#1 2012-12-04 09:40:13

ttiiniie^^
Member
From: Saint Petersburg.
Registered: 2010-12-17
Posts: 1,519
Website

Re: Фон дьо тени, пудри, основи за грим и т.н.

Видях темата "грижа за кожата",но според мен тя е по-подходяща за съвети,когато имаме проблем с кожата,а не при въпросите за грим.

Основи/бази за грим:

Основата и базата за грим са едно и също.Има различни видове основи,но всичките те служат за подготвяне на кожата за грима и за засилване на устойчивостта му.Затова ако не смятате да използвате основи постоянно,имайте ги предвид,когато искате гримът ви да издържи максимално дълго време.
В състава на много съвременни основи за грим често са включени полезни за кожата вещества.Това обаче не означава,че базите могат да заместят козметичните ви средства за поддържане на кожата.Основите за грим винаги се нанасят върху нормално използваните от вас кремове,след като са попили добре.

Основи за лице:

* Тези основи подготвят лицето за по-нататъшното нанасяне на фон-дьо-тена.Те създават максимално равна и гладка повърхност на кожата,благодарение на което фон-дьо-тенът се разпределя равномерно и лесно.Основите омекотяват повърхността на кожата с бръчици и заглаждат образувалите се от акне неравности.
* Специалните коректорни (цветни) основи могат да подобрят значително цвета на лицето.Зеленикавите основи неутрализират ефекта на зачервяване,лилавите–жълтия или кафеникав оттенък на кожата,светлосините пък балансират оранжевия оттенък на загара,докато белите придават порцеланова белота на лицето.
* В състава на някои основи са включени микроскопични светлоотразителни частици,които придават приятно сияние на кожата.При кожа със студен оттенък е най-добре да се използват основи с розово-перлен блясък,а при кожа с по-топъл оттенък – златисто-прасковени основи.Не нанасяйте основи със силен блясък върху цялото лице,това ще направи кожата ви да изглежда мазна.
* Можете да неутрализирате мазния блясък и да намалите визуално разширените пори,използвайки матови основи.Докато овлажняващите основи ще осигурят по-голям комфорт на сухата и повяхнала кожа.
* Основите,съдържащи UV-филтри ще предпазят кожата ви от слънцето и затова ще ви бъдат много полезни,ако дневният ви крем и фон-дьо-тенът ви не съдържат SPF.
* Основите за грим се нанасят с ръце.След нанасянето е необходимо да изчакате няколко минути базата да попие,иначе ще се размаже.

Видове:

Според основата:

На течна основа: Подходящи са за всеки тип кожа (могат на бъдат с маслена или водна база–трябва да провериш)
На маслена основа: За жени със суха и много суха кожа,както и за повече блясък.
На кремообразна основа: За суха и застаряваща кожа.Нанасят се с гъбичка.
На водна основа: С по-леко и прозрачно покритие за всеки тип кожа (включително мазна или проблемна кожа).
На минерална основа: подходящи за всички типове кожа,дори и за чувствителна.

Според текстурата:

Матираща: предназначен за мазна или комбинирана кожа.Осигурява на кожата красив сатенен резултат,без да лъщи.
Блестяща: Блещукащи частици са добавени във формулата за по-перлен,сияещ тен.

Според покритието:

Невидимо (съдържа по-малко от 50 процента оцветители ): много подходящи са за светла кожа.Към тях се отнасят тониращите хидратанти,фон дьо тените на водна основа и някои тониращи слънцезащитни кремове,които осигуряват естествен и безупречен вид на кожата ти.
Прозрачно: тези фон дьо тени стоят естествено върху лицето и са подходящи за кожа с лека пигментация или малки несъвършенства.Те изглаждат тена,а останалото можеш да прикриеш с коректор.
Средно: покриват около 60 % от пъпките и неравномерния тен.Има много разновидности,като те съветваме да се спреш на тези,които са на водна основа за свеж резултат.
Пълно: Нуждаеш се от него,за да прикриеш белези,рождени петна,тежко акне,дори татуировки.

Фон дьо тенът и видовете му.

