Pages: 1
#1 2009-11-25 21:22:22
Re: Ваксина отказва от цигарите
Ваксина отказва от цигарите
Скоро пушачите ще могат да се ваксинират срещу вредния си навик, съобщи британският вестник "Дейли телеграф".
Според данни на Американската асоциация за борба с белодробните заболявания 90% от пушачите, които се опитват да спрат цигарите, до една година пропушват отново.
Създателите на продукта Nic VAX си поставят за цел да намалят тази цифра наполовина. Ваксината се инжектира и действа като създава антитела. Те се свързват с молекулите на никотина от тютюна и им пречат да навлязат от кръвта в мозъка. Известно е, че там никотинът създава усещане за удоволствие, към което се привиква.
Nic VAX е разработен от фармацевтичната компания "Наби фармасютикълс" и "ГлаксоСмитКлайн". Джийн Стивън от "ГлаксоСмитКлайн" заяви, че ако ваксината бъде одобрена, ще е ново решение за милиони пушачи, които искат трайно да спрат да пушат.
"ГлаксоСмитКлайн" е сключила споразумение с американската компания "Наби байофармасютикълс", съгласно което ще й изплати авансово 24 милиона британски лири и още 296 милиона лири в бъдеще, за да доразработи и пусне в продажба първата ваксина срещу тютюнопушене в света.
[img]http://prikachi.com/images/381/3030381s.jpg[/img]
#2 2009-12-09 20:44:42
- madamata5
- Member
- Registered: 2008-09-26
Re: Ваксина отказва от цигарите
е тая ваксина е само за мен
Не ми хАресва да сТоиш и да ме гЛедаш в очиТе ,,
Да ми гоВориш за жИвота .. кАк праВят доБрите ...
Pages: 1