залата. Публиката бе толкова многобройна, че щеше да има и правостоящи.
”Един по един, моля ви! Не се блъскайте! ” - викаше старият портиер, но тълпата беше сляпа и глуха. Всички искаха по-скоро да видят Харпър Кони.
„Клоунът” – така се казваше пиесата, а гореупоменатият беше в главна роля. Един от най-великите актьори за свото време, Кони умееше да се превъплъщава, висейки в пропастта между реалното и измисленото, потапяйки се в различни фикции и гротескни форми на характер, дотолкова премоделирайки своя, че се бе загубил сред персонажите си. Да, имаше едно нещо, което Харпър Кони не умееше - и това бе да бъде себе си.
Но никой така или иначе не се беше опитвал да вникне в душата му. Никой не го интересуваше истинската същност на актьора, всички обичаха красивите му маски и въплъщения. Затова, когато не беше на сцената, той надяваше някои от многобройните му такива, оставяйки съвестта му да спи неспокойно. Аз знаех всичко това, защото го познавах по-добре – бях една от по-дълго продължилите му авантюри преди пет години, когато той все още имаше собствен лик и хващаше окото. Професията му го изсмукваше все повече в емоционален план и срещите ни вече не бяха така чести – но чувствата ми към него все още се таяха, греховно скрити някъде.
Благодаря за вниманието
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
#2 2013-01-19 12:49:06
- newsy_95
- Motherfucker. ××
- From: Варна
- Registered: 2011-09-12
Много ми хареса,некст.(:
you say you hate me? i just love you more. :3
[img]http://data.whicdn.com/images/38616824/1348799191233779_animate_large.gif[/img]
#3 2013-01-19 14:56:04
- youngmoney9
- Member
- Registered: 2012-04-03
И на мен ми хареса много, давай нататък! И ако наистина си писал/а това напълно сам/а, поздравления! Много добър стил на писане, поне според мен.
NO PAIN IS FOREVER!
#4 2013-01-19 17:31:55
- petyyxbabyy
- Member
- From: New York, United States
- Registered: 2011-03-02
- Website
Много ми хареса, продължавай!
[list=*]
[*]Мъжете са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.[/*]
[/list]
[img]https://31.media.tumblr.com/946d01bba2210c230ec7fba6249a8c74/tumblr_myqwuyOj2d1to8yxyo1_500.gif[/img]
#5 2013-01-19 21:01:14
- privaтe Love
- Member
- From: in his late night thoughts
- Registered: 2010-08-07
Супер много ми харесва, а и театърът като изкуство ми е слабост.
«» Hold my hand and I'll take you there... somehow, someday, somewhere...
#6 2013-01-19 21:35:53
- bebche__:)
- Member
- From: Pariss
- Registered: 2011-02-26
Много ми хареса,некст.(:
<З
[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_lxrrp7zAaV1r7mjy5o1_500.gif[/img]
#7 2013-01-24 11:15:52
- imposible_**
- Member
- From: Soffia
- Registered: 2011-09-20
Залата постепенно утихваше, червените седалки, на кръпки от старост, бяха запълнени изцяло. За щастие бях напред, съвсем близо до сцената – това щеше да ми позволи да улавям израженията на актьорите и да преживявам техните чувства по свой си начин, пренасяйки ме в измисленото им битие. Това можеше да нахрани осиротялата душа на всеки.
Прожекторите светнаха. Унесена в мислите си, не бях обърнала внимание на декорите. Вдясно бе поставен внушителен роял, малко встрани – очукана дървена маса и три стола в същия вид. Освен Кони, на сцената бяха излели още една жена и един мъж, облечени официално-семпло. Той беше пълна противоположност на последните – облечен в широки панталони с висящи тиранти и разпасана риза на кръпки, гримираното му лице наподобяваще комичната маска на театъра – той бе Клоунът. Хвърли последен поглед към публиката и се усмихна широко и неподправено. Той обичаше сцената, тя бе неговият малък уютен дом, където се чувстваше по-добре и на мястото си. Монологът му започна, приковавайки вниманието на всички, хипнотизирайки въображението им...
Благодаря за вниманието!
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Pages: 1