Pages: 1
#1 2012-10-13 16:56:41
- Call Again
- «√anity ℱair»
- Registered: 2011-03-01
Re: Размисли .
Хора,наранявайте ... обиждайте ... корете,когато си тръгвате ... за да може да не ви "гонят" след това. Един нормален човек иска винаги да обича и да бъде обичан ... да,това е нормално ... както и и нормлно да се бори човек за любовта си.Както е казано " на война и в любовта всичко е позволено" ... Една тенденция,която забелязвам наскоро е ,че хората или по голяма част от хората , който са били наранени ... използват различни методи за да върнат човека до себе си.Забелязах,че вече не е достатъчно да подариш цветя или да се извиниш , за да спечелиш някого ОТНОВО.Забелязах,че почват да навлизат други методи ... все повече хора например всеки 19 да кажем по мои изчисления,иска да впечатли половинката си с картина или стих ... и мисля,че бройката на хората се увеличава,зависимост от това колко дължим и дали имаме познат , който да ни помогне.И така любовта става спонсорирано чувство ... иска ме да го купим.Не отричам,че моя милост не се е опитвала да впечатлява накого по този начин,като го описвам в стих или като го нарисувам ... даже съм стигала и много по далеко от това.Просто забелязах,че когато човек не ни обича, каквото и да направим за него ... дори да рискуваме животът си,той ще е безразличен. А ако някога успеете да привлечете някого по изброените методи,то знаите ,че ще е за кратък период от време.Та искам да споделя,че хората са тип същества,който искат да бъдат обичани и когато намерят човек,който е готов да рискува всичко за тях те го отбягват по една или друга причина ... все ще се намерят косури.Човек не иска да бъде третиран като божество,той иска да обожава ... и точно тук стигаме до процеса в който,ние сами сме пристъстени към търсенето,към това ,което не наранява ... което ни тревожи или ни кара да се чувстваме подтиснати. И както казах това е по мое виждане ... и исках да го споделя,защото ако ти или ти ... ако си мислиш,че можеш да накараш човек,да те обича чрез създаване или копуване на изкуство ... това си е плагиат спрямо любовта. С това не искам да накарам четателите да не се борят,искам да споделя,че всичко зависи от човека отсреща или по скоро от образът,който сме му създали в съзнанието си.Ще се радвам някой да оспори всичко,което съм написала,защото така ще направи както мен , така и доста хора,който вярват , че чрез изкуството можеш да спечелиш нещо повече от това да олекнеш с няколко грама своенравни чувства!
#2 2012-10-13 18:59:08
Не го прочетох цялото, защото си противоречиш и въобще не е написано добре.
Даваш примери, казващи как в любовта и войната всичко било позволено и това е напълно окей, а след това нареждаш кое и защо не ти се струва правилно като средство, чрез което да спечелиш нечия любов.
Живота е несправедлив, няма как да очакваш нещата, които присъстват в него да са нещо по-различно, пък било то и 'несравнимата' любов, която, ако питаш мен много хора надценяват и слагат на пиедестал с причина и без причина.
Нещата, които назова не карат хората да се влюбват, те показват плюсовете на онези, които ги създават и използват, а дали отсрещния човек ще ги оцени или ще се трогне от тях е напълно индивидуално и свободно решение.
Отделно факта, че не всеки го бива за поет, но и такива хора изказват чувствата си чрез мастило и лист хартия. И защо не, ако така им е по-лесно и ако имат шанс, въпреки боклука, който са написали, да трогнат някой дори само с труда и отделеното време, което са вложили, за да го напишат и посветят на тях. Какво тогава? И те ли използват любовта ...
Книгите с жанр романтика са голям процент, хората ги купуват, четат и харесват от много години насам ... На практика, реално погледнато, те също печелят, възползвайки се от емоциите ни, от нуждата ни да се насладим на късче романтика и любов, да се потопим в някоя романтична история, било то от липса на такава в нашия живот или просто от първична нужда ... Непростимо, нали?
Но дори изключвайки всичко това, размислите и мнението ти за мен си остават абсурдни, малко ограничени дори, защото не намирам нищо лошо в това, за което си писала. Честно казано, понякога предпочитам хората да пишат аматьорски истории, стихове и песни, чрез които да показват чувствата си към някой или да се опитват да го спечелят чрез тях, вместо да се стремят към същата цел чрез пари, арогантно и властно държание, било то дори и чрез сила.
На колко години си, впрочем?
Наскоро бях чела нещо твое и ми се стори, че притежаваш зряло мислене и имаш някакъв талант или поне опит ...
С тази тема доста промени мнението ми.
Не очаквам нито да го приемеш навътре, нито имам за цел да те обидя, но не си права, ама никак.
#3 2012-10-13 19:45:43
- Call Again
- «√anity ℱair»
Първо доста грешки си откривам в написаното / правописни и пунктуационни /, второ извинявам се и аз отгоре отгоре прочетох мнението ти.