Основните му задачи са:
1. да прикрие всички несъвършенства по кожата,белези,пъпки,тъмни кръгове под очите,пигментация
2. даде безупречен външен вид на кожата
3. подобри тонуса на кожата
4. да прикрие разширените пори
5. да даде плавена текстура на кожата
6 .предпази кожата от слънцето и екологични замърсители
7. да намали лъскавината
8. да даде гладко, матово покритие

Видове:

1. Tinted Moisturisers (Матиращи овлажнители)
Tinted moisturizers това е продукт 2 в 1 тониращ и овлажняващ кожата.
Докато освежава и успокоява вашата кожа,той леко и незабележимо я покрива с лек тониращ фоал за прикриване на малки несъвършенства.
Добър е за използване през летните месеци,когато желаете да има само лека разлика в нюанса на кожата ви и е най- ефективен за млади дами.
Повечето тониращи овлажнители са в тубичка и се нанасят с пръсти на лицето.
Идеален за нормална към суха или леко мазна кожа.

2. Течен фон дьо тен
Това е най-популярната и многобройна група фон дьо тени защото те са лесни за нанасяне и придават на кожата натурален и свеж вид.
Използват се за всеки тип кожа,но ако имате мазна и склона към акне е добре да потърсите фон дьо тен без мазнина.
Прилагат се с пръсти или ако искате по-професионално с козметична гъбичка .

2.1 Матиращи течни фондьотени без мазнини-за мазна и склонна към акне кожа.
Имат матиращ без блясък ефект.Върху кожата те изглеждат като традиционните течни ФДТ-и,въпреки,че те често са по-гъсти на вид и нямат блясък.
Недостатъкът им е че може да накарат кожата ви да изглежда суха и лющеща се.

2.2 Ултра-матиращи Фон дьо тени
Тези фондьотени и са превъзходен избор ако имате наистина мазна кожа,имате проблеми с това грима ви да се размазва или изчезва след известно време; живеете във влажен климат,спортувате,и искате да сте с грим който стои на мястото си,или харесвате напълно матирания завършек.Този продукт ще се задържи повече от който и да е друг ФДТ,без да се разнесе или размаже.Ако имате много мазна кожа непременно трябва да го пробвате.
Примери: Estee Lauder Double Wear Stay in Place Makeup SPF 10

2.3 Фон дьо тени на водна основа и стандартни течни фон дьо тени
Осигуряват лека до средна покривност и са най-добри за тези с нормална към суха кожа.
Ако се притеснявате за лекото лъщене,което водно-базираните ФДТ-и оставят след себе си по кожата,опитайте да нанесете малко количество прахообразна пудра върху продукта..

3. Крем - фон дьо тен
Това са фон дьо тени с силно овлажняващ и подхранващ ефект,неподходящи за мазна кожа.
Идеални са за суха или застаряваща кожа,тъй като са с богата и плътна текстура.Нанасят се със гъбичка.
Ако употребявате пудра върху този тип фон дьо тен,маслото поема талка и лицето може да има вид на намазано и тежко гримирано.Същото се отнася и за ружа и сенките за очи -те ще изглеждат тежко и също така ще потъмнеят след нанасянето.Традиционно кремообразния руж е склонен да изглежда най-добре върху такъв тип фон дьо тен.
Примери: Cle De Peau Cream Foundation

4. Пяна фон дьо тен
Лесни за ползване от всеки тип кожа.Дават номинална хидратация и идеален завършат.За да ги нанасете правилно първо пръснете от пяната първо на ръката си и от там с гъба нансете определеното количесто върху лицето си.

5. Компактен фон дьо тен
Идеални за повечето типове кожи и лесни за пренасяне в дамската ви чантичка и нанасяне върху кожата.
Може да се нанасят с четка или с гъбичка.Дълготрайни и идеално хидратиращи имат лека до средна покривност.
Някой от тях имат и защитен фактор.
Да се избягват при кожа,склонна към белене - пудрата,която съдържат ги прави прекалено изсушаващи за хора със суха кожа.
Най- добри за дами с нормална към смесена кожа.
Изглеждат много добре върху продукти за защита от слънцето и могат да помогнат да се намали лъскавината която някои съставки в кремовете с фактор оставят по кожата.
Примери: Parure Compact Foundation with Crystal Pearls SPF20

6. Стик фон дьо тен
Това са "динозаврите" в света на фон дьо тените - обратно към годините на стария Холивуд.
Подходящи са за силно повредени или кожи с белези.
Нанасете малко от продукта върху определеното место, след което размажете с навлажнена гъбичка.

