Pages: 1
#1 2009-11-25 21:19:03
Re: Судоку топи килограми
Един час решаване на кръстословици или судоку изгаря 90 калории и помага на човек да отслабне без да става от фотьойла си, твърди британски учен, цитиран от в. "Дейли мейл".
Експертът по бързина на ума Тим Форестър от уеб сайта за трениране на мозъка cannyminds.com обясни, че заниманията с главоблъсканици изгарят калории по същия начин както тренировките.
"Мозъкът ни се нуждае от 0,1 калории на минута само за да работи. Когато решаваме кръстословица или ребус, изгаряме по 1,5 калории на минута. Мозъкът е изграден от милиони нервни клетки. Те се свързват с други неврони и пренасят съобщения в тялото като произвеждат невротрансмитери, които предават сигналите", обяснява Форестър.
Умственото напрежение набавя енергия за мозъка. Той започва да изразходва повече глюкоза и калории. Ако човек прекара два часа в попълване на кръстословици, ще изразходи 180 калории - това е повече, отколкото има в много видове бисквити.
Според говорител на Британската асоциация по диетология мозъкът е като всеки друг орган и ако го упражнявате, ще се нуждае от повече калории, за да работи добре. Той твърди, че не може да се отслабне само с мислене. Въпреки че мозъкът използва доста голямо количество енергия, той не усвоява мазнините. За разлика от захарите мастните молекули не могат да се разградят до глюкоза.
Така че ако искате да отслабнете, ще трябва да правите физически упражнения и да се храните здравословно, съветват британските експерти.
[img]http://prikachi.com/images/381/3030381s.jpg[/img]
#2 2009-11-26 12:49:08
- kattteto92
- Member
- From: Монтана
- Registered: 2009-07-16
Извод : Решавайте повече кръстословици и судоку вместо да посещавата фитнес залите
Защото така ми харесва!
#3 2009-11-26 14:16:03
- monnssy
- ChokoLate Cat
- From: Manhattan, New York
- Registered: 2009-06-09
това обяснява защо една зубърка от нашия клас е толкова слаба..
..
I'll love you till the end of time
I'll wait a milion years.
Promise you'll remember that you're mine
#4 2009-11-26 14:47:15
- madamata5
- Member
- Registered: 2008-09-26
Извод : Решавайте повече кръстословици и судоку вместо да посещавата фитнес залите
![]()
![]()
+
Не ми хАресва да сТоиш и да ме гЛедаш в очиТе ,,
Да ми гоВориш за жИвота .. кАк праВят доБрите ...
Pages: 1