Говоря или пиша , това , че може всичко да е позволено,но не трябва да се използва като оръжие ... Мълчанието е злато. Впрочем на 6 години мисля,че съм ...даже тази вечер с едно моя постъпка го доказах, но това е тема , която не засяга никой от читателите.
Противореча си,защото виден пример давам човекът Х. преди седмица дойде при мен и ме помоли да нарисувам приятелката му , защото така иска да си я върне обратно ... затова споделям,че аз съм рисувала и описвала любим човек и той не се е върнал при мем въпреки това / не че това е било първоначалната ми цел /... и това исках да споделя , че въпреки всичко да е позволено,когато не те обичат,просто не те обичат.
И се радвам , че има хора ,който да ме опровергаят ,защото това означава,че не съм ги натоварила излишно "със своят лош синтаксис" .
Инъче,колкото прочетох ... благодаря за мнението и не знам какво се е променило,предположение,че съм забелязала само на тази и една друга моя творба да си написала коментар ... ако две мнения могат да ми повлият,то тогава ще изгубя себе си ... както бе казал един уважаван от мен журалист.
Да,исках мнение и благодаря за което .
#4 2012-10-13 20:07:39
Дали ще бъде скъп портрет или букет цветя/или нещо друго/, купени от близкия магазин, използваш ли ги като оръжие и с цел да изкупиш собствените си грешки, за мен и двете неща приемат еднаква стойност и могат да се определят като средства, с които се злоупотребява. А това, според мен, води до мисълта, че въпросния човек приема онзи, който уж иска да спечели обратно и който толкова много се страхува да загуби, малко или много за даденост. Нали се сещаш, с десет лева в по-малко в джоба и пак си ми в краката за кратко време.
В първото си мнение се беше съсредоточила само върху едната страна на нещата и се получи малко несмислено. Иначе има смисъл в това, което казваш, но както се изказах по-рано, понякога дори самата любов, досущ като живота, може да бъде подла, със задни мисли и цели. И най-вече като нас самите, тъй като всичко е въпрос на избор и осъзнаване. Едни могат по един начин, други - по друг. Не мисля, че има нужда да се учудваш от разнообразието на методи, обаче, тъй като това няма да промени нищо. И, впрочем, не мисля, че тази тенденции присъства или разцъфтява най-много в днешно време.
#5 2012-10-13 21:23:33
- metalniq
- Member
- From: не съм от този свят
- Registered: 2010-04-07
" образът,който сме му създали в съзнанието си." това е наистина опасно в любовта. да създадеш погрешна представа за себе си у другия или да си извадиш ти такава..... тогава обичаш карикатура която си създал, а не реалния човек.
Това което написа, че любовта е станала материална и че се купува със стихове, букети и портрети.... има го като момент, даже и като тенденция, но ти убягва и че любов се печели с мили думи и жестове, с грижа и съпричастност. много е лесно да подаряваш подаръци и да глезиш другия, а когато има нужда от теб да те няма или да се държиш неадекватно... любовта не е игра..
http://www.youtube.com/watch?v=20bgx9ZRpyQ !!!
Fuck Off And Die !!!!!!
NOT EVERYONE LIKES METAL… FUCK THEM!!!!!
#6 2012-10-13 21:52:22
- Call Again
- «√anity ℱair»
Точно това исках да обясна и явно в мен е проблема , че не го обяснявам правилно ... как беше "няма значение каква истина изричаш ,а от значение е как ще бъде приета тя" / мисля,че се опитах да цитирам правилно,ако не съм го направила се извинявам / . Радвам се ,че разбрахте за какво говоря/пиша. Просто искам хората да знаят,че е нямало друг начин освен този ,който са направили за една връзка ... а не да си мислят и да слагат пред размислите си едно " АКО ... бях направи/а това ... щеше да е различно" ... мисля,че е напълно достатъчно това когато човек реши да обича друг,защото така поема рискът да бъде отхвърлен ... но това не означава,че трябва да копува любовта си ... не означава,че трябва въпросната любов да се певърне в негова муза или негово "олекване на джоба".Любовта е такава каквато е и никога една и съща.Защото е велико да обикнаш някого,велико да му подариш цветя или да му посветиш произведение,но само когато музата отвътре те е предразположила,когато любовта ти сама се е превърнала в муза , а не когато трябва да задържиш или да върнеш някого. Да,подарявам цветя от уважение,но когато мама ме се обади след 12 и каже "София,прибирай се ... искам да ми помогнеш за къщната работа" ... аз се отзовавам,въпреки ,че общо на година съм с мама 3 месеца,аз съм готова по всяко време да им помогна и така да покажа любовта си към нея ... но това е едина друга любов,както и да е.
Прави сте ... надявам се да не съм се оплела докато съм написала това,защото докато го пиша ... 1 000 мисли преминават през главата ми ...
Pages: 1