7. Liquid-to-powder foundations
Това са гелообразни пудри, нанасят се лесно и имат матиран завършек.
Съдържат вода и глицерин и са по леки от класическите фон дьо тени.
Използват се при смесена или мазна кожа.
Много е важно да държите самият продукт плътно затворен за да не се изпари водното съдържание от продукта.
Примери: Borghese Molto Bella Liquid Powder Makeup

8. Фон дьо тени с блясък
Използват се при вечерен грим ,за да не се получи театрален ефект през деня.
Идеален за суха кожа без блясък или при повехнал тен.
Примери: Liquid Canvas Healthy Fluid Foundation SPF8 ( Sheer Matte )

Не тествайте цвета върху опакото на китката или ръката, тъй като те не са същия цвят като този на лицето ви а тествайте малко от фондьотена върху брадичка ви и ако цветът "изчезне" в кожата ви, значи това е той - вашия фондьотен.
Когато купувате фон дьо тен е важно да бъдете запознати и да разбирате цвета на кожата си. Целта е да намерите ФДТ, който да съвпада с този цвят, без значение от оттенъка отдолу. В голямата си част фондьотените са в някакъв нюанс на неутрална слонова кост, бежаво, телесно, тъмно кафяво, бронзово кафяво, или абанос, с много лек оттенък на жълто.

Видове пудри:

Прахообразни пудри -  нанасят се по-равномерно, прецизно и фино. Използват се за много гримьорски трикове , които не се получават така добре с компактната пудра.

Компактна пудра - пресована пудра в кутийки, която е задължителна, ако през деня кожата Ви се омазни и се наложи бързо да попиете.

Крем-пудрата (пудра и фон дьо тен 2в1) - комбинира свойства на фон дьо тена и на пудрата. Продуктът има добри покривни способности, но трябва да избягвате да го използвате на кожа с бръчки, разширени пори или грапави места, защото ги подчертава. Има два начина за нанасяне на крем-пудрата: с леко влажна гъба за фино покритие и със суха гъба за по-плътно покритие.

Видове коректори:

Стик – той е най-разпространения вариант – има формата на стандартно червило или стило. Нанася се много лесно и ако е в подходящия цвят, е много ефективно средство за покриване на недостатъци или пъпчици по лицето.
Изключително удобен вариант за честа корекция на грима, когато не сте си у дома.
Не е изключено стикът да е в зелен, жълт или лилав цвят – в този случай той е предназначен предимно за прикриване на червенината по кожата.

Течен – изглежда като течно червило, със специален апликатор за по-прецизно нанасяне, може да бъде и в тубичка.
Подходящ е за суха и нормална кожа и има по-добра покривност. Отличен избор ако искате да го използвате самостоятелно - повечето случаи не се нуждае от покриване с пудра или фон дьо тен.

Коректор – четка – Течен коректор под формата на четка с пълнител. Изключително удобен за носене в чанта и бърза употреба дори и на улицата.
Можете да скриете петънце или пъпчица за секунди и после отново да го приберете в чантата.

Компактен – прилича на пудра, нанася се с апликатор, също като сенките.
Препоръчва се главно за корекция върху основния грим – върху пудрата или фон дьо тена.
Не е много подходящ за суха кожа.

Кремообразен – много прилича на кремообразната пудра. Нанася се с четчица. Има чудесно покритие и може да се използва самостоятелно, без да е необходимо да се покрива с пудра или фон дьо тен.

Коректор – палитра – съчетание от два или повече нюанса на един цвят.
Доброто съчетание на цветовете позволява освен да комбинирате основните цветове и да получите нови нюанси, и да прикривате недостатъците по различните зони на лицето, тъй като те често са в различен оттенък.

