#1 2012-12-03 21:46:55

Коди Мартин
Member
From: Russia, St, Petersburg
Registered: 2012-03-03

Re: "Стари приятелю"

„Стари приятелю”

- Стари приятелю, защо ти ме изостави? Защо обърна ми гръб и потегли по безкрайния път, без дори да кажеш сбогом? Защо остави само въпросителни след себе си, остави една загадка, която никой не можеше да разреши.
Лек дъждец капеше тихо по земята, правейки малки локви. Хората със забързана крачка цопваха в тях и продължаваха без да спрат, сякаш им оставаше една последна минута живот.  Малко по – натам се виждаха две момчета, който бестрашно тичаха, смееха се и се радваха на дъжда, който започваше да се засилва, но явно това нямаше значение за тях. Въпреки, че бяха подгизнали, те продължаваха все така да бягат с пламнали от радост очи, а хората ги гледаха все едно правят нещо нередно. Беше трудно да се повярва как едни капки вода могат да направят две деца толкова щастливи, но истината бе, че те си нямаха нищо друго. Наслаждаваха се на малкото, което им поднасяше живота и, колкото и изпитания да им поставяше, те ги подминаваха с усмивка, без да се предадат. Някак бе странно да видиш два толкова силни характера, особено на тази възраст, но хората не знаеха, какво бяха преживели те и може би никога нямаше да научат. Те бяха просто поредните луди деца, които вероятно утре щяха да са болни в леглото, а семейството им щеше притеснено да стой на тях. Те обаче нямаха семейство, което да бди над тях. Нямаха си майка, която да е до тях в тежките моменти, нито баща, който да ги научи на занаят. Бяха просто двама приятели, отхвърлени от живота, преследвани от жестоката съдба и принудени да се справят сами.
След няколко минути от небето вече падаха големи топчета лед, което принуди русолявите момчета да се скрият на сигурно място. В същност това сигурно място, беше една голяма изоставена сграда,  която нямаше нито прозорци нито врати.
Вътре се виждаха само два стари, покъсани, кожени стола и една малка дървена маса, на която имаше хляб и вода. 
Когато те влязоха нямаха печка, на която да се стоплят, нямаха дори топли дрехи, които да облекат. Стояха мокри до кости, с тракащи зъби, вече съжалили, че бяха стояли толкова време под дъжда. Бе останала единствено надеждата градушката да отмине по – бързо и да изгрее слънце, което едва ли щеше да стане.
Едното от русите момчета трепереше толкова силно, а лицето му бе посиняло от студ, който сякаш си пробиваше път до най – топлата част от тялото му – сърцето, за да вледени и него, и да сложи край на болката, чувствата и мъченията му.
След няколко минути той падна на земята, като започна да се гърчи, а приятеля му го гледаше със сълзи на очите. Дали защото предчувствуваше, какво щеше да се случи или защото не знаеше как да му помогне, нямаше как да се разбере. След миг обаче той бързо отиде до приятеля си и го прегърна, като се опита да го стопли, но той също като него бе толкова мокър, че вероятно му ставаше по – студено.
Русото момче с посинялото лице, успя да се обърне към приятеля си, сякаш да го види за последен път и едва изрече „Пази се приятелю, обичам те”, а после просто се впусна във вечен сън,  в който повече нямаше да чувства болка, нито мъка.
Сълзи от очите на приятеля му капеха по мъртвото тяло, а той все така вкопчен в него, без да изрече нищо. По едно време просто стана и излезе, а навън вече грееше слънце.
Той пое без посока и цел, просто знаеше, че трябва да ходи.
И ето го днес, стоящ на една пейка под дъжда, вгледан в минаващите хора, но този път той не беше онова бедно момче – сега беше известен бизнесмен. Можеха ли обаче да върнат парите загубения приятел? Можеха ли да заглушат болката в сърцето му?
Русият мъж се изправи и отново потегли на някъде, като изрече само няколко думи:
-  Стари приятелю, защо ти ме изостави? Защо обърна ми гръб и потегли по безкрайния път, без дори да кажеш сбогом? Защо остави само въпросителни след себе си, остави една загадка, която никой не можеше да разреши.

[img]http://prikachi.com/images/652/6784652t.png[/img]

#2 2012-12-03 23:07:43

drebosy4etu
Member
Registered: 2009-08-08

Толкова много чувства  heart ,толкова размисъл...Адски ме трогна,браво. smile

Виждам кога мъжете обичат жените.Те им дават всичко,освен малка чaст от живота си.Но жените,когато обичат,те дават всичко

#3 2012-12-04 00:39:53

lovegackt
Member
From: My imagination *~*
Registered: 2011-09-26

Когато пред теб се изпречи стена, не се притеснявай, изрисувай я!
Нарисувай мечтите, за които не си вярвал че ще се сбъднат.
[img]http://ic.pics.livejournal.com/omgakuto/24609747/35781/35781_900.gif[/img]

#4 2012-12-04 06:46:18

marleyandme
Member
Registered: 2012-03-21

[list=*]
[*][img]http://prikachi.com/images/705/8087705D.jpg[/img][/*]
[/list]

#5 2012-12-04 07:26:36

malwu..
Member
From: Монтана ~
Registered: 2010-11-17

~* - * Our love is like the wind .. I can't see it,but I can feel it ! <3 ~ ;}

#6 2012-12-04 09:43:23

galiana
Member
Registered: 2012-06-20

Страхотно е! Браво!!!  cry

El amor es como mafia,una vez que estas dentro ya no puedes salir!

#7 2012-12-04 10:32:53

miirka_
Member
From: ~ DreamLand**
Registered: 2010-02-08
Website

... Насълзиха ми се очите.. БРАВО  cry  heart

Sometimes it's better to be alone. Nobody can hurt you ..

[img]http://data.whicdn.com/images/17215876/tumblr_lteitbk3Cs1qil47mo1_500_large.jpg[/img]

#8 2012-12-04 11:21:12

ttiiniie^^
Member
From: Saint Petersburg.
Registered: 2010-12-17
Website

Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Tumblr.

#9 2012-12-04 12:34:12

Unstoppablє
Member
Registered: 2012-08-28

#10 2012-12-04 12:38:09

DamonGirl
Member
From: Новосибирск, Сибир
Registered: 2012-08-26
Website

WoOow страхотно е   cry  Браво !

Понякога съм пара, понякога съм лед. И във всичките си превъплъщения съм полезна, непотребна, а понякога — отровна.Защото никога не се опитвам да съм това, което не съм.Защото приемам да съм част, не цялост.Защото съм много неща, не едно.Защото не съм повече от това, което съм.Нито по-малко.

#11 2012-12-04 13:48:29

unbroken.
Member
From: Своге.
Registered: 2012-02-29

Много ми хареса.
Браво,за пореден път ще ти го кажеш пишеш уникално.. bow  sun  heart

[list=*]
[*] Bye bitch,bye,bye,bye .   [/*]
[/list]
[list=*]