Няколко ценни съвета при употреба на коректор:
Внимателно подбирайте продукта по цвят и марка. Не прибягвайте до твърде тъмен или твърде светъл нюанс. Некомедонните и хипоалергенни продукти са за предпочитане.
След като нанесете коректора върху кожата, внимателно разнесете с пръсти или с четчица, за да се прелее с естествения цвят на кожата.
За околоочния контур използвайте специализиран за целта продукт. Нанесете малко количество и разнесете с леки потупвания. Не опъвайте и не търкайте силно кожата в този участък, защото тя е много по-нежна и тънка в сравнение с останалата част от лицето. Не напластявайте голямо количество за да не се събере в малките бръчици и да ги открои.
Ако използвате фон дьо тен, нанесете коректора върху него и завършете с пудра. Ако използвате само пудра, коректора трябва да е под нея. Цветните коректори задължително се покриват с фон дьо тен. Не търкайте тампончето за пудра върху коректора, а само леко допрете.

Източници: woman.bg, cosmopolitan.bg, euro-woman.net, rozali.com, avon.bg.


Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Tumblr.

Offline

#2 2012-12-06 12:11:49

petyyxbabyy
Member
From: New York, United States
Registered: 2011-03-02
Posts: 2,354
Website

Re: Фон дьо тени, пудри, основи за грим и т.н.

Полезно е!   smile


[list=*]
[*]Мъжете са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.[/*]
[/list]

[img]https://31.media.tumblr.com/946d01bba2210c230ec7fba6249a8c74/tumblr_myqwuyOj2d1to8yxyo1_500.gif[/img]

Offline

#3 2012-12-06 15:29:46

lady_ss1
Member
From: София
Registered: 2010-09-17
Posts: 21,410

Re: Фон дьо тени, пудри, основи за грим и т.н.

Наистина е полезно.

Offline

#4 2012-12-07 09:16:43

Dr.Predator
Member
From: Sin City
Registered: 2010-11-21
Posts: 617
Website

Re: Фон дьо тени, пудри, основи за грим и т.н.

О, браво много хубава темичка.


[img]http://i91.photobucket.com/albums/k300/vanilia_1/2445jpg.gif[/img]
Make it nasty

Dr.Predator

Offline

#5 2012-12-07 10:06:29

miirka_
Member
From: ~ DreamLand**
Registered: 2010-02-08
Posts: 450
Website

Re: Фон дьо тени, пудри, основи за грим и т.н.

Полезно е!   smile


Sometimes it's better to be alone. Nobody can hurt you ..

[img]http://data.whicdn.com/images/17215876/tumblr_lteitbk3Cs1qil47mo1_500_large.jpg[/img]

Offline

#6 2012-12-15 14:37:30

monkata_111
Member
Registered: 2012-03-08
Posts: 524

Re: Фон дьо тени, пудри, основи за грим и т.н.

Много е полезно !


She doesnt mindd  . ; ))
[img]http://prikachi.com/images/286/4606286B.gif[/img]

Offline

#7 2012-12-26 19:12:06

miikи маLs .
Beαutiful Bitch
From: Bulgaria
Registered: 2011-01-25
Posts: 2,239

Re: Фон дьо тени, пудри, основи за грим и т.н.

Доста полезно.  sun

Offline

#8 2013-10-18 12:48:43

Annaa
Member
Registered: 2012-07-10
Posts: 219

Re: Фон дьо тени, пудри, основи за грим и т.н.

Адски полезно е, мерси hug


Аз не съм Ана, така че, ще помоля изобщо да не гледате предишните тъпи мнения, които са нейни. Просто не можех да си направя регистрация и взех нейната.

Offline

#9 2015-01-02 15:53:24

winter girl
Member
From: Plovdiv Balgaria
Registered: 2010-12-18
Posts: 369
Website

Re: Фон дьо тени, пудри, основи за грим и т.н.

Адски полезно е, мерси hug


[img]http://prikachi.com/images/651/7397651y.gif[/img]

Offline

#10 2015-07-29 13:15:26

barbaronatheone
Member
Registered: 2015-07-29
Posts: 1

Re: Фон дьо тени, пудри, основи за грим и т.н.

Здравейте приятели, искам да ви информирам за една страница, която ще ви бъде от изключителна полза, ако използвате градски транспорт в  София
това е линк към самата страница http://razpisanieto.bg
Сигурен съм, че ще ви бъде от полза особено ако не знаете как да стигнете от до, рисува всичко на карта....

Offline

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook